Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś masz błąd - ja niejako "z marszu" po instalacji zawsze przestawiam na ciemny motyw i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby nie zadziałało (od kiedy wprowadzili taką opcję)

Co do logiki - z mojego punktu widzenia, jak u mnie działa, a Ty nie możesz/umiesz przestawić, to coś robisz źle (lub ostatecznie mod szwankuje na Twoim sprzęcie)

A co do rozwiązania - pracujesz na koncie Administratora? A może UltraUXThemePatcher plus dodatkowe motywy np. z DevianArt załatwią sprawę? 

Opublikowano
23 minuty temu, Franc napisał:

Gdzieś masz błąd - ja niejako "z marszu" po instalacji zawsze przestawiam na ciemny motyw i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby nie zadziałało (od kiedy wprowadzili taką opcję)

Co do logiki - z mojego punktu widzenia, jak u mnie działa, a Ty nie możesz/umiesz przestawić, to coś robisz źle (lub ostatecznie mod szwankuje na Twoim sprzęcie)

A co do rozwiązania - pracujesz na koncie Administratora? A może UltraUXThemePatcher plus dodatkowe motywy np. z DevianArt załatwią sprawę? 

No widzę dobrą wole ale logika jest bezwzględna, jak pisze ,

NIE MA ŻADNEGO MOJEGO PUNKTU WIDZENIA są tylko

Zasady i prawa logiki

ze chce to znaczy ze nie mam i nie mogę  mimo klikania  ustawić.

Czyli od nowa stawiam i iso sciągnę powtórnie  

O już wiem zainstaluję na drugim laptopie i od razu po instalacji przestawię na ciemny motyw 

Dziękuję za naprowadzenie 

Opublikowano

Od razu po instalacji 

Tu jest haczyk bo przypomniało mi się ze otwierałem i z otwartym oknem mój komp przestawiałem an ciemny motyw  i

traci się możliwość przestawienia  buuuu 

Naprowadziło mnie to : ,,od razu po instalacji "

Dziękuję 

Opublikowano
W dniu 1.02.2020 o 11:01, srom-otnik napisał:

SYSTEM NIE JEST PO TO BY INSTALOWAĆ SKLEP I INNE MODERNAPPSHITY! TO SIĘ MIJA Z JAKĄKOLWIEK LOGIKĄ...

A jakbym chciał zainstalować sklep to jak to zrobić? Chodzi mi o gry ze sklepu M$.

Opublikowano

Nie no ludzie ile można mówić że modyfikacji windowsa 10 się nie aktualizuje!!! Bo cała praca i trud autora pójdą na marne! Jak chcecie wu to instalujcie czysty windows! A druga sprawa w wersji ltsc sklep? Po co skoro ta wersja jest go pozbawiona przez Microsoft o ile się nie mylę...

Opublikowano

A Twoja wcześniejsza wypowiedź dotyczy mojego pytania? Bo nie widzę związku. Powtórzę jeszcze raz jasno i prosto: które cięcie w wersji Lite jest na tyle radykalne, że nie działa Windows Update?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 minut temu, martinii napisał:

W optymalizatorze usług przywrócić domyślne ustawienia usług i zresetuj kompa.

Dziękuję dobry człowieku.

Jeszcze tylko pytanie, czy ta opcja jest wycięta ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
4 minuty temu, martinii napisał:

Masz wersję Lite?

PS. Zresztą mam obie wersje i w każdej powiadomienia i szybkie akcje działają...

Tak , chciałem kafle ustawić pod siebie i lipa :)

Opublikowano
54 minuty temu, ProOn napisał:

Polecam system konkretnie zrobiony.

Jak Aktywować system ?

Post wyżej kolega podał przykład, KMSOffline i hwid.kms38.gen.mk6 też dają radę 

Opublikowano

Mam problem, nie działa mi mikrofon.Zainstalowałem wersję normalna nie lite. Jest normalnie sterownik i zielony ptaszek ale nie da się zrobić nasłuchiwania, czy tam w teamspeaku jest cisza kompletna próbowałem już kilku rzeczy i nic. W internecie gdzieś znalazłem żeby wejść w opcje prywatności mikorofnu ale system otwiera te opcje i odrazu zamyka. 

Opublikowano

Ja usunąłem u siebie tylko kilka rzeczy. Usuń te klucze:

[HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\Zamykanie]

[HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\0]
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\PU]
[HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\1]

Reszta pewnie jest w tej samej lokalizacji, więc rozejrzyj się. Ja sobie  jeszcze te opcje zostawiłem, ale pewnie przeniosę je do Panelu Sterowania jak w modach Mr. T.

psn555 lubi to
Opublikowano
8 godzin temu, Magrav napisał:

mi się udało KMspico

6 godzin temu, Franc napisał:

Post wyżej kolega podał przykład, KMSOffline i hwid.kms38.gen.mk6 też dają radę 

Dzięki działa!!! niech wam Bóg to w dzieciach wynagrodzi.

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie kluczy, mamy jako uczelnia dostęp do kluczy edukacyjnych do wersji np.:

Windows 10 Education N, Version 1809 (Updated Sept 2018)
Windows 10 (consumer editions), version 1909

niestety te klucze nie pasują tzn. otrzymuję komunikat: wprowadzony klucz produktu nie działa.

Z tego co widzę to wersja enterprise może dlatego jest problem z kluczem?

Czy do wersji Win JG10 x64 1909 ww. klucze będą pasowały?