Widzior Posted January 18, 2021 Report Share Posted January 18, 2021 17 minut temu, frankopan napisał: Mój dysk Viper VPN100 wolno zapisuje I co nam po tej informacji, jak nie raczyłeś podać NIC odnośnie konfiguracji sprzętowej? Post się nadaje do śmietnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frankopan Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Windows 10 pro I7 9700K 32 GB RAM RTX 2070 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 30 minut temu, frankopan napisał: Windows 10 pro I7 9700K 32 GB RAM RTX 2070 Wolno zapisuje czyli jakie prędkości, ile ma przepracowane dysk, jaki jest jego SMART. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Przeca wstawił screan z progsa do testu i ma 1/3 tego co powinien wyciągnąć na zapisie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 2 minuty temu, BartAcid napisał: Przeca wstawił screan z progsa do testu i ma 1/3 tego co powinien wyciągnąć na zapisie. Po wpisie @Widziora już się bardziej nie zagłębiałem, co nie zmienia faktu że smart by się przydał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 Jak po jak przed bo widziałem to od razu jak zaglądnąłem w temat nim Widzior napisał. A że dbam o nerwy to zamiast się irytować na ludzi bo MiłoszkująPL to po prostu siedzę cicho jak nie potrafią zawrzeć tego co ma być w poście z kłopotem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 1 minutę temu, BartAcid napisał: Jak po jak przed bo widziałem to od razu jak zaglądnąłem w temat nim Widzior napisał. Ale czy ja mówiłem że po ? Napiszę jeszcze raz po wpisie @Widziora nawet nie raczyłem odpalić "1" strony tematu bo stwierdziłem że to akcja na "Miłoszka" BartAcid likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frankopan Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 ssd ma około 4 miesiące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 2 godziny temu, frankopan napisał: ssd ma około 4 miesiące Bardzo dziwne, PC nowy, mocny, a dysk wg opinii na X-KOM powinien tyle wyciągać. Sterowniki pewnie masz domyślne Microsoftowe, i tak być powinno, a w BIOSie nic nie grzebałeś? Ja bym odpalił jakiś system LiveCD i zrobił benchmark, ewentualnie dysk przełożył do innego kompa dla testu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punzon Posted January 29, 2021 Report Share Posted January 29, 2021 Czy przenoszenie cachu przeglądarki na dysk hdd ma faktycznie sens? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted January 29, 2021 Report Share Posted January 29, 2021 Taki jak bicie głową w ścianę by zrobić w niej dziurę na nowe okno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebab Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Co do optymalizacja SSD to trzeba było się o to martwić do najstarszych wersji Windows7 , bo nie był włączony TRIM, z najnowszymi aktualizacjami jest to włączone, a od win8 w górę w ogóle nie trzeba się o to martwić, niemniej jeśli chcesz ciutke więcej od SSD to możesz użyć moje witaminki która zmiana parę wpisów wg mnie usprawnień dla SSD... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
franekfranek Posted November 25, 2021 Report Share Posted November 25, 2021 Co myślicie o wynikach testów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Poza tym w Dellu test jest przerywany Errorem jak na foto. Po kliknięciu OK test udaje się zakończyć. Oba dyski mają po 2 partycje. Dysk w Lenovo jedynie z systemem. W Dell-u wypełniony mniej więcej w połowie danymi - załączam jego SMART. Skąd aż 622 niebezpieczne zamknięcia ? Kiedyś miałem podobnie z Kingstonem V300 w starym HP dv8333. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts