Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale. Chciałbym kupić dysk ssd, ale nie jestem w stanie określić jaki będzie najkorzystniejszy dla mojego sprzętu.

Platforma:

Mobo: MSI H110M-PRO VD

Cpu: Core i5 6400

Gpu: Gtx1050ti

Chciałbym kupić coś na M.2 jak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. 

Niestety nie wiem czy klucz jest odpowieni, oraz transfery jak na te mobo

Serdecznie Proszę o pomoc 

Pozdrawiam

Opublikowano
15 minut temu, M4T  napisał:

Chcesz dysk M.2 bezpośrednio, to zmień płytę.

Zwykły m.2 możesz jeszcze wsadzić w adapter.

Bawienie się w to ma bezpośredni sens? Czy jeśli wezmę coś na sata to będzie to znacząca różnica w porównaniu do m2?

Opublikowano
2 minuty temu, gadzina720 napisał:

Bawienie się w to ma bezpośredni sens? Czy jeśli wezmę coś na sata to będzie to znacząca różnica w porównaniu do m2?

Sata 3 bezpośrednio czy to m.2 sata prędkości będą max 550MB/s

M.2 nvme tu już prędkości są o niebo lepsze ale i tak na sacie tego nie osiągniesz.

Opublikowano

Nie kombinuj, tylko kup dysk 2,5" SSD Sata i już, i nie kupuj 128GB, bo to dziś kompletnie sensu nie ma, skoro 250-256GB są niewiele droższe. A tak w ogóle to uważam, że 500GB to minimum. Z nowych TLC najlepiej Crucial MX500 lub tańszy budżetowy BX500, ale polecam poszukać używek MLC, czasem to praktycznie nowe dyski wymontowane z laptopów.

m4s lubi to
Opublikowano

Adapter z NVME na SATA są za chore pieniądze, a na tej płycie nic innego nie da rady zrobić. Myślę, że SSD SATA 2,5" o wielkości co najmniej 500GB będzie w sam raz do takiego komputerka.

Opublikowano
3 godziny temu, G77 napisał:

ten bx500 jest ok ?

Jak na system to nie polecam, brak pamięci cache itd. no i cena też bez rewelacji, ale BX500 960GB na dane czy gry można jak najbardziej brać.

Opublikowano
1 minutę temu, Widzior napisał:

Jak na system to nie polecam, brak pamięci cache itd. no i cena też bez rewelacji, ale BX500 960GB na dane czy gry można jak najbardziej brać.

jak cos to pod system wiadomo ;)