scarley jones Opublikowano 30 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Taki by pasował do tej mojej? 20 minut temu, robert190880 napisał: Masz Intel Pentium G4560 troszke za słaby jak do gtx 1070 i pewnie zasilacz też będzie do wymiany , w twoim przypadku szukałbym gtx 1050 ti 4gb to i tak będziesz miał duży skok wydajności z tym rx 460. Aerocool KCAS 400W G4560 będzie wystarczający, mam też zamiar zamienić na i3 8100 Cytuj
bison616 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 G4560, nie zmienisz na i3 8100 bez zmiany płyty głównej. W obecnej może max wsadzić 6700k/7700k. Jak kupisz 6600k/7600k też bedzie w miare dobrze. Jak grasz nie za dużo to poszukaj używek pokroju gtx750ti lub 950/960 Sam mam g4600, i czuje że ogranicza rx580. Jednak w do tego w co gram zdecydowanie mi wystarczy. Cytuj
scarley jones Opublikowano 30 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 41 minut temu, bison616 napisał: G4560, nie zmienisz na i3 8100 bez zmiany płyty głównej. W obecnej może max wsadzić 6700k/7700k. Jak kupisz 6600k/7600k też bedzie w miare dobrze. Jak grasz nie za dużo to poszukaj używek pokroju gtx750ti lub 950/960 Sam mam g4600, i czuje że ogranicza rx580. Jednak w do tego w co gram zdecydowanie mi wystarczy. A jak zainstaluje custom bios? Cytuj
robert190880 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Coś czuje że przekombinujesz, a co ty masz za płytę główną ? Cytuj
scarley jones Opublikowano 30 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Godzinę temu, robert190880 napisał: Coś czuje że przekombinujesz, a co ty masz za płytę główną ? ASRock H110M DVS R3.0 Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 H110 i i3-8100? Powodzenia Cytuj
podlos Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 W dniu 29.10.2019 o 16:51, Widzior napisał: brawo, i karta spalona, za takie rady powinieneś mieć bana na komentowanie, bo są niebezpieczne dla sprzętu. człowieku, moja karta większość czasu ma wyłączone wentylatory (półpasywne chłodzenie, do 60 stopni wentyle nie kręcą ), i jest kompletnie cicha, zero pisku cewek, więc weź już przestań się kompromitować. A jak kupiłeś sobie biednego Palita z lipną sekcją zasilania karty i ją kręcisz na maxa, to nie dziwne, że ci piszczą cewki. A poza tym udaj się do laryngologa, bo ten dźwięk, który słychać na dołączonym audio, to na pewno nie jest pisk cewek, tylko dźwięk wpadającego w wibracje wydyganego wentylatorka. Dokładnie brawo ty jeśli myślałeś że autorowi tematu kazałem wyłączyć wentylatory na zawsze. Co do piszczenia cewek to ty przestań się kompromitować i najpierw poczytaj co to jest. Na każdej karcie piszczą cewki od najmniej prądożernych typu gtx1050 tylko tam piszczenie jest bardzo niskie. Co do wideo nie oglądałem bo przeczytałem co autor napisał czyli wentylatory w spoczynku na 100% ustawione nie buczą. Jeśli natomiast uważasz mimo wszystko że piszczenia w kartach gtx1050 lub mocniejszych przy 0 db reszty podzespołów nie ma radzę udać się na porządne badanie słuchu razem z tymi pseudo testerami na youtubach i innych portalach co już dawno ogłuchli. Cytuj
robert190880 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 Az otwarłem swojego blaszaka by posłuchać czy mój gigabyte 1050 ti piszczy i okazało się że mam wadę słuchu , bo nic nie piszczy . Cytuj
renatan Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 ja widzę że i japę ze zdziwienia tez otwarłeś Cytuj
Widzior Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 1 godzinę temu, robert190880 napisał: Az otwarłem swojego blaszaka by posłuchać czy mój gigabyte 1050 ti piszczy i okazało się że mam wadę słuchu , bo nic nie piszczy Bo masz prawidłowo zaprojektowaną kartę z porządnymi elementami, proste. I po co sugerujesz się jakimś domorosłym amatorem elektronikiem, który w każdym temacie o sprzęcie musi swoje nic niewarte 3 grosze wtrącić? Dla uściślenia - cewki umieszczone w sekcji zasilania, która pracuje pod dużym obciążeniem, zaczynają wibrować oraz generować dźwięki o wysokiej częstotliwości. Dzieje się tak, gdy częstotliwość rezonansowa zwojów cewki jest zbliżona do częstotliwości rezonansowej obwodu elektronicznego. Dlatego w porządnych kartach obwody cewek są izolowane, dobrze filtrowane, i jeśli już muszą popiszczeć, to robią to na częstotliwości, której człowiek nie słyszy, czyli ponad 20kHz. A że kot czy pies sfiksuje, to już inna sprawa Cytuj
podlos Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 15 minut temu, Widzior napisał: Bo masz prawidłowo zaprojektowaną kartę z porządnymi elementami, proste. I po co sugerujesz się jakimś domorosłym amatorem elektronikiem, który w każdym temacie o sprzęcie musi swoje nic niewarte 3 grosze wtrącić? Dla uściślenia - cewki umieszczone w sekcji zasilania, która pracuje pod dużym obciążeniem, zaczynają wibrować oraz generować dźwięki o wysokiej częstotliwości. Dzieje się tak, gdy częstotliwość rezonansowa zwojów cewki jest zbliżona do częstotliwości rezonansowej obwodu elektronicznego. Dlatego w porządnych kartach obwody cewek są izolowane, dobrze filtrowane, i jeśli już muszą popiszczeć, to robią to na częstotliwości, której człowiek nie słyszy, czyli ponad 20kHz. A że kot czy pies sfiksuje, to już inna sprawa Przeszło przeze mnie już wiele, wiele kart różnych producentów każda piszczała mniej więcej. Co do "wyciszania cewek" i że pracują ciszej w lepszych kartach przestań pisać bzdury bo przykładowo biedna wersja msi armor piszczy tak samo jak msi gaming x która ma niby cewki premium, mało tego gaming x piszczy jeszcze głośniej bo ma wyższe oc. Tak samo piszczą cewki w konsolach, czy laptopach pod dużym obciążeniem. Ale co ja tam wiem jeśli piszę że windows 10 może działać dobrze. Ja piszę jak jest a osoby takie jak ty to zamiast zostawić coś co nie jest się wstanie dostosować do działania hejtują to bez przerwy. 2 godziny temu, robert190880 napisał: Az otwarłem swojego blaszaka by posłuchać czy mój gigabyte 1050 ti piszczy i okazało się że mam wadę słuchu , bo nic nie piszczy . Otworzyłeś i co czego słuchałeś chodzącego hdd czy może innych wentylatorów? a może nawet karty nie obciążyłeś? Cytuj
Widzior Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 Godzinę temu, podlos napisał: msi armor piszczy tak samo jak msi gaming x Dlatego GPU używam od lat tylko Gigabyte, bo jeszcze nie trafiłem na piszczącą, a MSI omijam szerokim łukiem Cytuj
R95K Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 7 minut temu, Widzior napisał: MSI omijam szerokim łukiem Mam takie GPU jak Ty, tylko właśnie od MSI i u mnie nic nie piszczy Cytuj
podlos Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 8 minut temu, Widzior napisał: Dlatego GPU używam od lat tylko Gigabyte, bo jeszcze nie trafiłem na piszczącą, a MSI omijam szerokim łukiem mhm dobrze wiedzieć że gigabyte montuje super niepiszczące cewki aż sobie zapiszę. Cytuj
Widzior Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 9 minut temu, Radzior2010 napisał: Mam takie GPU jak Ty, tylko właśnie od MSI i u mnie nic nie piszczy Wiem, ale jakoś od MSI GPU nie lubię, chociaż twoja Gaming X to klasyk. A podlosowi najwyraźniej w baniaku coś piszczy, pewnie od ukochanego Win10, i dlatego wszędzie słyszy głosy 7 minut temu, podlos napisał: mhm dobrze wiedzieć że gigabyte montuje super niepiszczące cewki aż sobie zapiszę Już ci to tłumaczyłem, że cewkę idzie taka zaprojektować, żeby jej częstotliwość rezonansowa wynosiła ponad 20kHz, czego człowiek nie usłyszy, ale najwyraźniej pisk w twojej głowie zagłuszył transmisję Cytuj
renatan Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 dziś szczególnie wszyscy słyszymy jakieś głosy Cytuj
podlos Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 3 godziny temu, Widzior napisał: Wiem, ale jakoś od MSI GPU nie lubię, chociaż twoja Gaming X to klasyk. A podlosowi najwyraźniej w baniaku coś piszczy, pewnie od ukochanego Win10, i dlatego wszędzie słyszy głosy Już ci to tłumaczyłem, że cewkę idzie taka zaprojektować, żeby jej częstotliwość rezonansowa wynosiła ponad 20kHz, czego człowiek nie usłyszy, ale najwyraźniej pisk w twojej głowie zagłuszył transmisję To dziwne miałem różnych producentów gigabyte, msi, sapphire, palit, zotac wszystkie piszczały bez znaczenia czy to flagowy model czy bieda edition. Osoby naprawdę siedzące w temacie kart też ci to samo powiedzą że nie ma kart z wyższej półki co nie piszczą. Mógłbym pomyśleć że tak wychodzi przez mój super cudowny słuch ale jeśli ty masz stockowe chłodzenie amd i stukającą pukającą toshibe p300 to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi