Fugeo Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 Cześć Czy wentylator od zasilacza może tak hałasować? Hałas pojawia się w momencie włączenia komputera i ustaję po około 1 minucie. Zasilacz to Thermaltake Smart SE Modular 530W 80+ Bronze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 Otwórz obudowę. Przed włączeniem kompa wsadź ołówek w wirnik wentylatora zasilacza. Jak będzie cicho to wyjmij ołówek. Jak zacznie hałasować to znaczy że to ten wentyl. Jak by hałasowało coś innego powtórz z każdym z wentylatorów z osobna i się dowiesz. Cytuj
Fugeo Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 A takie zatrzymanie mechaniczne nie uszkodzi wentylatora/komputera? Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 Nic im nie będzie. Tak się od wieków ustala których hałasuje. Zatrzymujesz je na chwilkę więc nic im nie będzie. Cytuj
Kotecek_PL Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 mi też się wydawało kiedyś że wentylatorowi łożyska poszły, ale okazało się że jak HDD się rozkręcał to blachy z obudowy się tłukły . kitaro lubi to Cytuj
kitaro Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2019 U mnie kiedyś obudowa rezonowała, gdy ruszał zasilacz. Pomogło dokręcenie siłowe wkrętów, które trzymają zasilacz, ale jeszcze trochę buczało. No i 12 lat na obudowie leży ciężka książka, wytłumia rezonowanie obudowy. Mam cichy wentylator w fortronie (stary musiałem odciąć, bo był wlutowany) podpięty do płyty i cichutki pc. Kląłem tą obudowę tracera, bo nikt mi nie mówił, jak niektóre blaszaki potrafią rezonować. Wszystko musi być idealnie umocowane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi