Skocz do zawartości

Windows nie drukuje (zapomina o drukowaniu)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Windows 10 - Drukarka HP M447

Drukarka sprawna drukuje jako ksero, z telefonu, z pendrive. Skaner działa z programu pod Windows. Drukarka nie drukuje Windows posyła niby info o drukowaniu wyskakuje okienko w prawym dolnym rogu poło zegarka

Dokumentów 0 oczekuje na xxxxxx nazwa komputera Windows na nowo zainstalowany sterowniki też przewód zmieniony. zmienił bym Windows ale nie wiem na jaki.

Opublikowano

Czeski błąd masz chyba M477 powinno raczej być. I dobrze podać dokładny model (fdn, fdw, fnw)

Próbowałeś po innym medium się podpiąć? Lan, WiFi. Spróbuje zmienić sterownik PLC. W błędnym sterowniku upatruję problemów.

Konkrety co do systemu też były by dobre.

Opublikowano

Tak zgadza się (nie te cyfry kliknąłem 2 x) HP M477 fdn (bez WiFi) tak system zainstalowany na nowo aktualny na dzień dzisiejszy

Tak mam podpięty przewód LAN i USB

co do sterownik PLC nie mam pojęcia co i jak

dodam że stary laser samsunga Ml 2010PR drukuje prawidłowo

zamieniłem HP 6960 tusz na laser M477 bo z tuszem też wiecznie miałem problemy co chwila jakieś odnośnie aktualizacji dobijało mnie to podczas skanowania drukowania wysypywał się drukarka i chciała aktualizacje.

a przewód LAN (Ethernet) to do modemu czy kompa ? bo mam do modemu

Opublikowano
6 minut temu, TediPower napisał:

Drukarka - PC Stacjonarny sprawdzane każde USB 2 i 3 - podpięte przewodem do drukarki.

Sprawdzałeś USB na przednim panelu?

8 minut temu, TediPower napisał:

Drukarka - Modem podpięte przewodem Ethernet Przewód LAN

Ustaw ją jako sieciową. 

Też miałem takie problemy z drukarką HP.

Kaprysiła pod USB, natomiast jako sieciowa drukowała prawidłowo.

Problemy ostatecznie nie rozwiązałem, bo było mi to nie potrzebne. Miałem ją tylko chwilowo.

Opublikowano
1 godzinę temu, TediPower napisał:

Drukarka - PC Stacjonarny sprawdzane każde USB 2 i 3 - podpięte przewodem do drukarki.
Drukarka - Modem podpięte przewodem Ethernet Przewód LAN

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Jaką masz wersję systemu operacyjnego ? kompilacja wersja

Opublikowano

Tak przednie też USB sprawdzane były jest tylko komunikat przy zegarku Dokumentów 0 oczekuje na xxxxxx

Po ustawieniu i dodaniu jako sieciowa to samo Windows nie nie zleca drukowania Dokumentów 0 oczekuje na xxxxxx

ale gdy dam drukuj na stary laser samsunga Ml 2010PR który jest wypięty obecnie z kontaktu mam w zasobniku Dokumentów 1 oczekuje na xxxxxx

Dodam że skaner działa po USB i skanuje

Teraz mam 2 drukarki

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Win 10 64

1903  -  18362.476

Win pobiera właśnie jakieś aktualizacje dla 1909

1909  -  18363.476

Opublikowano

Usuń wszystko od tej drukarki. Pobierz pełny pakiet sterownikow z oprogramowaniem ze strony. Nie instaluj przez online. 

I przedewszystkim zdecyduj się. Albo LAN albo WiFi albo USB. 

Najlepiej o USB zapomnij w cholerę.

Opublikowano

Sereowniki mam od HP nie od windowsa.
Drukarka była podpięta by działać na USB.
Dodałem teraz po LAN
Ta drukarka nie ma WiFi

Podczas wydruku mam wybór na z czego chce drukować.
Drukarka samsung
Drukarka HP USB
Drukarka HP LAN
Domyślna drukarka to HP USB

Co mam, wybierać skoro po zainstalowaniu sterownikw ze strony HP tych co mają jakieś 125 czy, 225 MB opcjonalne czy optymalne nie pamiętam co tam pisali i podłączeniu tylko USB drukarka nie drukuje na nowo zainstalowanym systemie.

Opublikowano

Ok właśnie skończyłem NOWĄ instalację Win10 64 bez podpiętych drukarek.

Zainstalowane rekomendowane: HP Color LaserJet Pro MFP M477 Printer Series PCL 6 v3 Full Solution

z podpiętym przewodem LAN z drukarki do modemu

Efekt zaskakujący drukarka nie skanuje i nie drukuje

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co i jak?

Zapomniałem dodać że też przywróciłem ustawienia fabryczne drukarki.

Edit: Powrót do średniowiecza.
Drukarka skanuje i drukuje na Windows XP 32 pod USB
Ktoś ma jakiś pomysł jaką kompilację zainstalować Win 10 by mi to działało??
Kiedyś się bawiłem w przełączanie Win 10 na XP bo tam mi działał stary skaner teraz historia się odwraca na Win 10 skanowanie na XP drukowanie.
(jak przeinstaluje serowniki pod USB a nie LAN)
Opublikowano

Na co?

Też na to wpadłem i kupiłem wczoraj 2 przewody 1,8 i 3m (+ nowy przewód 10m Ethernet) pomimo że miałem już 6 takie w domu z innych drukarek i dysków twardych i na wszystkich tych przewodach działa bez problemu ta drukarka HP M477 pod Windows XP

OK na win XP działa też drukowanie po sieci LAN

Opublikowano

Jak jutro klient powie, że mam mu sprawdzić sprzęt przed wydaniem to sprawdzę co jest. Akurat jadą mi kompy i taka sama drukarka jak twoja M477fdn.

OOO teraz Osulivan idzie na MAXa, przed chwią Trump zrypał na ostatniej czarnej z czerwonych.

Po cholerę podpinasz tak i tak? Wybierz LAN i wywal w hasiok kable USB. Może akurat ta drukarka dostaje jobla jak jej tak mieszasz. TO że Windows mówi co innego to go nie słuchaj.

Jak masz adres dla niej nadawany? Ustaw na routerze DHCP dla niej na stałe dla pewności.

Opublikowano
4 godziny temu, TediPower napisał:

Ok właśnie skończyłem NOWĄ instalację Win10 64 bez podpiętych drukarek.

Zainstalowane rekomendowane: HP Color LaserJet Pro MFP M477 Printer Series PCL 6 v3 Full Solution

z podpiętym przewodem LAN z drukarki do modemu

Efekt zaskakujący drukarka nie skanuje i nie drukuje

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co i jak?

..... A czy nie wywaliłem przewodu USB ?

W obecnej chwili żadna drukarka nie jest podpięta pod USB jedynie ten HP ma zainstalowane stery pod LAN. Nie mam sterowników od atramentu i czarno białego lasera bo myślałem że może to przez nie dlatego na nowo Win 10 instalowałem.

Win XP mam na innym dysku na tym samym kompie. po uruchomieniu Win XP podłączyłem HP M477 pod USB i na XP działa mi każdy przewód jaki mam wszystkie USB i oba przewody Ethernet stary i nowy.

A więc albo sterowniki od HP albo Windows 10 ma problem z drukarką nie mam już Win 7 i 8.1 więc nie powiem czy działa tak jak na XP

BartAcid - Bedę wdzięczny ... jak co podaj tylko jaki Windows 10 tam był jak zadziała

Opublikowano

1. Drukarka działa na innym kompie (USB/LAN)? 

2. Firmware drukarki był aktualizowany w ostatnim czasie?

3. System pełny, czy kastrat? 

Po ostatniej aktualizacji mój Epson L3151 doszedł do wniosku, że nazywa się ET-2710 i wszystko poza jedną mrugającą diodą przestało działać -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- podaję jako przykład i stąd drugie pytanie.

Opublikowano

Windows ze strony MS

Jeden i ten sam komputer stacjonarny Win 10 64 zainstalowany wczoraj + aktualizacje bez instalacji czegokolwiek tylko stery pod LAN do HP od producenta.

Drukarka nie działa na Windows 10 port USB 2 + LAN (pod USB działał skaner nie drukowało to było przed wczorajszą instalacją Win 10 ze sterownikami do innych 2 drukarek w sumie miał 3)

Drukarka działa na Windows XP port USB 2 + LAN (system zainstalowany wieki temu ze sterownikami do 5-6 drukarek)

Opublikowano

Powinien być log instalatora, poszukaj!

W jaki sposób jest ustawiona usługa SNMP w menadżerze usług?

Do zrobienia jeszcze jest to

Enabling SNMP on Windows 10 Version 1809 and Later

With Windows 10 version 1809, the process of enabling SNMP changed. SNMP is an optional feature as of this Windows 10 version. You can enable it as follows.

1. Open the Settings on your Windows machine.
  2. Click Apps.
  3. Choose Manage optional features under Apps & features.
  4. Click Add a feature.
  5. Select Simple Network Management Protocol (SNMP) from the list.
    663_enable_snmp_feature
  6. Click Install to enable SNMP on your computer.

Po restarcie sprawdź czy działa

Opublikowano

Nic nie pomogło nadal nie drukuje jak i nie skanuje.

Drukarka połączona tylko z modemem przez LAN komputer modem WiFi

Nadal komunikat podczas uruchamiania HP CLJM477 Scan ze nie znaleziono ..... jak na obrazku gdzieś w poprzednich postach.

Opublikowano

Logi gdzie szukać

Zapory nie mam pojęcia

W modemie nie ustawiłem ale skoro na XP działa to raczej nie są, włączone.

Drukarka skanuje i drukuje na win XP po sieci LAN bez problemu. Tak samo bez problemu na USB. Próbowałem przez pozostawienie samego przewodu albo USB albo LAN na obu też działa ale jak pisze tylko na win XP.

Edit. Zapomniałem dodać że drukarka normalnie drukuje z aplikacji HP Smart na Android.

Opublikowano

Ok dzięki za pomoc, sugestie itp.

Już miałem iść po nowy dysk by mieć 3 systemy na kompie Win XP do drukowania, Win 7 do grania, i Win 10 do stron oglądania.

Ale znalazłem artykuł w którym piszą że MS w pewnym momencie uszkodził drukowanie na Win 10.

Pobrałem dzis 4 wydania win i chciałem iść od najnowszej do najstarszej wersji ale poszło za pierwszym razem win drukuje i skanuje po przewodzie USB987013f41481bba25637a636a87c7c0b.jpg

Win 10 Pro 1809 (17763.1)