Gość Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Ok. Ale jutro. Dzisiaj musze trochę odpocząć. Cytuj
AccessX Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Największym problemem tutaj jest to że KonuSS nie piszesz kiedy dana wersja wersja wychodzi (nawet w przybliżeniu). Wiele razy jest tak ...że ludzie instalują system, soft po czym na drugi dzień dajesz nowszą wersję. Usystematyzuj się bo na prawdę to jest wprost robota głupiego, ludziom nie chce się pobierać nowej wersji ...bo akurat miałeś widzimisie że dzisiaj sobie wypuszczę Windowsa. Odnośnie wprowadzonych zmian - jak kolega wyżej pisał: jeśli dana kompilacja jest okej i odpowiadająca ludziom to sama się obroni, nie trzeba ukrywać Swoich zmian w Windowsie. Drugim Bill Gates nie jesteś. Szacunek za trud i mega pracę włożoną w to co robisz ale tak samo jak z podatkami.... Jest pewien pułap zmian przy których system robi się bardziej skomplikowany niż oryginał (mówię tutaj o Twoich dodatkach z prawokliku). Co za duzo to nie zdrowo... Cytuj
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Nowej wersji - jeśli chodzi o numer buildu - raczej po 2-gim wtorku miesiąca. PATRZEĆ NA NUMERY WERSJI - reszta to zmiany w instalacji komponentów i dodatkowych programów. A jeliśli chodzi o prawoklik - mnie to pasuje - prościej się dostać do pewnych rzeczy. I ZAWSZE MOŻNA TO ZMODYFIKOWAĆ - to tylko mody rejestru. Można instalować tą wersję i - zablokować aktualizacje. Aktualizacje ZBIORCZE - CO MIESIĄC ZNISZCZĄ TEGO MODA. I prawoklik tak komplikuje system ? Cytuj
konuss Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Godzinę temu, AccessX napisał: Największym problemem tutaj jest to że KonuSS nie piszesz kiedy dana wersja wersja wychodzi (nawet w przybliżeniu). Wiele razy jest tak ...że ludzie instalują system, soft po czym na drugi dzień dajesz nowszą wersję. Usystematyzuj się bo na prawdę to jest wprost robota głupiego, ludziom nie chce się pobierać nowej wersji ...bo akurat miałeś widzimisie że dzisiaj sobie wypuszczę Windowsa. Odnośnie wprowadzonych zmian - jak kolega wyżej pisał: jeśli dana kompilacja jest okej i odpowiadająca ludziom to sama się obroni, nie trzeba ukrywać Swoich zmian w Windowsie. Drugim Bill Gates nie jesteś. Szacunek za trud i mega pracę włożoną w to co robisz ale tak samo jak z podatkami.... Jest pewien pułap zmian przy których system robi się bardziej skomplikowany niż oryginał (mówię tutaj o Twoich dodatkach z prawokliku). Co za duzo to nie zdrowo... Panie kolego gdyby to byłą jakaś płatna subckrypcja - mógł byś tak wtedy napisać. Nie skomentuje tego... po prostu mnie zatkało jeśli chodzi o bezczelność. Jeszcze małe ale - nie pasuje - nie pobieraj - nie instaluj... QQriq lubi to Cytuj
klawisz-emeryt Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 dokladnie....... Cytuj
konuss Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Mnie to osobiście zatkało totalnie powtórzę się po raz kolejny. Pobiera sobie za darmo moją pracę. I na dodatek ma do mnie wielkie pretensje że poświęcam każdą wolną chwilę na dopracowanie systemu - eliminacje błędów - wprowadzenie nowości - itd - itd. I najlepsze z możliwych mam wprowadzić ścisły harmonogram tego tak? I odrazu może wprowadzić powiadomienie użytkownika może email - SMS.??? Ludzie brak po prostu... as1as lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 7 minut temu, konuss napisał: Mnie to osobiście zatkało totalnie powtórzę się po raz kolejny. Pobiera sobie za darmo moją pracę. I na dodatek ma do mnie wielkie pretensje że poświęcam każdą wolną chwilę na dopracowanie systemu - eliminacje błędów - wprowadzenie nowości - itd - itd. I najlepsze z możliwych mam wprowadzić ścisły harmonogram tego tak? I odrazu może wprowadzić powiadomienie użytkownika może email - SMS.??? Ludzie brak po prostu... Nie przejmuj sie tym takich tu wiielu, jak mu nie pasuje niech sam sobie stworzy moda albo wgra fulla, co za człek masakra Ty czas poświęcasz , cham i tyle 2 godziny temu, AccessX napisał: Największym problemem tutaj jest to że KonuSS nie piszesz kiedy dana wersja wersja wychodzi (nawet w przybliżeniu). Wiele razy jest tak ...że ludzie instalują system, soft po czym na drugi dzień dajesz nowszą wersję. Usystematyzuj się bo na prawdę to jest wprost robota głupiego, ludziom nie chce się pobierać nowej wersji ...bo akurat miałeś widzimisie że dzisiaj sobie wypuszczę Windowsa. Odnośnie wprowadzonych zmian - jak kolega wyżej pisał: jeśli dana kompilacja jest okej i odpowiadająca ludziom to sama się obroni, nie trzeba ukrywać Swoich zmian w Windowsie. Drugim Bill Gates nie jesteś. Szacunek za trud i mega pracę włożoną w to co robisz ale tak samo jak z podatkami.... Jest pewien pułap zmian przy których system robi się bardziej skomplikowany niż oryginał (mówię tutaj o Twoich dodatkach z prawokliku). Co za duzo to nie zdrowo... problemem tutaj jestes ty bue Konuss, przestań filozofować , jak ci cos nie pasuje to nie instaluj, wgraj se oryginala i nie zachowuj sie jak gówniarz ,wręcz dziecko neostrady BGT i QQriq lubią to Cytuj
adi997 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 System prima sort, tylko nie wiem dlaczego po instalacji Bitdefendera nie działa mi jego zapora sieciowa, po prostu nie można jej włączyć, co może być przyczyną? Jeszcze pytanko - czy program OOSU10 można bezpiecznie używać na tej kompilacji? Cytuj
sebio Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 mi po instalce wyskakuja wirusy, dałem do kwarantanny , pewnie antywir żle je interpretuje, bo nie wierzę , żeby były w instalce , system smiga bajecznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kamiloxf Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 23 minuty temu, sebio napisał: mi po instalce wyskakuja wirusy, dałem do kwarantanny , pewnie antywir żle je interpretuje, bo nie wierzę , żeby były w instalce , system smiga bajecznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na 99% jakaś opcja z PPM jest przez badziewnego avasta uznawana za wirusa bo w tym systemie nie ma żadnego syfu Cytuj
sebio Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 2 minuty temu, kamiloxf napisał: Na 99% jakaś opcja z PPM jest przez badziewnego avasta uznawana za wirusa bo w tym systemie nie ma żadnego syfu podobnie z esetem a jaki uzywasz antywir? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 6 minut temu, sebio napisał: podobnie z esetem a jaki uzywasz antywir? Dziwne jest to co mówisz bo miałem eseta przez kilka dni na tym systemie i nic mi nie wykrywał ja osobiście używam Arcabit Internet Seciurity już od ok 5 Lat Cytuj
sebio Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 tylko ze to system od wczoraj dostepny Cytuj
konuss Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 56 minut temu, sebio napisał: mi po instalce wyskakuja wirusy, dałem do kwarantanny , pewnie antywir żle je interpretuje, bo nie wierzę , żeby były w instalce , system smiga bajecznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie realne tym bardziej w tym pliku... bład antywirusa Cytuj
Franc Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Antywirusy tak mają - podejrzany plik, bez podpisu cyfrowego, profilaktycznie zgłaszają zagrożenie i wrzucają do kwarantanny. Sam tak miałem z autorskim programikiem z pracy dyplomowej z 99 roku - ciągle wrzucany do kwarantanny lub kasowany bez pytania Cytuj
sebio Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 kolejny błąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
konuss Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 3 minuty temu, sebio napisał: kolejny błąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale jaki błąd czego ?? to nie jest w żaden sposób w jaki kolwiek sposób powiązane z modyfikacją To folder temp przecież zalecam prawoklik dev-tool szybkie czyszczenie Cytuj
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Skoro powershell.exe masz w kwarantannie to masz taki błąd. Chyba dlatego to wyskoczyło. Cytuj
sebio Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 no wlasnie tylko ze dałem do wyjatkow tak samo psioczyl eset i wyłapywał jako wirusy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
master2007 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 Używam eseta na każdym modzie konussa i nigdy nie "krzyczał" że znalazł wirusa Więc to co Ci wyskoczyło to musi być tylko i wyłącznie Twoja wina ewentualnie avast zgłupiał. Cytuj
sebio Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 32 minuty temu, master2007 napisał: Używam eseta na każdym modzie konussa i nigdy nie "krzyczał" że znalazł wirusa Więc to co Ci wyskoczyło to musi być tylko i wyłącznie Twoja wina ewentualnie avast zgłupiał. tez bylem w szoku ale cos sie musialo pomieszac , juz ok Cytuj
Scrimerr Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Witam serdecznie. Mam pytanie do autora: Jak przywrócić w pasku wyszukiwania funkcje "Szukaj"? Niby na pasku ja włączyłem ale po kliknięciu na nią nic sie nie dzieje. Np. w enterprise juz po kliknięciu w pasek start moge wpisywać i wyszukiwać tutaj tez jest to możliwe? Cytuj
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Nie - usunięta cortana - czytajcie wreszcie temat a nie tylko ostatnie posty. Wiele razy było o tym pisane i ciągle te same głupie pytanie. Już się nie chce odpisywać - możesz zainstalować np. StartISBack++ i będzie w menu start. Cytuj
master2007 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 18 godzin temu, zbigniew59 napisał: Nie - usunięta cortana - czytajcie wreszcie temat a nie tylko ostatnie posty. Wiele razy było o tym pisane i ciągle te same głupie pytanie. Już się nie chce odpisywać - możesz zainstalować np. StartISBack++ i będzie w menu start. Dokładnie tak czytać cały temat wszystko było poruszane wiele razy. Ewentualnie można wgrać Classic Shell i też działa wszystko jak powinno Cytuj
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Mam problem na tym systemie - nie mogę zainstalować VMware Workstation Pro- 15.5.1-nie może zainstalować sterownika. Na orginale i na systemie modyfikowanym - przez mnie - działa - według tego - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - tzn. na tym systemie modyfikowanym przeze mnie także dziala. Sprawdż - potrafię sobie zrobić swój system, ale twoje mi się jakoś bardziej podobają - lubię testowć. Nie wklejam screnów bo już mam dość na dzisiaj instalowania tych systemów i testowania. ROBIĘ TO ZAWSZE NA ZAINSTALOWANYM SYSTEMIE - NIE NA VIRTUALU. Ccodzi mi o - 18363.535 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
guzi Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Witam Mam taki problem. Nie mogę zainstalować drukarki. Instalowałem stery na dwóch innych komputerach Win7 i Win10 i zainstalowało się bez problemu. Na tym systemie nie daje rady. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego. Ściągałem stery ze strony producenta i dalej to samo. Sterownik skanera instaluje się poprawnie tylko problem z drukarką. Drukarka podłączona przez usb. Przy instalacji wykrywa drukarkę po podłączenie do usb i niestety na tym koniec. Dalej wyskakuje, że nie znaleziono drukarki. Przy próbie aktualizacji sterownika wyskakuje taki problem Cytuj
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Włącz w usługach bufor wydruku. Cytuj
nemo271 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Witam. Po zainstalowaniu wersji 1909 build 18363.535 z dni 25.12.19 brak w systemie narzędzi do przywracania systemu: a powinno być: Cytuj
as1as Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Wcześniejsze wersje miały wyłączoną opcję PRZYWRACANIE SYSTEMU, podejrzewam że w tej też jest wyłączonaNie wysłano przy użyciu Tapatalka Cytuj
guzi Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]wielkie dzięki wszystko działa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi