Skocz do zawartości

Optymalizacja dysku SSD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, BartAcid napisał:

Przeca wstawił screan z progsa do testu i ma 1/3 tego co powinien wyciągnąć na zapisie.

Po wpisie @Widziora już się bardziej nie zagłębiałem, co nie zmienia faktu że smart by się przydał :) 

Opublikowano

Jak po jak przed bo widziałem to od razu jak zaglądnąłem w temat nim Widzior napisał.

A że dbam o nerwy to zamiast się irytować na ludzi bo MiłoszkująPL to po prostu siedzę cicho jak nie potrafią zawrzeć tego co ma być w poście z kłopotem. :D

Opublikowano
1 minutę temu, BartAcid napisał:

Jak po jak przed bo widziałem to od razu jak zaglądnąłem w temat nim Widzior napisał.

Ale czy ja mówiłem że po ?

Napiszę jeszcze raz po wpisie @Widziora nawet nie raczyłem odpalić "1" strony tematu bo stwierdziłem że to akcja na "Miłoszka"

BartAcid lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, frankopan napisał:

ssd ma około 4 miesiące

Bardzo dziwne, PC nowy, mocny, a dysk wg opinii na X-KOM powinien tyle wyciągać. Sterowniki pewnie masz domyślne Microsoftowe, i tak być powinno, a w BIOSie nic nie grzebałeś? Ja bym odpalił jakiś system LiveCD i zrobił benchmark, ewentualnie dysk przełożył do innego kompa dla testu.

n36tdHH.png

Opublikowano

Co do optymalizacja SSD to trzeba było się o to martwić do najstarszych wersji Windows7 , bo nie był włączony TRIM, z najnowszymi aktualizacjami jest to włączone, a od win8 w górę w ogóle nie trzeba się o to martwić, niemniej jeśli chcesz ciutke więcej od SSD to możesz użyć moje witaminki która zmiana parę wpisów wg mnie usprawnień dla SSD...  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

LaptopIpc lubi to
Opublikowano

Co myślicie o wynikach testów:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Poza tym w Dellu test jest przerywany Errorem jak na foto. Po kliknięciu OK test udaje się zakończyć.

Oba dyski mają po 2 partycje. Dysk w Lenovo jedynie z systemem. W Dell-u wypełniony mniej więcej w połowie danymi - załączam jego SMART.

Skąd aż 622 niebezpieczne zamknięcia ? Kiedyś miałem podobnie z Kingstonem V300 w starym HP dv8333.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]