Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem Laptop Lenovo G580 (2150), Instaluje Sterowniki do Karty Wifi, niestety nie łączy się z żadną siecią, za każdym razem pisze iż hasło nieprawidłowe, czy ktoś się z tym spotkał?

Polecacie jakieś programy do instalacji Sterowników?

Opublikowano

Mam problem z zainstalowanie windy.

Dochodzi do momentu wyboru języka -> dalej -> Zainstaluj teraz -> Instalator rozpoczyna prace po czym wyskakuje błąd "brak wymaganego sterownika urządzenia ..."

Opublikowano
20 minut temu, pawel115 napisał:

Mam problem z zainstalowanie windy.

Dochodzi do momentu wyboru języka -> dalej -> Zainstaluj teraz -> Instalator rozpoczyna prace po czym wyskakuje błąd "brak wymaganego sterownika urządzenia ..."

Napisz więcej - jaki masz sprzęt (zwłaszcza jaki dysk i na jakim złączu), z jakiego portu USB instalujesz, - jasnowidzami nie jesteśmy, przy dokładniejszych danych szybciej pomoc uzyskasz

Opublikowano
16 godzin temu, Franc napisał:

@ramp - jaki masz dysk? HDD czy SSD? Na SSD defragmentacja jest wyłączona

ssd i hdd na ssd system

chciałem defragmentacje włączyć na zapchanym hdd a tu zonk bo app się nie uruchamia :}

Opublikowano
3 minuty temu, ramp napisał:

ssd i hdd na ssd system

chciałem defragmentacje włączyć na zapchanym hdd a tu zonk bo app się nie uruchamia :}

Używasz systemowego defragmentatora?Jeśli tak to może spróbuj tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Jak "zaznaczyłeś" przy instalacji opcję, że system jest na SSD, to systemowy defragmentator jest wyłączony, skorzystaj z rady kolegi z postu powyżej. Jak piszesz, że dysk jest zapchany, to lepsze rezultaty uzyskasz jak usuniesz zbędne rzeczy z tego dysku przed defragmentacją

Opublikowano

Mam problem z kontem użytkownika. System po zainstalowaniu działa znakomicie, mam zwykłe konto użytkownika oprócz konta administratora. Wystarczy uruchomić plik Czarne ikony JG7 i działa tylko konto administratora, przy próbie zalogowani się bądź przełączenia na zwykłe konto - czarny ekran. W menedżerze zadań tylko kilka procesów, brak explorer. exe i nie można go uruchomić (komunikat o braku pliku bądź uprawnień). Jakiś pomysła jak w tej doskonałej modyfikacji zrobić czarne ikony?

Opublikowano
40 minut temu, boniek napisał:

Wasze antywiry wykrywają jakiegoś konia trojańskiego, czy tylko ESET zgłupiał?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

to co ci wykrywa eset są to narzędzia optymalizacyjne stworzone przez @srom-otnik specjalnie na potrzeby tego systemu (Optymalizator Usług , Tryb Gier , Czyszczenie itp) dodaj tą ścieżkę którą wykrywa estet do wyjątków gdyż jest to False Positive (Fałszywy Alarm) ponieważ pliki mają niską reputację w Labie ESET

Opublikowano

Czy na wersji pro mowa o wersji pełnej działa drukarka i skaner po instalacji sterowników.? Pytam bo mam zamiar zainstalować.

Opublikowano
2 godziny temu, DRAGO napisał:

Czy na wersji pro mowa o wersji pełnej działa drukarka i skaner po instalacji sterowników.? Pytam bo mam zamiar zainstalować.

Działa pod warunkiem że nie wyłączysz w Optymalizatorze Usług

Opublikowano
1 minutę temu, kamiloxf napisał:

Działa pod warunkiem że nie wyłączysz w Optymalizatorze Usług

Dzięki za info. bo myslałem ze ta nowsza wersja jest inna od tamtej co już miałem. na tamtej działało dlatego wolałem zapytac.

Opublikowano

Czy jest jakaś możliwość zainstalowania tego systemu na nowym czipsecie am4 ? przy kończeniu instalacji należy wpisać nazwę użytkownika, problem jest że wpisaniem bo nie działa ani mysz ani klawiatura. 

Udało mi się wpisać jakoś nazwę kopiuj - wklej podpiętą myszką pod ps2 ale jak tylko odpala się system to nie widzi klawiatury ani myszki.

Opublikowano

Model to MSI B450 Tomahawk pod ryzena

Właśnie próbowałem ściągnąć jeszcze raz obraz ale jest limit na MEGAUPLOAD i mam 92%, chciałem zrobić jakoś tym Rufus'em obraz wraz z tym msi programem ale do końca nie wiem jak się do tego zabrać :/

@moszter powiedz mi czy jak już udało mi się nazwać użytkownika metodą kopiuj wklej (wyciąłem z nazwy komputera samo Komp) i włączyłem system to mogę teraz zainstalować sterowniki 3.0 z windowsa ? mam myszkę ps2 i nie wiem czy to zadziała

Opublikowano
3 minuty temu, potrzebuje napisał:

Model to MSI B450 Tomahawk pod ryzena

@moszter powiedz mi czy jak już udało mi się nazwać użytkownika metodą kopiuj wklej (wyciąłem z nazwy komputera samo Komp) i włączyłem system to mogę teraz zainstalować sterowniki 3.0 z windowsa ? mam myszkę ps2 i nie wiem czy to zadziała

Do końca nie wiem jak to zrobić, bo żadnego pendrive nie podłączysz i chyba się nie łączy z internetem, a jak by się łączył to możesz przy pomocy klawiatury ekranowej spróbować pobrać sterowniki do USB 3.0 / 3.1, albo z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo stąd:

potrzebuje lubi to
Opublikowano

To zostaje mi tylko zrobić boot z pendrive + wrzucić do tego ten program od msi, jutro pobawię się w to może się uda ;)

@moszter jak już jesteś to może wiesz co może być problemem przy instalacji sterowników do systemu win 10 LTSB od stromotnika ?

karta rtx 2060 ?

Opublikowano
13 godzin temu, potrzebuje napisał:

To zostaje mi tylko zrobić boot z pendrive + wrzucić do tego ten program od msi, jutro pobawię się w to może się uda ;)

@moszter jak już jesteś to może wiesz co może być problemem przy instalacji sterowników do systemu win 10 LTSB od stromotnika ?

karta rtx 2060 ?

Niestety nie korzystałem z żadnych wersji / modyfikacji zdychy, jeżeli będzie jeszcze potrzebne to niebawem zrobię mirror z JG7.

Spróbuj zintegrować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

A tutaj podobne tematy z rozwiązaniami instalacji systemu win7:

potrzebuje lubi to
Opublikowano

Witam, zainstalowałem JG HP x64. Po odpaleniu optymalizatora usług i ustawieniu go na domyślne ustawienia, znikła ikona sieci. Nie da się jej włączyć. Czasami się pojawią ikona połączenia lan, ale z czerwonym X. Internet oczywiście działa cały czas po wifi. Jak to naprawić?

a61bfc90ac7e2395f02a89b8d0ab86e8.jpg47165c622338a60d742f35bd1287af60.jpg

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 minut temu, Daviteusz napisał:

Witam, zainstalowałem JG HP x64. Po odpaleniu optymalizatora usług i ustawieniu go na domyślne ustawienia, znikła ikona sieci. Nie da się jej włączyć. Czasami się pojawią ikona połączenia lan, ale z czerwonym X. Internet oczywiście działa cały czas po wifi. Jak to naprawić?

Spróbuj zrestartować explorer.exe ;) PPM i Restart Explorera ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Daviteusz napisał:

Też miałem ten sam problem, restarty również nie pomagały, więc tak zostawiłem bo mi też aż tak to bardzo nie przeszkadzało.

Ale jakieś tydzień temu użyłem (w brew zaleceniom Sromotnika) Wise Care 365 na domyślnych ustawieniach i problem znikł.

Od tej pory nie mam problemu z żadnymi ikonkami w pasku zadań.

juliazero lubi to
Opublikowano
7 minut temu, Fox.Vip napisał:

Też miałem ten sam problem, restarty również nie pomagały, więc tak zostawiłem bo mi też aż tak to bardzo nie przeszkadzało.

Ale jakieś tydzień temu użyłem (w brew zaleceniom Sromotnika) Wise Care 365 na domyślnych ustawieniach i problem znikł.

Od tej pory nie mam problemu z żadnymi ikonkami w pasku zadań.

@srom-otnik nie zakazuje używania czego chcesz, tylko on pisze że takie program są przez niego nie wskazane, bo mogą coś na modzić w jego modyfikacji i potem ludzie będą tu pisali że im coś nie działa lub system zwolnił itd. itp.

Ja na przykład na każdym komputerze / systemie, instaluje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (odpowiedni pod dany system) i nimi czyście oraz optymizuje system.