Guli911 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2019 O fak jakie moje przeoczenie Ok nie bylo tematu Cytuj
Dr.X Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 fajne chodzi, brak problemow, Pro classic Pozdrawiam Cytuj
NiedzielnyMacio Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 Mam pytanie, jaki jest najlepszy sposób na wyłączenie usługi Windows Update? Cytuj
Crazy36 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 42 minuty temu, NiedzielnyMacio napisał: Mam pytanie, jaki jest najlepszy sposób na wyłączenie usługi Windows Update? Np tym programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] NiedzielnyMacio lubi to Cytuj
-RKI- Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Instalował ktoś może ten system na HDD? Ciekawi mnie jak się sprawuje na tego rodzaju dysku. Nie posiadam obecnie żadnego SSD a szukam odpowiedniego systemu do przesiadki z 8.1 z myślą głównie do gier / filmów / muzyki. Cytuj
user1 Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Każde hdd sprzed kilku lat będzie do bani kolego. Praktycznie wszystkie dyski HDD pracujące w sata3 przy 7200 obrotach mają niewięcej jak 100-120MB/s na początku talerzy. Ostatnio miałem nową Toshibę P300 i ona śmigała z wynikiem około 190MB/s więc było to już takie 40% taniego ssd. Jeśli masz dysk laptopowy np. mający 5400 rpm i skromne cache (8-16M) to nie warto pchać sie w systemy od 8.1 w górę. Dotyczy to także maszyn które mają mało RAM (4-8GB) i muszą mieć SWAP na dysku. Prawdziwe sepuku idzie sobie wykręcić dzisiaj na HDD. Cytuj
Rome Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Od lat używam system na dysku SSD i nie wyobrażam sobie innaczej.-=Tapatalk=- Cytuj
renatan Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 1 godzinę temu, user1 napisał: miałem nową Toshibę P300 i ona śmigała z wynikiem około 190MB/s a mój stary wd10ezex ma odczyt/zapis 200/200 Cytuj
-RKI- Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Od lat używam 8.1 na HDD, działa bez zarzutu - Nie mam najmniejszego problemu z płynnością czy responsywnością. Nie pytałem z resztą o różnicę między HDD a SSD tylko o to czy ten konkretny system dział by dobrze na HDD? Najlepiej od kogoś kto instalował na takim dysku owy system, nic więcej poza tym mnie nie interesuje. Cytuj
user1 Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 19 minut temu, -RKI- napisał: Najlepiej od kogoś kto instalował na takim dysku owy system, nic więcej poza tym mnie nie interesuje. Będzie działał tak samo jak Win 8.1 Cytuj
MrBeckham666 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 witam jest w planach aktualizacja tego moda ? W dniu 4.10.2019 o 18:23, user1 napisał: Każde hdd sprzed kilku lat będzie do bani kolego. Praktycznie wszystkie dyski HDD pracujące w sata3 przy 7200 obrotach mają niewięcej jak 100-120MB/s na początku talerzy. Ostatnio miałem nową Toshibę P300 i ona śmigała z wynikiem około 190MB/s więc było to już takie 40% taniego ssd. Jeśli masz dysk laptopowy np. mający 5400 rpm i skromne cache (8-16M) to nie warto pchać sie w systemy od 8.1 w górę. Dotyczy to także maszyn które mają mało RAM (4-8GB) i muszą mieć SWAP na dysku. Prawdziwe sepuku idzie sobie wykręcić dzisiaj na HDD. 40% ssd ? większej glupoty w życiu nie czytalem. HDD może sobie mieć trasfery i 500 MB/s ale to i tak się nie będzie rownać ze wzgledu na czasy dostępu. Windows 7 ogólnie działa ok na HDD szczegolnie okrojony ale nie dlugo traci wsparcie. Ogólnie jeżeli instaluje się zmodyfikowaną 10 powinna tak samo dobrze jak 7 działać tylko trzeba czasami sobie na własną rekę ogarnąć czy coś wam nie zamula HDD. Bo nie zawsze to jest wina tylko systemu. W dniu 4.10.2019 o 20:56, -RKI- napisał: Od lat używam 8.1 na HDD, działa bez zarzutu - Nie mam najmniejszego problemu z płynnością czy responsywnością. Nie pytałem z resztą o różnicę między HDD a SSD tylko o to czy ten konkretny system dział by dobrze na HDD? Najlepiej od kogoś kto instalował na takim dysku owy system, nic więcej poza tym mnie nie interesuje. jak najbardziej będzie działać ok. Szczególnie jak nie zainstalujesz żadnego AV typu avast avg itp. Cytuj
user1 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 14 godzin temu, MrBeckham666 napisał: 40% ssd ? większej glupoty w życiu nie czytalem. No to trzeba matmę powtórzyć... Mój ssd = 480MB/s 50% = 240MB/s 40% = 192MB/s 192MB/s = Toshiba P300 wpięta w SATA3 Cytuj
kamiloxf Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 17 minut temu, user1 napisał: No to trzeba matmę powtórzyć... Mój ssd = 480MB/s 50% = 240MB/s 40% = 192MB/s 192MB/s = Toshiba P300 wpięta w SATA3 Ale różnica nie jest w transferach największa różnica jest w czasach dostępu do danych na dysku Cytuj
user1 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Nie ma znaczenia o czym tu mowa, HDD to dzisiaj SZIT i tyle, bez względu na to jaki najnowszy by niebył. HDD tylko do przechowywania plików ale nie do pracy. Każdy system bez względu na to jaki - staje się piekłem jeśli ma pracować na HDD. Dziwię się że ludzie w ogóle jeszcze coś takiego jako systemówki użytkują, trzeba miec anielską cierpliwość i tacy maja jedynie ci którzy na ssd nie pracowali. Dla mnie dalsza gadka na ten temat = off. Cytuj
robo32 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Witam Urzyj tego wpisu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
scarley jones Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Spróboj ponownie Nie mozna zaladowac strony Microsoft store, wersja modernui pro, jakies pomysly? Cytuj
dimson Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2019 Mam problem tym systemie żeby połączyć po BT muszkę Logitech MX Master, sprawdzałem na innych modzie i ORI i tego objawu nie ma. Mianowicie, zainstalowałem sterownik BT do karty i wszystko było ok potem przy parowaniu muszka jest wykrywana, niby połączona ale jest info o błędzie sterownika a w menadżerze urządzeń pojawia się urządzenie z wykrzyknikiem - Urządzenie z interfejsem HID "Zgodne z GATT urządzenie HID z funkcją Bluetooth Low Energy" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi