Skocz do zawartości

jaki kabel do podłączenia monitora z DVI-D(Single Link)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radzę przed zakupem sprawdzić kierunek sygnału w kablu, bo nie wszystkie są dwukierunkowe. O ile standardowe przewody HDMI i DP działają z reguły dwustronnie, to w przypadku kabli z różnymi zakończeniami zasadą jest działanie jednostronne. Wybierając odpowiedni przewód należy zwrócić uwagę na kierunek, w którym transferowany jest sygnał lub zainwestować w droższy kabel działający dwustronnie.

Opublikowano
3 godziny temu, wiktorynek napisał:

Mam nadzieję, że w monitorze pomimo, że jest Single Link ma otwory na Dual Link.

Tak ma, a lepszy będzie obraz przez taki kabel jak podałeś niż z kabla VGA bo jakieś blade te kolory są przez vga ?

Opublikowano
55 minut temu, vegeta80 napisał:

a lepszy będzie obraz przez taki kabel jak podałeś niż z kabla VGA

Moim zdaniem gra nie warta "świeczki".

Ja w praktyce nie widziałem różnicy, zwłaszcza przy małych monitorach.

Poza tym mogą wystąpić problemy z prawidłowym rozpoznaniem monitora przez system.

55 minut temu, vegeta80 napisał:

bo jakieś blade te kolory są przez vga

Pogrzeb lepiej w ustawieniach monitora.

Opublikowano
6 minut temu, vegeta80 napisał:

Zamówię ten kabel

Jak masz kabel DVI to tańsza będzie sama przejściówka.

Około 10zł.

7 minut temu, vegeta80 napisał:

tylko za przesyłkę 9 zeta zapłacę

Dwa razy. ;)

Opublikowano

Ale wy jesteście nieogarnięci - jak zwracasz towar kupiony online w ciągu 14 dni, to sprzedawca ma obowiązek zwrócić ci koszt towaru + najtańszy koszt przesyłki, jaki miał na aukcji/w sklepie. Nieraz zwracałem towar i nic nie traciłem, poza tym w paczkomatach masz darmowy zwrot, więc jakie dwa razy?

Opublikowano
W dniu 5.10.2019 o 22:47, wiktorynek napisał:

Cyfrowe połączenie jest zawsze lepsze od analogowego.

Odebrałem paczke z kablem i jest różnica, już nie są kolory wyblakłe. dzięki za pomoc

Opublikowano

Zapewne wiesz, że jak się często kablem nie merda to raczej rzadko bardzo się uszkadza sam z siebie. Jeśli nie jest ruszany to bym szukał problemu gdzieś indziej. Grafa, gniazda, sterowniki, wyświetlacz. Poszukał bym też kogoś u kogo można by sprawdzić kabel.