Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 17.04.2021 o 12:01, stens napisał:

Wyłącz net na chwilę w czasie uruchamiania, skrypt poleci dalej.

wyłączam internet i to samo nie działa.

W dniu 17.04.2021 o 11:23, HardBASS napisał:

Zmień nazwę skryptu na RemoveSPY i uruchom jako Administrator

Nie działa

@srom-otnik System zapierdziela niesamowicie szybko, dziękuje za wspaniała robotę !!!

srom-otnik lubi to
Opublikowano
17 godzin temu, srom-otnik napisał:

Wszystko co zgłaszacie już zostało udoskonalne, w tygodniu nowe finalne iso

PZDR! 

Będzie sens na nowo robić formata w celu zainstalowania poprawionej wersji ? bo u mnie Extreme działa jak masełko i 0 błędów.

Opublikowano
1 minutę temu, srom-otnik napisał:

Coś namieszałeś... 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Możliwe, że przez stworzenie dwóch nowych folderów "Programy" "Gry" i instalując tam wszystko zamiast w program files występują przez to takie błędy ?

Opublikowano
Teraz, Franz Maurer napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Możliwe, że przez stworzenie dwóch nowych folderów "Programy" "Gry" i instalując tam wszystko zamiast w program files występują przez to takie błędy ?

Nie wiem, tak czy siak system, który dostarczyłem normalnie tak się nie zachowuje... 

Opublikowano

Drogi @srom-otnik mam takie pytanko oczywiście nie poganiam ani nic tylko ciekawi mnie jedna kwestia, pisałeś, że w tym tygodniu zamierzasz wydać finalną wersje tego wspaniałego systemu tylko teraz w który dzień tygodnia mniej więcej ? fajnie byłoby wiedzieć ponieważ wtedy wiem kiedy przygotować się na formata :D

Opublikowano
Godzinę temu, Franz Maurer napisał:

Drogi @srom-otnik mam takie pytanko oczywiście nie poganiam ani nic tylko ciekawi mnie jedna kwestia, pisałeś, że w tym tygodniu zamierzasz wydać finalną wersje tego wspaniałego systemu tylko teraz w który dzień tygodnia mniej więcej ? fajnie byłoby wiedzieć ponieważ wtedy wiem kiedy przygotować się na formata :D

Jutro/środa powinienem zamknać iso. Ostatnie szlify ;)

Opublikowano

Sterowniki wgrywasz osobno bez pomocy WU - już lepiej skorzystać z zewnętrznego programu przy instalowaniu np. Snappy Driver Installer niż z pomocy WU - przynajmniej sterowniki będziesz miał je aktualniejsze.

wuzellepli lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, Franz Maurer napisał:

Pytanko dlaczego w wersji Extreme nie został wycięty windows update ? jest on zbyt bardzo związany z systemem i jego usunięcie spowodowałoby nieprawidłowe działanie systemu dobrze rozumiem?

czyli w wersji extreme jest normalnei dzialajacy windows update ktory aktualizuje nam windowsa caly czas?

Opublikowano

Była kiedyś dyskusja na ten temat - obecność WU była potrzebna do instalacji/użytkowania oprogramowania, np. dawna wersja programu AMD do driverów nie chciała działać poprawnie (nie wiem jak jest obecnie z nowymi wersjami), dlatego w wersji Lite WU zostało, ale jest wyłączone

Nie zaleca się używać WU na modach "kastratach" jak wersja Lite czy Extreme (nie wszystkie łaty się zainstalują)

Opublikowano
Była kiedyś dyskusja na ten temat - obecność WU była potrzebna do instalacji/użytkowania oprogramowania, np. dawna wersja programu AMD do driverów nie chciała działać poprawnie (nie wiem jak jest obecnie z nowymi wersjami), dlatego w wersji Lite WU zostało, ale jest wyłączone
Nie zaleca się używać WU na modach "kastratach" jak wersja Lite czy Extreme (nie wszystkie łaty się zainstalują)
Dzięki za info, przez to ja dodatkowo w usługach wyłączam całkowicie windows update i mam spokój

Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, Franc napisał:

bo ja potrzebuje zaktualizowanego windowsa to lepiej wybierac pierwsza wersje a nie lite / extreme?

Opublikowano
GOTOWE, mam nadzieję, że udało mi się sprostać Waszym i swoim oczekiwaniom wobec tego systemu.
Przyjemnego i bezawaryjnego użytkowania!
PZDR!
za**biście !!! Jutro biorę się za pobieranie systemu i instalacje na komputerze, dziękujemy jeszcze raz mistrzu Twoje systemy wymiatają :)

Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka

srom-otnik lubi to
Opublikowano
16 minut temu, Franz Maurer napisał:

@srom-otnik @Franc  Powiedzcie mi czy od razu po instalacji systemu wyłączyć w usługach windows update czy czekać jak sobie zainstaluje sterowniki ? u mnie zawsze po kilku minutach są instalowane sterowniki od karty graficznej nvidia.

Użyj optymalizatora usług zaraz po pierwszym restarcie i masz wyłączone WU

Opublikowano
1 minutę temu, srom-otnik napisał:

Użyj optymalizatora usług zaraz po pierwszym restarcie i masz wyłączone WU

O dziękuje za informację, a powiedz mi lepiej żeby system na początku sobie zainstalował te sterowniki czy raczej nie bo zawsze mnie to nurtowało