konuss Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Aktualizacja - mam nadzieje e bedziecie zadowoloni tak jak ja eidur i manikcs lubią to Cytuj
Andreas85 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Wielkie dzięki konuss za cały wkład, bo jak zwykle nas rozpieszczasz Później zainstaluję i dam znać, Pozdrawiam Cytuj
sebio Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 no i śmiga pieknie nowe wydanko, szybko sprawnie i o to chodzi, poki co jest ok także polecam Cytuj
papcio chmiel Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 konuss czy mógłbyś napisać co się zmieniło w stosunku do wersji z dn 26.05? Pytam bu poprzednia wersja śmiga mi jak ta lala, i nie wiem czy teraz instalować tą ostatnią, czy przy okazji jak będę robił formata. Edit. Widzę że odchudziłeś obraz o około 400 MB. Aż mi ślinka cieknie i ciekawi co się zmieniło. Dzięki i pozdrówka. Cytuj
konuss Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Usunięte: - BranchCache klienta - driver_fdc.inf - driver_flpydisk.inf - driver_pcmcia.inf - driver_perceptionsimulationheadset.inf - driver_prnms007.inf - driver_prnms008.inf - driver_prnms010.inf - driver_prnms011.inf - driver_prnms012.inf - driver_prnms014.inf - driver_tsprint.inf - driver_xboxgipsynthetic.inf - mapcontrol 'Map Control' - Microsoft.AAD.BrokerPlugin 'AAD.BrokerPlugin' - Microsoft.Advertising.Xaml 'Advertising.Xaml' - Microsoft.BingWeather 'BingWeather' - Microsoft.DesktopAppInstaller 'DesktopAppInstaller' - Microsoft.GetHelp 'GetHelp' - Microsoft.Getstarted 'Powitanie (Wprowadzenie)' - Microsoft.HEIFImageExtension 'HEIFImageExtension' - Microsoft.Messaging 'Messaging' - Microsoft.Microsoft3DViewer '3DViewer' - Microsoft.MicrosoftEdge 'Edge' - Microsoft.MicrosoftEdgeDevToolsClient 'EdgeDevToolsClient' - Microsoft.MicrosoftOfficeHub 'OfficeHub' - Microsoft.MicrosoftSolitaireCollection 'SolitaireCollection' - Microsoft.MicrosoftStickyNotes 'StickyNotes' - Microsoft.MixedReality.Portal 'MixedReality.Portal' - Microsoft.MSPaint 'Paint 3D' - Microsoft.Office.OneNote 'Office.OneNote' - Microsoft.OneConnect 'Mobile Plans' - Microsoft.People 'People' - Microsoft.PPIProjection 'PPIProjection' - Microsoft.Print3D 'Print3D' - Microsoft.ScreenSketch 'ScreenSketch' - Microsoft.SkypeApp 'SkypeApp' - Microsoft.UI.Xaml.2.0 'UI.Xaml.2.0' - Microsoft.VCLibs.140.00.UWPDesktop 'VCLibs.140.00.UWPDesktop' - Microsoft.VP9VideoExtensions 'VP9VideoExtensions' - Microsoft.Wallet 'Portfel Microsoft' - Microsoft.WebMediaExtensions 'WebMediaExtensions' - Microsoft.WebpImageExtension 'WebpImageExtension' - Microsoft.Windows.Apprep.ChxApp 'SmartScreen' - Microsoft.Windows.Cortana 'Cortana' - Microsoft.Windows.Photos 'Photos' - Microsoft.Windows.SecHealthUI 'Windows Defender' - Microsoft.WindowsAlarms 'Alarms' - Microsoft.WindowsCalculator 'Calculator' - Microsoft.WindowsCamera 'Camera' - microsoft.windowscommunicationsapps 'Windows Mail' - Microsoft.WindowsFeedbackHub 'FeedbackHub' - Microsoft.WindowsMaps 'Maps' - Microsoft.WindowsSoundRecorder 'SoundRecorder' - Microsoft.Xbox.TCUI 'Xbox.TCUI' - Microsoft.XboxApp 'Pomoc Xbox' - Microsoft.XboxGameCallableUI 'XboxGameCallableUI' - Microsoft.XboxGameOverlay 'XboxGameOverlay' - Microsoft.XboxGamingOverlay 'XboxGamingOverlay' - Microsoft.XboxIdentityProvider 'XboxIdentityProvider' - Microsoft.XboxSpeechToTextOverlay 'XboxSpeechToTextOverlay' - Microsoft.YourPhone 'YourPhone' - Microsoft.ZuneMusic 'ZuneMusic' - Microsoft.ZuneVideo 'ZuneVideo' - msmq 'Microsoft Message Queue (MSMQ)' - multipointconnector 'Łącznik MultiPoint' - offlinefiles 'Pliki w trybie offline' - onedrive - openssh - pdfreader 'Czytnik zaplecza systemu Windows' - rdc 'Zdalna różnica kompresji (RDC)' - retaildemo 'Retail Demo Content' - search 'Windows Search' - searchshell 'Wyszukiwarka' - simpletcp 'Simple TCP/IP' - skypeortc 'Skype ORTC' - synccenter 'Sync Center' - telnetclient 'Klient Telnet' - tempcache 'Pamięć podręczna i tymczasowe pliki' - tftpclient 'Klient TFTP' - uev 'User Experience Virtualization (UE-V)' - Windows.PrintDialog 'PrintDialog' - windowstogo 'Windows To Go' Wyłączone mase usług - Wybaczcie od następnego wydania zrobię profesionalnych changelog z opisami modyfikacji tak będzie najlepiej. Ogólnie modyfikacja bazuje na orginalnym esd wydania RS6 - akurat wpadł mi w ręce orginalny nośnik. Chciałbym jeszcze osobiscie spytac was o zdanie czy lepiej robić osobno wersje Home - Pro czy razem tak jak teraz ?? br4kus i eidur lubią to Cytuj
papcio chmiel Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Dla mnie jest oczywiste że razem. Obraz niewiele większy. Nawet jakbym chciał nagrać na płytę DVD to się zmieści, a mam dwa sys w kupie, a nie dwie płyty. Dobra robota. Cytuj
sebio Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 3 minuty temu, papcio chmiel napisał: Dla mnie jest oczywiste że razem. Obraz niewiele większy. Nawet jakbym chciał nagrać na płytę DVD to się zmieści, a mam dwa sys w kupie, a nie dwie płyty. Dobra robota. popoieram, dokładnie Cytuj
sebio Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 no i mam malutki problem, bo nie system nie widzi dysku sieciowego , natomiast na sromotniku 8.1 widzi Cytuj
Gość Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 1 minutę temu, sebio napisał: no i mam malutki problem, bo nie system nie widzi dysku sieciowego , natomiast na sromotniku 8.1 widzi Wiec wgraj czysty Windows 10 i tyle Cytuj
sebio Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 3 minuty temu, xpos1 napisał: Wiec wgraj czysty Windows 10 i tyle 3 minuty temu, xpos1 napisał: Wiec wgraj czysty Windows 10 i tyle Znalazłem rozwiązanie, przynajmniej u mnie podziałało, wchodzimy w Panel sterowania > Programy i funkcje > Włącz lub wyłącz funkcję systemu Windows > Obsługa udostępniania plików SMB 1.0/CIFS. Ostatnią pozycję zaznaczamy Cytuj
Gość Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 2 minuty temu, sebio napisał: Znalazłem rozwiązanie, przynajmniej u mnie podziałało, wchodzimy w Panel sterowania > Programy i funkcje > Włącz lub wyłącz funkcję systemu Windows > Obsługa udostępniania plików SMB 1.0/CIFS. Ostatnią pozycję zaznaczamy Ja to domyślnie aktywuje już w systemach aby nie było tego pytania Cytuj
sebio Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 xpos fajnie, że sie zachwalasz super, miałem twoj system pare godzin i sie zaczęło sypac , także nie komentuj, bo konuss wykonuje bardzo dobrą pracę i jego system śmiga jak rakieta Cytuj
Gość Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 3 minuty temu, sebio napisał: xpos fajnie, że sie zachwalasz super, miałem twoj system pare godzin i sie zaczęło sypac , także nie komentuj, bo konuss wykonuje bardzo dobrą pracę i jego system śmiga jak rakieta Ok Cytuj
niedbalski Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Bardzo dobry system czuc roznice miedzy twoim 1809 system o wiele szybciej reaguje zdecydowanie polecam bardzo dobra robota Cytuj
papcio chmiel Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Czy w tej wersji można uruchomić Aero Glass. Jeżeli tak to jak to zrobić? Cytuj
KaDar Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 W dniu 29.05.2019 o 18:49, papcio chmiel napisał: Dla mnie jest oczywiste że razem. Obraz niewiele większy. Nawet jakbym chciał nagrać na płytę DVD to się zmieści, a mam dwa sys w kupie, a nie dwie płyty. Dobra robota. Oczywiście all in one Cytuj
br4kus Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Wczoraj zainstalowałem ostatni build, wszystko działa pięknie, lecz mam jedno pytanko... U was też nie można wyłączyć wyświetlania okna potwierdzania usuwania? U mnie ta opcja jest wyszarzona. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
traphone11 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Zainstalowalem wlasnie wersje home, nie działa szukanie w startisback Cytuj
dziadzio Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Witam prucz powyzszych sklep jest po angielku i ściąga programy po angilsku ,Nie moge tego zmienic Cytuj
sebio Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 1 godzinę temu, dziadzio napisał: Witam prucz powyzszych sklep jest po angielku i ściąga programy po angilsku ,Nie moge tego zmienic W sumie masz problem z pisownią polską, to po co ci suszing lubi to Cytuj
robo32 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 5 godzin temu, sebio napisał: W sumie masz problem z pisownią polską, to po co ci Pan "S" to kozak jest. Cytuj
DDragon Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opcja wyłączenia potwierdzenia usuwania pliku też jest u mnie nie do odznaczenia. Sklep M$ natomiast w pełni po polsku - wersja z 29.05 systemu jakby co. Cytuj
grzesiekho Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Wrzucam dzisiaj twojego moda bo przyznam że czegoś takiego szukałem. Sam używam wersji 1903 z najowszym update niestety wrzuconym przez DISM i są błędy przy aktualizacji. Dziękuję za twoją pracę i dam znać jak się sprawuje Cytuj
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 A ja zaraz po instalacji i wrzuceniu sterów mam tak - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Duużo więcej niż na screnach z 1-go postu . Dlaczego? Zajmuje 29GB i 102 procesy. 11 z tego to chrome - zostaje 91. Na screnach jest 11,7GB i 47 procesów. Cytuj
Franc Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Z ilością procesów i wykorzystaniem pamięci u każdego będzie inaczej - mamy inny sprzęt, instalujemy różne sterowniki, programy, itp., screeny traktuj jako "wartości" uzyskane przez autora moda, poza tym może dodatkowo wyłączył parę usług i zbędnych procesów w autostarcie Cytuj
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Screny powinny pokazywać faktyczny obraz zaraz po instalacji a nie po póżniejszej optymalizacji. A co z zajętością miejsca na dysku? - 12 a 30 to duża różnica. Cytuj
Franc Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Wyłączona hibernacja, kopia zapasowa, plik wymiany w RAM, oczyszczony dysk itp. - różnice zawsze będą u poszczególnych użytkowników Cytuj
Petr23 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Witam, próbuję instalować system i wyskakuje mi taki komunikat, nigdy się nie spotkałem z takim czymś. :o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
DDragon Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 @Petr23 W dniu 3.08.2018 o 11:12, KacipL napisał: Pobierz plik z załacznika rozpakuj i plik ei.cfg wrzuc do folderu SOURCES na penie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub sam zrób też tak miałem. musisz w notatniku utworzyć plik o nazwie ei.cfg a w jego treści dać to: [EditionID] Professional [Channel] Retail i wrzucić do katalogu "Sources" na już wypalonym USB Cytuj
lukasknw Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Witam czy normalnie sklep działa ? raczej chodzi mi o forze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi