Bogdan75 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2019 Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Który będzie lepszy do zastosowań domowych czyli jakaś gierka, przeglądanie internetu, jakiś film ? Budżet to 400zł. Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2019 Bez różnicy w zasadzie, chociaż mi się bardzo podoba obraz wyświetlany na Philips'ach. Brat ma podobny, ostatnio kolega Radzior z forum też kupił takiego budżetowego, i obaj zadowoleni. Patrz też na szczegóły, czy ma złącza jakich potrzebujesz, wbudowane głośniki itd. Ja np. lubię mieć zasilacz wbudowany (chyba Philips ma), wkurza mnie czarna skrzynka na biurku Najważniejsze, żeby był FullHD, a nie HD Ready, miał matrycę IPS, a nie TN, FlickerFree (brak migotania i męczenia oczy) i redukcję niebieskiego światła. Aha, no w wg specyfikacji, Philips bierze prawie 2x mniej prądu, choć to trochę dziwne, żeby brał tylko 13,8W. Cytuj
R95K Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2019 Ja zakupiłem tego: Philips 243V7QDSB/00. Użytkuję od dwóch miesięcy i nie narzekam. Posiada osiem różnych trybów wyświetlania obrazu m.in Film, Gry, Biuro, Ekonomiczny, Tryb LowBlue. Posiada złącza HDMI, DVI i VGA. Matowa matryca, FullHD IPS oraz FlickerFree oraz redukcja niebieskiego światła. Zasilacz wbudowany. Cytuj
Bogdan75 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2019 Minimalna różnica ceny a widzę że ma więcej złącz między innymi HDMI czas reakcji matrycy też jest inny. I to też jest IPS ? A co do matrycy to nie wiem która lepsza matowa czy błyszcząca niby w błyszczącej wszystko się odbija ale obraz wydaje mi się taki ładniejszy. Cytuj
toja9704 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2019 Kupiłem synowi 243V7QDAB/00 Obraz dużo lepszy niż na jego starym TN, ale to to akurat oczywista oczywistość. Nie mam bezpośredniego porównania z innym na matrycy IPS więc się nie wypowiem. 3 godziny temu, Widzior napisał: Philips bierze prawie 2x mniej prądu, choć to trochę dziwne, żeby brał tylko 13,8W. Nie wiem skąd oni biorą te cyferki. W instrukcji jest już jak byk - 21W. Może w trybie Ekonomicznym. Pewno kwestia metodologi i przyjętych norm. Zastrzeżenie "test EnergyStar 7.0" pewno coś wyjaśnia. 5 minut temu, Bogdan75 napisał: Minimalna różnica ceny a widzę że ma więcej złącz między innymi HDMI. I to też jest IPS Model oczko wyżej Philipsa też ma HDMI plus DVI. 10 minut temu, Bogdan75 napisał: A co do matrycy to nie wiem która lepsza matowa czy błyszcząca To chyba jakieś przekłamanie. Wydaje mi się, że wszystkie z tej serii mają matryce matowe. Cytuj
G77 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu masz do 500 setek Cytuj
Bogdan75 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2019 Dzięki za odzew. Zdecydowałem się na Philips 243V7QDSB/00. Cytuj
remek002 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2019 Dodaj 100zł i kup [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam taki sam i jestem zadowolony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi