Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konuss, lub ktoś inny - bardzo proszę o pomoc.

Bardzo irytuje mnie fakt że każdy restart przeglądarki po jej zamknięciu usuwa z miejsca całą historie i aktywne zalogowania z przeglądarek i znów musze sie wszędzie logować.

Jak to zmienić?

Poza tym teraz zauważyłem inny problem i nie wiem jak go wyeliminować  o_O. Wczoraj gdy stawiałem system i po krótkich resetach sterowników wszystko działało cacy, grałem i się cieszyłęm z kumplami...

Dziś włączam komputer i mi mikrofon nigdzie nie działa o_O... Gdy kliknę aby wymusić nasłuchiwanie (czy to w ustawieniach dźwieku lub programu od karty dźwiękowej) to słyszę siebie, ale poza tym mimo cisza grobowa...

W ustawianiach nic nie zmieniłem bo niby jak... nawet reinstalacja sterowników nie pomogła. Coś musi siedzieć w systemie że mi blokuje sygnał mikrofonu...

_____

EDIT: Znalazłem problem. Musiałem w ustawieniach dostępu prywatności w mikrofonie włączyć dostęp (tzn wyłączony był dostęp aplikacji do mikrofonu w tym systemowych)..., w ogóle nie wiem co jest grane i czy to jutro mi się potwórzy, ale nigdy nie grzebałem tak głęboko w jakichś prywatnościach, w dodatku teraz po przełączeniu mam byczą miniaturkę mikrofonu w prawym dolnym rogu że np. Discord używa go. Czy jest jakiś bubel w systemie.

Trzeba to fixnąć, ale proszę jeszcze o napisanie jak wyłączyć usuwanie historii z przeglądarki...

Opublikowano
1 godzinę temu, mt17 napisał:

Konuss, lub ktoś inny - bardzo proszę o pomoc.

Bardzo irytuje mnie fakt że każdy restart przeglądarki po jej zamknięciu usuwa z miejsca całą historie i aktywne zalogowania z przeglądarek i znów musze sie wszędzie logować.

Jak to zmienić?

Poza tym teraz zauważyłem inny problem i nie wiem jak go wyeliminować  o_O. Wczoraj gdy stawiałem system i po krótkich resetach sterowników wszystko działało cacy, grałem i się cieszyłęm z kumplami...

Dziś włączam komputer i mi mikrofon nigdzie nie działa o_O... Gdy kliknę aby wymusić nasłuchiwanie (czy to w ustawieniach dźwieku lub programu od karty dźwiękowej) to słyszę siebie, ale poza tym mimo cisza grobowa...

W ustawianiach nic nie zmieniłem bo niby jak... nawet reinstalacja sterowników nie pomogła. Coś musi siedzieć w systemie że mi blokuje sygnał mikrofonu...

_____

EDIT: Znalazłem problem. Musiałem w ustawieniach dostępu prywatności w mikrofonie włączyć dostęp (tzn wyłączony był dostęp aplikacji do mikrofonu w tym systemowych)..., w ogóle nie wiem co jest grane i czy to jutro mi się potwórzy, ale nigdy nie grzebałem tak głęboko w jakichś prywatnościach, w dodatku teraz po przełączeniu mam byczą miniaturkę mikrofonu w prawym dolnym rogu że np. Discord używa go. Czy jest jakiś bubel w systemie.

Trzeba to fixnąć, ale proszę jeszcze o napisanie jak wyłączyć usuwanie historii z przeglądarki...

System nie usuwa histori z przeglądarki, zajrzyj do ustawień przeglądarki i tam wyłącz usuwanie histori (nie wiem jakiej używasz)

Opublikowano
2 godziny temu, robo32 napisał:

System nie usuwa histori z przeglądarki, zajrzyj do ustawień przeglądarki i tam wyłącz usuwanie histori (nie wiem jakiej używasz)

Mam firefoxa z kontem synchronizowanym, tylko na żadnym systemie mi nic takiego się nie działo

Opublikowano
23 godziny temu, mt17 napisał:

Mam firefoxa z kontem synchronizowanym, tylko na żadnym systemie mi nic takiego się nie działo

Opcje/Prywatność i bezpieczeństwo/Ciasteczka i dane stron/Usuwanie ciasteczek i danych stron

Stawiasz ptaka gdy chcesz by było czyszczone przy każdym zamknięciu przeglądarki lub odznaczasz by nie było.

Opublikowano
W dniu 18.01.2020 o 17:02, kamiloxf napisał:

@konuss Pojawi się modyfikacja oparta o 19041 ?

mam problem z ta wersja nie wiem nie chce startowac mi instalka ;/

15 godzin temu, kamiloxf napisał:

@konuss
Czy planujesz w najbliższych dniach wydanie oparte o RTM 20H1 ?

walcze wlasnie z ostatnia wersja i mam problemy - nie wytlumaczalne dla mnie

Opublikowano
3 minuty temu, kamiloxf napisał:

mówisz o wersji 19041.21 ?

tak dokłądnie nie wiem czemu nawet orginalnie pobrane obrazu nie startuja u mnie w zaden sposob ;/

Opublikowano

@konuss
Jeszcze jedno pytanko jak u ciebie wygląda opcja aktualizacji systemu  (nie chodzi mi tu o Windows Update ) a o przesiadkę na nowszą wersje pytam o to ponieważ bardzo często poprawiasz w obrazach jakieś błędy i czy po wydaniu przez ciebie nowszej wersji jest wymagany format systemu czy można to zrobić poprzez instalacje nakładkową ?

Opublikowano

Bardzo fajny zoptymalizowany system poużywałem chwilę na swoim sprzęcie i nie mam zastrzeżeń, względem czystego 1909 działa o wiele szybciej. (prócz ikonek i braku możności zalogowania się do usług xboxowych ale to tylko moja osobista sprawa, nie musisz się denerwować)

Opublikowano

Panowie Tragedia. Zostałem totalnie okradziony. Ktoś zdublowal moja kartę i wyczyscil mnie całkowicie. Zostałem bez środków do życia. Jeśli ktoś chciałby wesprzeć moją pracę i wspomóc w tej dla mnie tragicznej sytuacji. Zapraszam na priv :(

Opublikowano

Tak wiele osób do mnie pisało prywatnie za co jestem serdecznie wdzieczny nie sadziłem że mam tak duze grono przyjaciół które zechce mi pomóc. Nie bede zakładał przez pseudo jakie strony zrzutki czy coś takiego nie bede nabijał innym piniedzy na swoim problemie. Ze swojej strony obiecuje wynagrodzic każdej osobie która mnie wesprze. Dzieki serdecznie.

Dane do wsparcia:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Za Twój trud i poświęcony czas w tworzenie modyfikacji M$ wysłałem drobną kwotę. Proszę cię, nie zaprzestawaj pracy nad nowymi projektami. Zgłoś sprawę do odpowiedniego organu może wszystko zakończy się pozytywnie. Trzymam kciuki

Nie wysłano przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Za pomoc stworzę nagrodę dla 5 osób którzy pomogą mi w tym ciężkim czasie stworzę specjalne modyfikacje dla ich potrzeb i najlepiej wydajne dla ich sprzetów. Resztę uzgodnie przez PW za pomocą nicków z przelewów. Dziękuje serdecznie,

Rome i kamiloxf lubią to
Opublikowano
W dniu 21.01.2020 o 15:12, konuss napisał:

Panowie Tragedia. Zostałem totalnie okradziony. Ktoś zdublowal moja kartę i wyczyscil mnie całkowicie. Zostałem bez środków do życia. Jeśli ktoś chciałby wesprzeć moją pracę i wspomóc w tej dla mnie tragicznej sytuacji. Zapraszam na priv :(

Jeśli kasę wyprowadzili Ci kartą, to reklamuj w banku korzystając z procedury chargeback. Przygotuj się tylko na to, że możesz napotkać opór ze strony banku. Jest bardzo duża szansa, że bank Ci będzie musiał oddać pieniądze. 

Co do systemu - śmiga jak szalony, w końcu mam co instalować znajomym z "lapkami" 32GB eMMC. 

Opublikowano

A jak próbowałeś-coś więcej na ten temat.

A za starych dobrych czasów MR.T  robił wspaniałe mody - teraz już mu się nie chce :D

Chociaż wszystkie jego mody są aktualne.

Opublikowano

Jestem bardzo wdzieczny za pomoc. Dziekuje. Mam nowe modyfikacje 20H2 oraz 1909 lecz mam jeden ostatni problem jesli ktos moglby jeszcze wspomóc mnie doładowaniem 5 zł do play lub dołądowac mi numer 576388269 kwotą 5 zł moglbym wgrac nowe modyfikacje

Opublikowano
7 minut temu, konuss napisał:

Jestem bardzo wdzieczny za pomoc. Dziekuje. Mam nowe modyfikacje 20H2 oraz 1909 lecz mam jeden ostatni problem jesli ktos moglby jeszcze wspomóc mnie doładowaniem 5 zł do play lub dołądowac mi numer 576388269 kwotą 5 zł moglbym wgrac nowe modyfikacje

Gotowe

as1as lubi to
Opublikowano

Nie mogę się zalogować do konta office 365  - na stronie usunięto wszystkie urządzenia - niestety nie da się zalogować np w aplikacji excel.... czy ktoś ma taki sam problem..? Najmocniej przepraszam ,że  nie dotyczy to Windowsa, ale ma ktoś może pomysł jak to naprawić?

Opublikowano
5 minut temu, martinooo napisał:

Nie mogę się zalogować do konta office 365  - na stronie usunięto wszystkie urządzenia - niestety nie da się zalogować np w aplikacji excel.... czy ktoś ma taki sam problem..? Najmocniej przepraszam ,że  nie dotyczy to Windowsa, ale ma ktoś może pomysł jak to naprawić?

konto z allegro ?

Opublikowano

Mi nie działa biometria. Pomimo włączenia usługi w gpedit.msc.

Na niemodyfikowanej wersji wszystko działało.

Próbowałem uruchomić logowanie za pomocą biometrii według poradnika:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lecz bez rezultatu.

Ma ktoś jakieś pomysły?

Pozdrawiam.