muminusio1976 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Dostałem od kolegi wiekowy już dysk Seagate ST9160821AS, wyciągnięty z laptopa HP (Tak sądzę po napisie na etykiecie). Podział na 3 partycje, jedna recocery. Kolega chciał, bym stworzył tylko jedną, dysk ma służyć jako przenośny. Jednak ani w Win10, ani w Partition Magic nie mogę usunąć żadnej z tych partycji. Mam pytanie, czy dysk może być jakoś zablokowany i czy jestem w stanie w domu z pomocą jakiegoś narzędzia zrobić tylko jedną partycję? Cytuj
Hannibal Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 A ja bym jednak zgłosił chęć obejrzenia zrzutu układu i rodzaju partycji na tym dysku (i od tego zaczął). Może wtedy da radę coś zrobić bez wytaczania ciężkiej artylerii. PS Jeśli Partition Magic, to jest to co pierwsze na myśl przychodzi, to proszę sobie darować używanie tego programu w i z systemami nowszymi niż Windows XP. Więcej to może szkód przynieść niż pożytku. Cytuj
BartAcid Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Strielec, Lol Lewel Format (przy okazji odświeżysz dysk) i założenie nowej partycji. Cytuj
muminusio1976 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Sprawdzałem Parted Magic i nie można było nic zrobić. Acronis także. Dysk musiałem chwilowo zwrócić, ale zbieram wszystkie Wasze propozycje. Z tego co wyczytałem, taki dysk z laptopa prawdopodobnie ma założone hasło i będzie ciężko. Sprawdzę ten llformat, jak dostanę dysk Cytuj
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Dysk ma już swoje lata i małą pojemność co nie znaczy o ile jest sprawny ( a sprawdziłeś ten dysk ? ) sformatować go i używać jako " dyskietki " . Pod Windowsem możesz to zrobić tak : Uruchomić CMD z prawami administratora diskpart list disk select disk # za miast # wpisać nr drive,HD. clean create partition primary format fs=ntfs quick lub format fs=fat32 quick active assign exit exit albo ściągasz sobie gparted-live robisz płytę , paluszka jak wolisz i jeżeli dysk sprawny to nie ma bata żeby go nie sformatować. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 22 godziny temu, muminusio1976 napisał: Partition Magic To nie z 10-siątką. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi