Gość Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 @podlos Idąc tym tokiem powiedz nam w czym Windows 10 jest lepszy?
podlos Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 3 minuty temu, TheStraight napisał: @podlos Idąc tym tokiem powiedz nam w czym Windows 10 jest lepszy? a czy ja gdzieś napisałem że jest lepszy? ja nawet nie napisałem żeby na tym pc w10 instalować... ja w przeciwieństwie do was jak już dobieram system pod sprzęt a nie "system pod siebie dla kogoś"
Gość Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 No nie napisałeś ale twierdzisz że ludzie się uparli na Windows'a 10..
Darson Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 Temat rzeka. Ludzie ci co korzystają z windows 10 nigdy nie zrozumieją że są przysłowiowo "Ruchani w pupsko" M$ juz na samym początku wyjścia win 10 wciskał na siłe podświadomie (czytaj reklamy) użytkownikom ten o to system a oni łykali jak młode pelikany bo myśleli chyba że jakaś rewolucja nadchodzi, że będzie pięknie wszystko wyglądało jak i śmigało i do dziś ludzie mają problemy. Czasami myśle że ludzie korzystający z w10 to nie mają problemu z tym systemem tylko z własną psychiką
podlos Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 6 minut temu, TheStraight napisał: No nie napisałeś ale twierdzisz że ludzie się uparli na Windows'a 10.. twierdzę tak bo nie podają problemów jakie mają tylko zawsze na zasadzie ktoś mi powiedział co wiedział i w kółko jest powtarzane to samo
VACek Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 1 minutę temu, podlos napisał: twierdzę tak bo nie podają problemów jakie mają tylko zawsze na zasadzie ktoś mi powiedział co wiedział i w kółko jest powtarzane to samo Do mnie pijesz ? To cie zasmucę, 2 i pół roku siedziałem na w10 na laptopie, jakieś 2 lata na tablecie i coś koło roku na PC aha mam też lumie Więc ok ja tylko słyszałem jak ktoś tam miał jakiś problem z w10 i powtarzam dalej Już sie tu nie wypowiadam
jarexpol Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 8 minut temu, TheStraight napisał: @podlos Idąc tym tokiem powiedz nam w czym Windows 10 jest lepszy? Tylko tym że jest liczbą.
podlos Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 3 minuty temu, M4T napisał: Do mnie pijesz ? To cie zasmucę, 2 i pół roku siedziałem na w10 na laptopie, jakieś 2 lata na tablecie i coś koło roku na PC aha mam też lumie Więc ok ja tylko słyszałem jak ktoś tam miał jakiś problem z w10 i powtarzam dalej Już sie tu nie wypowiadam a ten dalej nie czyta tego co się pisze w temacie i pisze nie na temat...
jarexpol Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 11 minut temu, podlos napisał: twierdzę tak bo nie podają problemów jakie mają Kupiliśmy córce lapka z W8.1, po jakimś czasie Bill napisał że może mieć W10. Powiedziałem że ja przestanę serwisować, a ładne kafelki to jej na ścianie mogie. Ponoć samo się zrobiło W10 Po którejś aktualizacji rano nie odpaliła lapka, jaki system ma teraz? Na W7 jak przywracam kopię, to tylko z mojej winy.
Gość Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 @podlos To widać nie czytałeś forum dokładnie ale skoro chcesz to ci powiem. Siedziałem na Windows 10 od Bety do 1703, po zainstalowaniu 1703 miałem dziwne problemy z myszką która sama wieszała się a także wyskakujące BSOD. Przy Instalacji 1709 miałem zwiechy całego komputera, nie mówiąc o aplikacjach do usunięcia telemetrii i pierdzeleniu się z Xbox DVR który ograniczał albo blokował większość aplikacji.
podlos Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 11 minut temu, TheStraight napisał: @podlos To widać nie czytałeś forum dokładnie ale skoro chcesz to ci powiem. Siedziałem na Windows 10 od Bety do 1703, po zainstalowaniu 1703 miałem dziwne problemy z myszką która sama wieszała się a także wyskakujące BSOD. Przy Instalacji 1709 miałem zwiechy całego komputera, nie mówiąc o aplikacjach do usunięcia telemetrii i pierdzeleniu się z Xbox DVR który ograniczał albo blokował większość aplikacji. no w końcu coś na temat błędów. mogę dodać tyle że o ile się nie mylę to przy premierze tej wersji też miałem problemy typu zawieszenia przy zwykłym korzystaniu albo w danej grze kursor nie działał i były różne artefakty więc wróciłem do poprzedniej wersji. po kilku updateach do 1703 już tych problemów nie było szczególnie że były już sterowniki od nvidii pod 1703.
Gość Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 Ja zawsze pisałem z sensem ale już tyle razy pisałem te powody że to głowa mała. W porównaniu do 1511 (pierwszej wersji) 1607 to ostatnia dobra wersja tego systemu reszta to już jakieś kombinacje z której nie da się korzystać przynajmniej u mnie
moszter Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 W dniu 19.07.2018 o 00:36, podlos napisał: bo najlepiej jak komuś coś nie działa to napisać że jest to złe wszyscy hejt na tą 10 a ja do tej pory nie widziałem na tym forum jakiegokolwiek normalnego tematu gdzie było by napisane nie chcę 10 bo mam taki i taki błąd zawsze jest "telemateria, szpieg, bo nie chcę itd..." Dobra chcesz inne powody niż telemateria, szpieg, bo nie chcę itd.. najlepsze jest w Win10 jak usuwa zewnętrzne pliki i programy. np. wiem że krótko testowałem, bo do wersji 1607, aż do tej wersji nie mogłem zainstalować żadnego programu x64 (64-bit) oraz przy każdej kompilacji usuwał program [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], a kolesiowi z tego filmiku usuwa plik z sterów (pracuje na 1803). Problem w 5 minucie.
Gość Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Skoki między fps 292 a 299 jpdl. Widzisz różnice gołym okiem że tak narzekasz? Niema gry co by miała staly fps. Zawsze beda skoki, bo to zalezy tez od lokacji i sprzetu a nie tylko od systemu
KaciPL Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Wystarczy trochę poczytać o kochanej dziesiątce: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Bananoffy1337 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Z całego serca mogę polecić JG7 od @srom-otnik lub 8.1 PS od @Mr.T. Oba bardzo dobrze działają i nie ma żadnych problemów. Miałem Windowsa 10 i szczerze nie polecam, za dużo zabawy z optymalizacją, ta telemetria... oraz z aktualizacji na aktualizację jest jakiś problem. Każdemu z osobna odradzam Windowsa 10.
darkowal Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2018 W dniu 19.07.2018 o 01:21, TheStraight napisał: @podlos To widać nie czytałeś forum dokładnie ale skoro chcesz to ci powiem. Siedziałem na Windows 10 od Bety do 1703, po zainstalowaniu 1703 miałem dziwne problemy z myszką która sama wieszała się a także wyskakujące BSOD. Przy Instalacji 1709 miałem zwiechy całego komputera, nie mówiąc o aplikacjach do usunięcia telemetrii i pierdzeleniu się z Xbox DVR który ograniczał albo blokował większość aplikacji. U mnie od lat używam 10 i nic złego nie dzieje się na moim CPU AMD. Szczerze to wina sprzętu a nie systemu.
moszter Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 9 godzin temu, darkowal napisał: ... Szczerze to wina sprzętu a nie systemu. @Fanboy'u zdychy, Szczerze to nie umiesz korzystać z komputera, jak piszesz takie głupoty, pomyśl to czemu inne system działają bez problemu tylko Twoja ukochana zdycha nie działa. I nie wiem za co masz tyle reputacji (chyba ją kupujesz), a moje lub gościa z filmiku wytłumaczysz.
piosylant Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Nie wiem, co Wy macie z tą dychą. Jeżeli widziałem BSOD na którymkolwiek swoim sprzęcie, to tylko dlatego, że albo przegiąłem z podkręcaniem, albo na siłę próbowałem instalować niezgodny sterownik, albo klon systemu nie wstał prawidłowo. Pracuję na Win 10 od dnia premiery i chyba mam jakieś głupie sprzęty, bo system na nich nie chce się wykrzaczyć bez powodu, by potwierdzić Waszą teorię spiskową. Również uważam, że bezpodstawne BSODy Win 10 są w miażdżącej większości spowodowane sprzętem. Ins3rt lubi to
kamiryna Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 35 minutes ago, P1O said: Nie wiem, co Wy macie z tą dychą. Jeżeli widziałem BSOD na którymkolwiek swoim sprzęcie, to tylko dlatego, że albo przegiąłem z podkręcaniem, albo na siłę próbowałem instalować niezgodny sterownik, albo klon systemu nie wstał prawidłowo. Pracuję na Win 10 od dnia premiery i chyba mam jakieś głupie sprzęty, bo system na nich nie chce się wykrzaczyć bez powodu, by potwierdzić Waszą teorię spiskową. Również uważam, że bezpodstawne BSODy Win 10 są w miażdżącej większości spowodowane sprzętem. też jestem podobnego zdania, mam bardzo słaby sprzęt, a nigdy mi BSOD nie wyskoczył, jedynie przeszkadzały mi pewne rzeczy w modach i tyle. On 7/18/2018 at 11:06 PM, M4T said: To kapki sie słabo na optymalizacji znasz, bo ja mam najwięcej fps na 8.1 no widzisz, jeden ma tak drugi tak. Ja natomiast przy starym i5 2500 4gb ram i starym hd6790 mam po 300 fps w cs go (uprzednio optymalizując gre oczywiście) na win10 tak samo, a win7 dawno temu używałem i nie widziałem znaczącej różnicy prócz tego, że wyskakiwały błędy, że to stary system itd. Ins3rt lubi to
Ins3rt Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Jeszcze ja się wtrącę. Używałem dziesiątki od dnia premiery aż do 1703, wszystko było w porządku, żadnych niechcianych BSOD, problemów z kompatybilnością (pomijając stare gry). Dopiero miałem problemy jak zacząłem kombinować, to jakieś sterowniki w wersji beta, to zmienianie wyglądu, grzebanie w plikach itd. Brat, który korzysta z dziesiątki prawie że od premiery również nie narzeka na system, wiadomo po 2 latach użytkowania trochę zwolnił (wydaje mi się, że jest to normalne zjawisko), ale nie ma tragedii, a pracuje na starej i5 i 710m. Jedyne wady jakie podkreśla to długi czas aktualizowania się systemu i dość długi startu nawet na SSD. Obecnie siedzę na Windows 8.1 od MR.T Win 8.1 Personal System (PS) 2k17) i sobie chwalę, żaden system nie wstawał mi tak szybko (10 sekund!), na działanie też nie narzekam wszystko odbywa się bez zająknięcia, wiadomo system ma swoje wady (które mi nie przeszkadzają), osoba która pokochała kafelki, sklep i całe metro UI może zapomnieć o tym. Według mnie to jak działa system zależy w głównej mierze od kompatybilności sprzętowej i sterowników.
scarley jones Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2018 17 godzin temu, Ins3rt napisał: Jeszcze ja się wtrącę. Używałem dziesiątki od dnia premiery aż do 1703, wszystko było w porządku, żadnych niechcianych BSOD, problemów z kompatybilnością (pomijając stare gry). Dopiero miałem problemy jak zacząłem kombinować, to jakieś sterowniki w wersji beta, to zmienianie wyglądu, grzebanie w plikach itd. Brat, który korzysta z dziesiątki prawie że od premiery również nie narzeka na system, wiadomo po 2 latach użytkowania trochę zwolnił (wydaje mi się, że jest to normalne zjawisko), ale nie ma tragedii, a pracuje na starej i5 i 710m. Jedyne wady jakie podkreśla to długi czas aktualizowania się systemu i dość długi startu nawet na SSD. Obecnie siedzę na Windows 8.1 od MR.T Win 8.1 Personal System (PS) 2k17) i sobie chwalę, żaden system nie wstawał mi tak szybko (10 sekund!), na działanie też nie narzekam wszystko odbywa się bez zająknięcia, wiadomo system ma swoje wady (które mi nie przeszkadzają), osoba która pokochała kafelki, sklep i całe metro UI może zapomnieć o tym. Według mnie to jak działa system zależy w głównej mierze od kompatybilności sprzętowej i sterowników. Jeśli na 8.1 mam sterowniki do gpu z 7/14/2017 a na 7/10 sprzed kilku dni to nie opłaca mi sie na 8.1 siedziec?
Malpa73 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2018 25 minut temu, everytime napisał: Jeśli na 8.1 mam sterowniki do gpu z 7/14/2017 a na 7/10 sprzed kilku dni to nie opłaca mi sie na 8.1 siedziec? to zależy czy grasz w najnowsze gry, bo te nowsze sterowniki dodają głównie optymalizacje dla nowych gier
scarley jones Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2018 58 minut temu, Malpa73 napisał: to zależy czy grasz w najnowsze gry, bo te nowsze sterowniki dodają głównie optymalizacje dla nowych gier Wiedzmin 3, gta v, cs go, cs 1.6, outlasty
moszter Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2018 W dniu 17.08.2018 o 09:52, P1O napisał: Nie wiem, co Wy macie z tą dychą. Jeżeli widziałem BSOD na którymkolwiek swoim sprzęcie, to tylko dlatego, że albo przegiąłem z podkręcaniem, albo na siłę próbowałem instalować niezgodny sterownik, albo klon systemu nie wstał prawidłowo. Pracuję na Win 10 od dnia premiery i chyba mam jakieś głupie sprzęty, bo system na nich nie chce się wykrzaczyć bez powodu, by potwierdzić Waszą teorię spiskową. Również uważam, że bezpodstawne BSODy Win 10 są w miażdżącej większości spowodowane sprzętem. W dniu 17.08.2018 o 10:28, kamiryna napisał: też jestem podobnego zdania, mam bardzo słaby sprzęt, a nigdy mi BSOD nie wyskoczył, jedynie przeszkadzały mi pewne rzeczy w modach i tyle. no widzisz, jeden ma tak drugi tak. Ja natomiast przy starym i5 2500 4gb ram i starym hd6790 mam po 300 fps w cs go (uprzednio optymalizując gre oczywiście) na win10 tak samo, a win7 dawno temu używałem i nie widziałem znaczącej różnicy prócz tego, że wyskakiwały błędy, że to stary system itd. Widać że do pisania głupot o jesteście pierwszy. A do czytania dokładnie i zrozumieniem wszystkich wpisów to już nie. To napiszcie jakim cudem na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie mam żadnych Ekranów śmierci, a szczególnie wytłumaczcie mi jakim cudem, ale jakim [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wyrzucał mi nie inwazyjny program [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Do fanboy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (uprzedzając pytania nie mam oraz nie miałem waszych ukochanych kastratów)
Malpa73 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Godzinę temu, everytime napisał: Wiedzmin 3, gta v, cs go, cs 1.6, outlasty to raczej wystarcza te starsze
scarley jones Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 No to tak. Win 7 pod starsze gry Win 10 pod nowsze
Rekomendowane odpowiedzi