Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy raz próbuję odpalić sobie bootowany usb na nowym laptopie.

Sformatowałem dyski, ładnie mi skopiowało. Później przy ponownym uruchomieniu który powinien poprowadzić mnie do dalszej instalacji i wyskakuję mi taki komunikat? Ktoś wie o co chodzi?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
1 godzinę temu, potrzebuje napisał(a):

@srom-otnik Będzie AIO w sensie jak zawsze robisz najpierw autorską wersję Full a potem  tniesz już na tym organie, czy od razu robisz odchudzonego potwora jak najmniejszą ilością procesów?😉😎

Lada dzień wydam najpierw LTSB AiO, czekam na jutrzejsze latki WU, żeby sprawdzić ile mogę wyciąć bezkarnie z Full'a. Pozniej ruszam z ostatnimi szlifami LTSC. Bedzie starym zwyczajem najpierw fulik, a z niego niedługo później Extreme 

Opublikowano
21 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Lada dzień wydam najpierw LTSB AiO, czekam na jutrzejsze latki WU, żeby sprawdzić ile mogę wyciąć bezkarnie z Full'a. Pozniej ruszam z ostatnimi szlifami LTSC. Bedzie starym zwyczajem najpierw fulik, a z niego niedługo później Extreme 

@srom-otnikProszę niezmiernie zrób extreme pod Siebie i Twoją wiedzę, nie pytaj tak jam ostatnio w LTSB co zostawić 🤗  Zrób ten system po swojemu draw him like one of your French systems  😅😁

d1b1e27b74679147f55b0c4b8e0d3602.jpg

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 9.08.2024 o 13:20, WinLab napisał(a):

Pierwszy raz próbuję odpalić sobie bootowany usb na nowym laptopie.

Sformatowałem dyski, ładnie mi skopiowało. Później przy ponownym uruchomieniu który powinien poprowadzić mnie do dalszej instalacji i wyskakuję mi taki komunikat? Ktoś wie o co chodzi?

Możliwe, że źle wgrałeś pliki z systemem i coś się krzaczy. 

Wodzu @srom-otnik jak tam prace nad LTSC?  Dużo zostało jeszcze, żeby pokazać moda?

Opublikowano
9 minut temu, potrzebuje napisał(a):

Wodzu @srom-otnik jak tam prace nad LTSC?  Dużo zostało jeszcze, żeby pokazać moda?

Hej, działam codziennie, ale teraz mam huk innej pracy, więc prace zwolniły, a do tego dochodzą nowe pomysły, które muszę sprawdzać i adaptować lub wyrzucać do kosza. Cierpliwości..

Opublikowano

witam na ktorym widnowsie sromotnika szukam opcji narzedia i tryb gry albo tryb gracza cos w tym stylu było włończ lub wylacz cos ktos kojazy :D byl wlasnie i teraz nie moge znalesc ze wzgledu ze daje mi windows ten 100 fps w cs 1.6 np a w tych innych windowsach nie mam tylu fps tylko 60 blokowane ktos co wie niech poda linka :D

Opublikowano

ogolnie kupowany laptop byl od windows 8.1 tam miales full 150+ fps po przejsciu na windows 10 mam 60 fps nie moge odblokowac ale znalazlem wlasnie ten windows co daje mi 100 fps nie wiem jakim cudem dlatego pisze ze go wkoncu znalazlem

Opublikowano

To, że Microsoft nadal wspiera daną wersję Windowsa, wcale nie oznacza, że będzie ona lepsza. Aktualizacja do 22H2 z Windows Update nie tylko zabije większość optymalizacji i modyfikacji od Sromotnika, ale także sprawi, że system stanie się cięższy i wolniejszy – czyli dokładnie to, czego chcieliśmy uniknąć, instalując moda.

Nie po to sięga się po starszą, dobrze zoptymalizowaną wersję, żeby potem niszczyć ją aktualizacjami. Każdy, kto zna mody Sromotnika, wie, że działają one szybko i sprawnie właśnie dzięki usunięciu zbędnych komponentów.

Czekam na wypowiedź samego Sromotnika w tej sprawie – to jego projekt i najlepiej wie, czy w ogóle warto się bawić w aktualizacje.

srom-otnik i Mazi lubią to
Opublikowano
15 minut temu, BrotherLuu napisał(a):

To, że Microsoft nadal wspiera daną wersję Windowsa, wcale nie oznacza, że będzie ona lepsza. Aktualizacja do 22H2 z Windows Update nie tylko zabije większość optymalizacji i modyfikacji od Sromotnika, ale także sprawi, że system stanie się cięższy i wolniejszy – czyli dokładnie to, czego chcieliśmy uniknąć, instalując moda.

Nie po to sięga się po starszą, dobrze zoptymalizowaną wersję, żeby potem niszczyć ją aktualizacjami. Każdy, kto zna mody Sromotnika, wie, że działają one szybko i sprawnie właśnie dzięki usunięciu zbędnych komponentów.

Czekam na wypowiedź samego Sromotnika w tej sprawie – to jego projekt i najlepiej wie, czy w ogóle warto się bawić w aktualizacje.

Ale nie będzie żadnej aktualizacji do 22H2. To jest LTSC 2021 oparty na wersji 21H2 i tak pozostanie. Kolega wyżej już ci wysłał ładną tabelkę wyjaśniającą. 22H2 tylko wchodzi do Home i Pro.

wislak00 i srom-otnik lubią to
Opublikowano
21 godzin temu, grzesio764 napisał(a):

Podpowiedzcie czym przeskanować system pod względem infekcji, ewidentnie coś siedzi, defender coś mi się wykrzaczył od dłuższego czasu i nie działa.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Np tym narzędziem, albo tym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]