marcelgg Posted January 11, 2019 Report Posted January 11, 2019 Dobry telefon do 1100 zł. Choć wolałbym nowy telefon. 6 najciekawszych modeli [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
podlos Posted January 11, 2019 Report Posted January 11, 2019 Szukasz szybkości, ogromny wyświetlacz, długiego trzymania na baterii? Napisz czego oczekujesz.
annonying_anoni Posted January 11, 2019 Report Posted January 11, 2019 Ten redmi note 5 jest na rynek chiński ,nie było wersji 6 gb z obsługą b20. Poza tym nie kupuj telefonu z allegro i bestcena,tylko z zaufanego internetowego sklepu. Polecam proline albo x-kom. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Najlepszy wybór cena/jakość.
podlos Posted January 12, 2019 Report Posted January 12, 2019 Tylko ciekawe dlaczego gorsza wersja a2 lite ma 1000mah baterii więcej.
marcelgg Posted January 12, 2019 Author Report Posted January 12, 2019 21 godzin temu, annonying_anoni napisał: Ten redmi note 5 jest na rynek chiński ,nie było wersji 6 gb z obsługą b20. Poza tym nie kupuj telefonu z allegro i bestcena,tylko z zaufanego internetowego sklepu. Polecam proline albo x-kom. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Najlepszy wybór cena/jakość. Allegro jest godna zaufania, jednak tak jak w serwisie eBay Osobiście wolałbym nie kupować produktu bez opinii, ale jeśli jest to nowy produkt od większego sprzedawcy, zwykle jest w porządku. Otrzymujesz ten sam telefon i prawo do anulowania, zwrot towaru jest możliwy w przypadku odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni od otrzymania towaru (zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta). a nie wszystkie sklepy są zlokalizowane za granicą. Kupowanie telefonu z Chin jest trochę jak hazard, obstawiasz na czerwono i niestety, gdy piłka przestała się kręcić, wylądowała na czarno. Tak właśnie jest, kiedy grasz, czasami wygrywasz, a czasami przegrywasz ...
annonying_anoni Posted January 12, 2019 Report Posted January 12, 2019 Teraz, marcelgg napisał: Allegro jest godna zaufania, jednak tak jak w serwisie eBay Osobiście wolałbym nie kupować produktu bez opinii, ale jeśli jest to nowy produkt od większego sprzedawcy, zwykle jest w porządku. Otrzymujesz ten sam telefon i prawo do anulowania, zwrot towaru jest możliwy w przypadku odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni od otrzymania towaru (zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta). a nie wszystkie sklepy są zlokalizowane za granicą. Kupowanie telefonu z Chin jest trochę jak hazard, obstawiasz na czerwono i niestety, gdy piłka przestała się kręcić, wylądowała na czarno. Tak właśnie jest, kiedy grasz, czasami wygrywasz, a czasami przegrywasz ... Na allegro tak mnie wydymali że nic wiecej u nich nie kupuję ,a chodziło o szkło za 13 zł...
Guest Posted January 12, 2019 Report Posted January 12, 2019 6 minut temu, marcelgg napisał: Tak właśnie jest, kiedy grasz, czasami wygrywasz, a czasami przegrywasz ... I tak to właśnie jest - loteria chociaż ja tak zaryzykowałem ale trafiłem że jest OK ,a Ty to wiesz ? dobrze Ci radzi annonying_anoni i tak lepiej zrób.
KaciPL Posted January 12, 2019 Report Posted January 12, 2019 Na twoim miejscu jednak zakupiłbym poco f1 za około 1150 zł z Chin. Gearbest albo Aliexpress (sprzedawca GoldWay). Nawet mógłbym ci poszukać jakiś kupon. Jeżeli chodzi o gwarancje to jest, tylko trzeba wysłać telefon do Chin - koszt przesyłki chyba około 30 zł.
podlos Posted January 12, 2019 Report Posted January 12, 2019 17 minut temu, KacipL napisał: Na twoim miejscu jednak zakupiłbym poco f1 za około 1150 zł z Chin. Gearbest albo Aliexpress (sprzedawca GoldWay). Nawet mógłbym ci poszukać jakiś kupon. Jeżeli chodzi o gwarancje to jest, tylko trzeba wysłać telefon do Chin - koszt przesyłki chyba około 30 zł. Z tym pocopone za 1150zł z chin to chyba żart? słaba gwarancja, tygodnie czekania i możliwe złapanie vat a wystarczy zapłacić 1250-1300zł i jest w ciągu 1-2 dni z polski z gwarancją.
KaciPL Posted January 12, 2019 Report Posted January 12, 2019 9 minut temu, podlos napisał: Z tym pocopone za 1150zł z chin to chyba żart? słaba gwarancja, tygodnie czekania i możliwe złapanie vat a wystarczy zapłacić 1250-1300zł i jest w ciągu 1-2 dni z polski z gwarancją. Najlepsza ofertę jaką znalazłem w Chinach to 1050 zł + 5% cashback
podlos Posted January 12, 2019 Report Posted January 12, 2019 11 minut temu, KacipL napisał: Najlepsza ofertę jaką znalazłem w Chinach to 1050 zł + 5% cashback ale to dalej tygodnie czekania, słaba gwarancja, i możliwość vatu
KaciPL Posted January 12, 2019 Report Posted January 12, 2019 3 minuty temu, woj_ani217 napisał: a dlatego >Komptuerswiat XDD Zamówiłem ponad 25 paczek z Aliexpress w okolicach listopad i żadna nie została zatrzymana. W dodatku gdy wybieramy EU piority line to nasza paczka trafia do Europy, zostaje przepakowywana i wysłana na nasz adres. Nikt nie ma prawa wtedy się przyczepić.
Liberton Posted January 12, 2019 Report Posted January 12, 2019 (edited) Szczerze jeżeli miałbym Ci doradzić, w charakterze zaawansowanego "zmieniacza smartfonów na nowsze" - polecam Ci wybór sprzętu od firmy Xiaomi. Ich sprzęty są wykonane dobrze, co prawda z pozostałości innych firm (procki, kamery itd), lecz nadrabiają cenowo. Jestem użytkownikiem Poco Phone F1, który zamówiłem już z preorderu, ze stronki banggoods. Mogę powiedzieć, że ten model zostawię sobie na 2-3 lata, gdyż Xiaomi przeszło na długoterminowe wsparcie swoich produktów i nie mam prawa narzekać na wydajność/wyświetlacz/baterię. Jeżeli chodzi o budżetowy smartfon to wybór moim zdaniem jest prosty Poco lub Mi8. Najnowsze gierki czy wymagające aplikacje nie mają czym zmęczyć mojego Poco. Dołóż te 200zł i kup z niemieckiego magazynu, w tydzień masz go już w ręku, nie czekasz i zawsze możesz za 15-20zł odesłać na gwarancję a wątpię, że zepsujesz - chyba że zrobisz to umyślnie Kup i przyjdź mi podziękować Edit: Dodam, że jeżeli pojawia się jakiś problem i opiszesz go na forum xiaomi to po dwóch-trzech dniach xiaomi wydaje fixa, który masz w powiadomieniach jako update, poza tym możesz zgarnąć jakąś nagrodę za ujawnianie bugów/błędów. Edited January 12, 2019 by Liberton Edit KaciPL likes this
marcelgg Posted January 12, 2019 Author Report Posted January 12, 2019 W dniu 11.01.2019 o 14:54, podlos napisał: Szukasz szybkości, ogromny wyświetlacz, długiego trzymania na baterii? Napisz czego oczekujesz. Chcę telefon, który świetnie nadaje się do robienia zdjęć , uruchamianie aplikacji w tym banku, internet, podróżnik, filmy i muzyki. rozmiar ekranu nie większy niż 6 i oraz ma dużo miejsca. Podróżuje pociągami Pendolino przynajmniej 2 razy w tygodniu na 340 km trasie do Warszawy.
podlos Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 Więc najlepiej jakbyś się rozglądał za pocophone. Aparat jeden z najlepszych w tej cenie. Wydajność flagowców za 3-4 tyś. Bateria 4000 mah. 64GB na dane + możliwość rozszerzenia kartą. Z minusów to chociażby brak wodoszczelności oraz brak NFC.
marcelgg Posted January 13, 2019 Author Report Posted January 13, 2019 Godzinę temu, podlos napisał: Z minusów to chociażby brak wodoszczelności oraz brak NFC. ale nie jestem aż tak głupi, aby go aktywować! Masz kartę w portfelu, jak trudno ją wyciągnąć Kto powiedział, że elektronika i woda nie mieszają się? Smartfony, które potrafią poradzić sobie z deszczem, łazienką w wannie lub upadkiem w kałużę, nie są rzadkością, jaką niegdyś były, i nie mówimy tu tylko o słabych, podstawowych telefonach pokrytych grubą gumą. Dziś niektóre z najlepszych smartfonów, które można kupić, nie boją się mokrych rzeczy.
podlos Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 a to aktywowane nfc jest niebezpieczne czy jak?
marcelgg Posted January 13, 2019 Author Report Posted January 13, 2019 NFC dobre do przesyłania plików, ale nigdy nie używane do płatności wątpię w jego bezpieczeństwo. Jeżeli mój telefon zostanie skradziony, złodziej może wydać moje pieniądze w hipermarkecie, ale traktowałbym utratę telefonu w podobny sposób, jak gdybym zgubił kartę kredytową.
Liberton Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 3 godziny temu, marcelgg napisał: NFC dobre do przesyłania plików, ale nigdy nie używane do płatności wątpię w jego bezpieczeństwo. Jeżeli mój telefon zostanie skradziony, złodziej może wydać moje pieniądze w hipermarkecie, ale traktowałbym utratę telefonu w podobny sposób, jak gdybym zgubił kartę kredytową. NFC nie wypaliło, ponieważ łatwo stracić wszystkie pieniążki idąc chodnikiem, mając dalej swój telefon w kieszeni Ewentualnie do przesyłania znajomemu nowego kawałka czy ciekawego nagrania video. Bierz pan tego pocophone, do tego dobrej jakości pokrowiec i jazda panie
LAGUNA Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 To ja jeszcze dodam tego Mi 8 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Guest Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 11 godzin temu, KacipL napisał: >Komptuerswiat XDD Zamówiłem ponad 25 paczek z Aliexpress w okolicach listopad i żadna nie została zatrzymana. W dodatku gdy wybieramy EU piority line to nasza paczka trafia do Europy, zostaje przepakowywana i wysłana na nasz adres. Nikt nie ma prawa wtedy się przyczepić. To Ty jesteś hurtownik no i dobrze że Ci się udało bez problemów ( jest powiedzenie że lepiej dmuchać na zimne ) ,ale się ilościami nie chwal bo pisiory zapukają do Ciebie bo rwą kasę gdzie się da na premie " przecież im się należą ". Ja akurat kupiłem od Polaka co to naściągał z Anglii ( firmuje się jakąś tam firmą ) Xiaomi Redmi Note 4X dużo taniej niż w naszych sklepach ( żonie kupiłem w naszym sklepie rok wcześniej o prawie dwie stówy więcej ) i działa do dzisiaj bez najmniejszego problemu. Wgrałem mu MIUI 10 - 9PIE dołożyłem 128GB kartę iw zupełności wystarcza. 11 godzin temu, marcelgg napisał: Chcę telefon, który świetnie nadaje się do robienia zdjęć , uruchamianie aplikacji w tym banku Do zdjęć jak to Twoje hobby to dobry aparat ,a do banku na pewno nie telefon i to jeszcze na androidzie ( za dużo kasy tam masz ? ) . Poszukaj sobie takiego jaki będzie dla Ciebie najlepszy Xiaomi - Chinczyk nie Chinczyk ale daje radę a cena połowę tego co tak zwane flagowce , pamiętaj kasa i decyzja zawsze Twoja .
G77 Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 doradzcie koledzy , chce wymienic huawei mate 8 3/32gb pytanie tylko na jaki telefon inny i zeby nie wywalac $ duzo ps.xiaomi redmi note 5 4/64gb , mate 10 lite albo jakis inny ? nie gram , ma byc dobry aparat i wyswietlacz do ogladania i bez tego dziadostwa notcha czy jak tam zwal to wyciecie u gory w ekranie
podlos Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 Kolejny który krytykuje notcha a tak naprawdę nie jest on - tylko +. Jak się nie podoba zawsze można ukryć o ile jest to dobrze zrobione czyli ekran oledowy. Na to że małpy potrafią tylko skopiować notcha i wsadzić go do LCD nic nie poradzę.
marcelgg Posted January 13, 2019 Author Report Posted January 13, 2019 5 godzin temu, G77 napisał: zeby nie wywalac $ duzo Zastanawiam się czy ty wolisz wydawać na piwo. Każdy wydaje na co chce. Każdy jest inny i ma inne zainteresowania. 5 godzin temu, G77 napisał: ma byc dobry aparat i wyswietlacz do ogladania Proponuje najlepsze aparaty telefoniczne dla Ciebie 1. Samsung Galaxy S9 2. Huawei P20 Pro 3. iPhone Xs i Xs Max 4. Google Pixel 3 5. OnePlus 6 6 godzin temu, G77 napisał: bez tego dziadostwa notcha czy jak tam zwal to wyciecie u gory w ekranie Jeśli ktoś nie lubi notcha, to ma problem.
LAGUNA Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 @G77 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
G77 Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 3 godziny temu, marcelgg napisał: Zastanawiam się czy ty wolisz wydawać na piwo. Każdy wydaje na co chce. Każdy jest inny i ma inne zainteresowania. Proponuje najlepsze aparaty telefoniczne dla Ciebie 1. Samsung Galaxy S9 2. Huawei P20 Pro 3. iPhone Xs i Xs Max 4. Google Pixel 3 5. OnePlus 6 Jeśli ktoś nie lubi notcha, to ma problem. glupoty mi tu piszesz jakies i tyle , wiec lepiej nie pisz wiecej , bo ten twoj post i niby pomocne podpowiedzi nijak maja sie do tego co napisalem ze szukam ok 14 minut temu, LAGUNA napisał: @G77 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] spoko kolego ale az tyle nie zamierzam wywalic hajsu $
LAGUNA Posted January 13, 2019 Report Posted January 13, 2019 Taniej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
marcelgg Posted January 13, 2019 Author Report Posted January 13, 2019 16 minut temu, G77 napisał: glupoty mi tu piszesz jakies i tyle , wiec lepiej nie pisz wiecej , bo ten twoj post i niby pomocne podpowiedzi nijak maja sie do tego co napisalem ze szukam ok A masz jakiś problem? twoje pretensje są bezzasadne, że to moja decyzja. Nie wtrącają się. W każdym razie nie w negatywny sposób. A ty się zdecydowałeś?
Recommended Posts