Tera19998 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 Witam otóż mam problem wymieniłem kości w Ga 965p ds3 rev 2.0 pc2 6400u po 2gb i one nie działają włącza się do biosu dalej już nie idzie są nie kombitabilne? Cytuj
Hannibal Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 A tak dokładniej - z jakich modułów na jakie? Może wystarczy reset BIOS-u lub może trzeba ręcznie ustawić parametry pracy. Bez szczegółów trudno zgadnąć. Cytuj
Tera19998 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 kvr533d2n4/1g te dzialaja, KN2gb0300993702db03000 te juz nie system nie chce sie uruchomic jak proboje formata zrobic to tylko na ladowaniu staje i tyle Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 BIOS zresetuj na wszelki wypadek. Pojedynczo zamontuj każdy z modułów i zobacz efekt. Najlepiej było by je przetestować MemTestem. Akurat załadowanie BIOSu można traktować jako działające pamięci i coś innego może blokować start. Sprawdź ustawienia kontrolera czy masz wybrane AHCI. Jak nie to przestaw i restart. Cytuj
Tera19998 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 Heh teraz jest tak że jak mam jedną kość to działa jak daje druga to już nie chce uruchomić systemu hmm Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 Nie ważne na której w pojedynkę ale działa zawsze? Wpinasz je parami w żółte czy czerwone i nie działa? Wepnij jedną w żółte, drugą w czerwone gniazdo i sprawdź. Komputer wcześniej działał na dwóch kościach? Może kontroler pamięci ma uwalony jeden kanał. Może pech i sztuki niekompatybilne ze sobą na tej platformie. Wymień u sprzedawcy na inną sztukę. Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 I niech na czas testów wyłączyć tryb Dual Channel, o ile jest taka funkcja w BIOSie. Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 To się aktywuje samoczynnie jeśli się odpowiednio pamięci włoży. Nie ma opcji włącz wyłącz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi