Skocz do zawartości

kupno złączki dwóch kabli hdmi w jeden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na monitorze tylko jedno wejscie hdmi ,więc zeby podłączyć równoczesnie dwa kable ( pc i konsola)potrzebuje złączki. Monitor to aoc Q3279VWFD8 59 hz. Gpu: gtx 980 ti. Konsole: ps4 pro i xbox one. Potrzebuje znac nazwę tej złączki.

Opublikowano

Używam czegoś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i polecam, spełnia swoje zadanie, mam podłączone 3 urządzenia do jednego gniazda HDMI w TV.

Od razu przestrzegam - polecam brać z zasilaczem (jak ten podlinkowany), bez zasilacza nie zawsze TV/monitor wyrabia by zasilić ten switch.

Dodam, że źródła zmienia automatycznie - włączasz konsolę, jest konsola itd. Oczywiście ręcznie tez można zmienić jeśli masz takie życzenie.

P.S. Możesz tez przecież, tak jak Ci pisali koledzy wyżej - podłączyć PC do monitora kablem DisplayPort (jeśli GTX ma wyjście DP) i konsolę HDMI, a źródła zmieniać na monitorze.

Opublikowano

Godzinę temu, razor1995 napisał:

Używam czegoś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i polecam, spełnia swoje zadanie, mam podłączone 3 urządzenia do jednego gniazda HDMI w TV.

Od razu przestrzegam - polecam brać z zasilaczem (jak ten podlinkowany), bez zasilacza nie zawsze TV/monitor wyrabia by zasilić ten switch.

Słabe wersje HDMI, bo 1.4, ale zadanie będzie spełniać

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Możesz kupić sobie:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Specyfikacja techniczna

• Zgodnoć z HDMI 2.0, HDCP 2.2
  • Maksymalna rozdzielczość obrazu 3840x2160p @ 60Hz
  • Obsługiwane rozdzielczości: 480i, 576i, 1080i, 480p, 576p, 720p, 1080p, 2160p
  • Odbiornik podczerwieni (w komplecie)
  • Pilot na podczerwień (w komplecie)
  • Kabel zasilający USB (w komplecie)
  • Rozmiar: 82 x 58,5 x 18,4mm
  • Waga: 48g

lub

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Specyfikacja techniczna

• Wersja HDMI: 2.0, HDCP 2.2 HDR EDID
  • Rozdzielczość HDMI do 4K - 3840x2160 / 60Hz
  • Kolor i format wideo 24/deep color 30bit, 36bit, HD(HBR)
  • Obsługa formatu audio DTS-HD/Dolby-trueHD/DTS/Dolby-AC3/DSD
  • Maksymalna przepustowość 300MHz
  • Maksymalna szybkość transmisji 3.0Gbps
  • Wejście / wyjście sygnału TMDS 0.5~1.5V p-p(TTL)
  • Wejście / wyjście sygnału DDC 5V p-p (TTL)
  • Maksymalne długości kabli (AWG26): kabel wejściowy 10m (dla Full HD 1080p) lub 8m (dla 4K); kabel wyjściowy 20m (dla Full HD 1080p) lub 12m (dla 4K)
  • Maksymalne natężenie 350mA
  • Temperatura pracy (-15 do +55 stopni C)
  • Zakres wilgotności pracy 5 do 90 % RH (bez kondensacji)
  • Wymiary (dł x szer x wys): 62x51x11 (mm)

Ja osobiście korzystam z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i jestem zadowolony

Opublikowano

Mam coś takiego (savio bodaj) i chyba jest kłopot o którym pisze @razor1995, jak idzie sama konsola to miga obraz na monitorze. Trzeba włączyć PC i jest po kłopocie. Na razie o tym zapomniałem ale muszę kiedyś się za to wziąć.

Jak sobie to podepniesz wszystko to głośniki podepnij to monitora. Będziesz miał wtedy dźwięk z tego co widzisz PC/konsola.