Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobry telefon do 1100 zł. Choć wolałbym nowy telefon.

6 najciekawszych modeli

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Posted

Ten redmi note 5 jest na rynek chiński ,nie było wersji 6 gb z obsługą b20.

Poza tym nie kupuj telefonu z allegro i bestcena,tylko z zaufanego internetowego sklepu.

Polecam proline albo x-kom.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Najlepszy wybór cena/jakość.

Posted
21 godzin temu, annonying_anoni napisał:

Ten redmi note 5 jest na rynek chiński ,nie było wersji 6 gb z obsługą b20.

Poza tym nie kupuj telefonu z allegro i bestcena,tylko z zaufanego internetowego sklepu.

Polecam proline albo x-kom.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Najlepszy wybór cena/jakość.

Allegro jest godna zaufania, jednak tak jak w serwisie eBay

Osobiście wolałbym nie kupować produktu bez opinii, ale jeśli jest to nowy produkt od większego sprzedawcy, zwykle jest w porządku.

Otrzymujesz ten sam telefon i prawo do anulowania, zwrot towaru jest możliwy w przypadku odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni od otrzymania towaru (zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta). a nie wszystkie sklepy są zlokalizowane za granicą.

Kupowanie telefonu z Chin jest trochę jak hazard, obstawiasz na czerwono i niestety, gdy piłka przestała się kręcić, wylądowała na czarno. 

Tak właśnie jest, kiedy grasz, czasami wygrywasz, a czasami przegrywasz ...

Posted
Teraz, marcelgg napisał:

Allegro jest godna zaufania, jednak tak jak w serwisie eBay

Osobiście wolałbym nie kupować produktu bez opinii, ale jeśli jest to nowy produkt od większego sprzedawcy, zwykle jest w porządku.

Otrzymujesz ten sam telefon i prawo do anulowania, zwrot towaru jest możliwy w przypadku odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni od otrzymania towaru (zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta). a nie wszystkie sklepy są zlokalizowane za granicą.

Kupowanie telefonu z Chin jest trochę jak hazard, obstawiasz na czerwono i niestety, gdy piłka przestała się kręcić, wylądowała na czarno. 

Na allegro tak mnie wydymali że nic wiecej u nich nie kupuję ,a chodziło o szkło za 13 zł...

Posted
6 minut temu, marcelgg napisał:

I tak to właśnie jest - loteria  chociaż  ja tak zaryzykowałem ale trafiłem że jest OK  ,a Ty to wiesz ?  dobrze Ci radzi  annonying_anoni  i tak lepiej zrób.

Posted

Na twoim miejscu jednak zakupiłbym poco f1 za około 1150 zł z Chin. Gearbest albo Aliexpress (sprzedawca GoldWay). Nawet mógłbym ci poszukać jakiś kupon. Jeżeli chodzi o gwarancje to jest, tylko trzeba wysłać telefon do Chin - koszt przesyłki chyba około 30 zł.

Posted
17 minut temu, KacipL napisał:

Na twoim miejscu jednak zakupiłbym poco f1 za około 1150 zł z Chin. Gearbest albo Aliexpress (sprzedawca GoldWay). Nawet mógłbym ci poszukać jakiś kupon. Jeżeli chodzi o gwarancje to jest, tylko trzeba wysłać telefon do Chin - koszt przesyłki chyba około 30 zł.

Z tym pocopone za 1150zł z chin to chyba żart? słaba gwarancja, tygodnie czekania i możliwe złapanie vat a wystarczy zapłacić 1250-1300zł i jest w ciągu 1-2 dni z polski z gwarancją.

Posted
9 minut temu, podlos napisał:

Z tym pocopone za 1150zł z chin to chyba żart? słaba gwarancja, tygodnie czekania i możliwe złapanie vat a wystarczy zapłacić 1250-1300zł i jest w ciągu 1-2 dni z polski z gwarancją.

Najlepsza ofertę jaką znalazłem w Chinach to 1050 zł + 5% cashback

Posted
11 minut temu, KacipL napisał:

Najlepsza ofertę jaką znalazłem w Chinach to 1050 zł + 5% cashback

ale to dalej tygodnie czekania, słaba gwarancja, i możliwość vatu

Posted
3 minuty temu, woj_ani217 napisał:

a dlatego   

>Komptuerswiat XDD

Zamówiłem ponad 25 paczek z Aliexpress w okolicach listopad i żadna nie została zatrzymana. W dodatku gdy wybieramy EU piority line to nasza paczka trafia do Europy, zostaje przepakowywana i wysłana na nasz adres. Nikt nie ma prawa wtedy się przyczepić.

Posted (edited)

Szczerze jeżeli miałbym Ci doradzić, w charakterze zaawansowanego "zmieniacza smartfonów na nowsze" - polecam Ci wybór sprzętu od firmy Xiaomi. Ich sprzęty są wykonane dobrze, co prawda z pozostałości innych firm (procki, kamery itd), lecz nadrabiają cenowo. Jestem użytkownikiem Poco Phone F1, który zamówiłem już z preorderu, ze stronki banggoods. Mogę powiedzieć, że ten model zostawię sobie na 2-3 lata, gdyż Xiaomi przeszło na długoterminowe wsparcie swoich produktów i nie mam prawa narzekać na wydajność/wyświetlacz/baterię. Jeżeli chodzi o budżetowy smartfon to wybór moim zdaniem jest prosty Poco lub Mi8. Najnowsze gierki czy wymagające aplikacje nie mają czym zmęczyć mojego Poco. Dołóż te 200zł i kup z niemieckiego magazynu, w tydzień masz go już w ręku, nie czekasz i zawsze możesz za 15-20zł odesłać na gwarancję a wątpię, że zepsujesz - chyba że zrobisz to umyślnie :)  Kup i przyjdź mi podziękować :)

Edit: Dodam, że jeżeli pojawia się jakiś problem i opiszesz go na forum xiaomi to po dwóch-trzech dniach xiaomi wydaje fixa, który masz w powiadomieniach jako update, poza tym możesz zgarnąć jakąś nagrodę za ujawnianie bugów/błędów.

Edited by Liberton
Edit
KaciPL likes this
Posted
W dniu 11.01.2019 o 14:54, podlos napisał:

Szukasz szybkości, ogromny wyświetlacz, długiego trzymania na baterii? Napisz czego oczekujesz.

Chcę telefon, który świetnie nadaje się do robienia zdjęć , uruchamianie aplikacji w tym banku, internet, podróżnik, filmy i muzyki. rozmiar ekranu nie większy niż 6  i  oraz ma dużo miejsca. Podróżuje pociągami Pendolino przynajmniej 2 razy w tygodniu na 340 km trasie do Warszawy.

Posted

Więc najlepiej jakbyś się rozglądał za pocophone. Aparat jeden z najlepszych w tej cenie. Wydajność flagowców za 3-4 tyś. Bateria 4000 mah. 64GB na dane + możliwość rozszerzenia kartą. Z minusów to chociażby brak wodoszczelności oraz brak NFC.

Posted
Godzinę temu, podlos napisał:

Z minusów to chociażby brak wodoszczelności oraz brak NFC.

ale nie jestem aż tak głupi, aby go aktywować! Masz kartę w portfelu, jak trudno ją wyciągnąć

Kto powiedział, że elektronika i woda nie mieszają się? 
Smartfony, które potrafią poradzić sobie z deszczem, łazienką w wannie lub upadkiem w kałużę, 
nie są rzadkością, jaką niegdyś były, i nie mówimy tu tylko o słabych, 
podstawowych telefonach pokrytych grubą gumą. Dziś niektóre z najlepszych smartfonów, które można kupić, nie boją się mokrych rzeczy.;)

Posted

NFC dobre do przesyłania plików, ale nigdy nie używane do płatności wątpię w jego bezpieczeństwo.
Jeżeli mój telefon zostanie skradziony, złodziej może wydać moje pieniądze w hipermarkecie, ale traktowałbym utratę telefonu w podobny sposób, jak gdybym zgubił kartę kredytową.

Posted
3 godziny temu, marcelgg napisał:

NFC dobre do przesyłania plików, ale nigdy nie używane do płatności wątpię w jego bezpieczeństwo.
Jeżeli mój telefon zostanie skradziony, złodziej może wydać moje pieniądze w hipermarkecie, ale traktowałbym utratę telefonu w podobny sposób, jak gdybym zgubił kartę kredytową.

NFC nie wypaliło, ponieważ łatwo stracić wszystkie pieniążki idąc chodnikiem, mając dalej swój telefon w kieszeni :) Ewentualnie do przesyłania znajomemu nowego kawałka czy ciekawego nagrania video. Bierz pan tego pocophone, do tego dobrej jakości pokrowiec i jazda panie :)

Posted
11 godzin temu, KacipL napisał:

>Komptuerswiat XDD

Zamówiłem ponad 25 paczek z Aliexpress w okolicach listopad i żadna nie została zatrzymana. W dodatku gdy wybieramy EU piority line to nasza paczka trafia do Europy, zostaje przepakowywana i wysłana na nasz adres. Nikt nie ma prawa wtedy się przyczepić.

To Ty jesteś  hurtownik   :tooth:  no i dobrze że  Ci się udało  bez problemów  ( jest powiedzenie  że lepiej dmuchać na zimne )  ,ale  się ilościami nie chwal  bo pisiory zapukają do Ciebie  bo rwą  kasę gdzie się da na premie " przecież im się należą ".

Ja akurat kupiłem od Polaka co to naściągał  z Anglii  ( firmuje się jakąś tam firmą )  Xiaomi Redmi Note 4X   dużo taniej  niż w naszych sklepach  ( żonie kupiłem w naszym sklepie rok wcześniej o prawie dwie stówy więcej ) i działa  do dzisiaj bez  najmniejszego problemu. Wgrałem  mu  MIUI 10 - 9PIE  dołożyłem 128GB  kartę  iw zupełności wystarcza.

11 godzin temu, marcelgg napisał:

Chcę telefon, który świetnie nadaje się do robienia zdjęć , uruchamianie aplikacji w tym banku

Do zdjęć  jak to Twoje hobby  to dobry aparat ,a do  banku  na pewno nie telefon i to jeszcze na androidzie  ( za dużo kasy tam masz ? ) .

Poszukaj  sobie takiego jaki będzie dla Ciebie najlepszy  Xiaomi  - Chinczyk nie Chinczyk  ale daje radę a cena połowę tego co tak zwane  flagowce , pamiętaj  kasa i decyzja zawsze Twoja .

Posted

doradzcie koledzy , chce wymienic huawei mate 8 3/32gb 

pytanie tylko na jaki telefon inny  i zeby nie wywalac $ duzo 

ps.xiaomi redmi note 5 4/64gb , mate 10 lite albo jakis inny ?

nie gram , ma byc dobry aparat i wyswietlacz do ogladania  i bez tego dziadostwa notcha czy jak tam zwal to wyciecie u gory w ekranie :)

Posted

Kolejny który krytykuje notcha a tak naprawdę nie jest on - tylko +. Jak się nie podoba zawsze można ukryć o ile jest to dobrze zrobione czyli ekran oledowy. Na to że małpy potrafią tylko skopiować notcha i wsadzić go do LCD nic nie poradzę.

Posted
5 godzin temu, G77 napisał:

zeby nie wywalac $ duzo 

Zastanawiam się czy ty wolisz wydawać na piwo. Każdy wydaje na co chce. Każdy jest inny i ma inne zainteresowania.

5 godzin temu, G77 napisał:

ma byc dobry aparat i wyswietlacz do ogladania

Proponuje najlepsze aparaty telefoniczne dla Ciebie

1. Samsung Galaxy S9

2. Huawei P20 Pro

3. iPhone Xs i Xs Max

4. Google Pixel 3

5. OnePlus 6 

6 godzin temu, G77 napisał:

bez tego dziadostwa notcha czy jak tam zwal to wyciecie u gory w ekranie :)

Jeśli ktoś nie lubi notcha, to ma problem.

Posted

@G77

Posted
3 godziny temu, marcelgg napisał:

Zastanawiam się czy ty wolisz wydawać na piwo. Każdy wydaje na co chce. Każdy jest inny i ma inne zainteresowania.

Proponuje najlepsze aparaty telefoniczne dla Ciebie

1. Samsung Galaxy S9

2. Huawei P20 Pro

3. iPhone Xs i Xs Max

4. Google Pixel 3

5. OnePlus 6 

Jeśli ktoś nie lubi notcha, to ma problem.

glupoty mi tu piszesz jakies i tyle , wiec lepiej nie pisz wiecej , bo ten twoj post i niby pomocne podpowiedzi nijak maja sie do tego co napisalem ze szukam ok

14 minut temu, LAGUNA napisał:

@G77

spoko kolego ale az tyle nie zamierzam wywalic hajsu $  :)

Posted
16 minut temu, G77 napisał:

glupoty mi tu piszesz jakies i tyle , wiec lepiej nie pisz wiecej , bo ten twoj post i niby pomocne podpowiedzi nijak maja sie do tego co napisalem ze szukam ok

A masz jakiś problem? twoje pretensje są bezzasadne, że to moja decyzja. Nie wtrącają się. W każdym razie nie w negatywny sposób. A ty się zdecydowałeś?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information