bysiiuu Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Siemka. Rozkręcałam lapka dell w celu wymiany kabla od matrycy. Wszystko później podpiąłem niby tak jak być powinno lecz po złożeniu gdy chce go uruchomić to on włącza się i wyłącza na ułamek sekundy i tak jest w kółko. Gdzie popełniłem błąd? Ramy i dysk włożone na pewno poprawnie Cytuj
R95K Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 A coś więcej się dzieje? Słychać piknięcie? Pokazuje się coś na ekranie? Robiłeś coś po za wymianą kabla? Cytuj
bysiiuu Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Radzior jest tylko takie pyk, zapala się diodia ta co sygnalizuje ze laptop jest włączony i tyle. Nie ma żadnego pieczenia itd. Odliczałem kable od płyty głównej jak na Yt ale wszystko jest podłączone Cytuj
R95K Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Pasty na procku nie ruszałeś? Chłodzenie założone tak jak ma być? Na chwilę obecną to mi przychodzi jedynie wyjęcie baterii CMOS na kilka minut i włożenie jej z powrotem. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Płyty głównej jak i radiatora itd nie ruszałem, wyciągnąłem tylko kable wszystkie i tyle [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
R95K Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Sprawdź jeszcze raz czy jest wszystko podłączone prawidłowo. Masz dwie kości RAM czy jedną? Jak dwie to próbuj uruchomić z jedną koscią. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Mam jedna. Jak ja wyjąłem i włączyłem lapka były bipniecie. Wyjąłem baterie żeby zrobić cmosa, zobaczymy czy to pomoże Cytuj
Miastowy Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Przerabiałem to już w jednym laptopie, obudowa gdzieś robiła zwarcie. Pomogła taśma izolacyjna. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Noo way, serio? Xd edit: po włożeniu baterii łapek się włącza ale są 4 pip co jakiś czas, ekran nie działa czyli zle kabel podłączony albo już naderwałem całkowicie. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Właśnie zaniosłem na serwis do znajomego k okazało się ze podkładałem wszystko ok tylko już ramy były zużyte i jak je wyciągnąłem to już później były kaput... Cytuj
bysiiuu Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Na 10, ale nie wiem która wersja bo to braciaka lapek a czemu pytasz? Cytuj
Miastowy Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Skoro RAM padł, to musiałeś zrobić zwarcie na nich, raczej kości same od siebie nie padają po wyciągnięciu i ponownym włożeniu. Cytuj
bison616 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 9 minut temu, Miastowy napisał: Skoro RAM padł, to musiałeś zrobić zwarcie na nich, raczej kości same od siebie nie padają po wyciągnięciu i ponownym włożeniu. Zdziwiłbyś się. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Jak mogłem zrobić zwarcie jak wyciągnąłem baterie przed demontażem części? Cytuj
BartAcid Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Albo zapomniałeś foli i się robi gdzieś zwarcie. Też raz tak miałem i zachodziłem w głowę co jest. Już nie czyszcze lapka pijąc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi