Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy ty wiesz jaka jest różnica między wind7 a wind10? I masz pretensje że na 10 nie można zrobić tego samego co na 7? A jeśli chodzi o usuwanie komponentów - na wielu SPECJALISTYCZNYCH forach wręcz zalecają WYŁĄCZANIE komponentów, a nie usuwanie - w wind 10 - a w szczególności w ostatnich kompilacjach. Te komponenty są w wielu przypadkach powiązane z innymi i ich usunięcie może powodować różne błędy. POZA TYM PO CO WAM W TYM MODZIE UPTADE - PRZECIEŻ KAŻDA MIESIĘCZNA AKTUALIZACJA ZNISZCZY WAM TEGO MODA! movishmooth i inni - PRZECZYTAJCIE pierwszy post i cały temat - wcale nie jest tego tak dużo - a dowiecie się dlaczego nie działa psek wyszukiwania i jak temu zaradzić. Cytuj
nexxus1 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Ostatecznie się zgadzam i porzucam "zabawę" z modami Windows 10 :-) QAUZ lubi to Cytuj
mt17 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Ogólnie w tej wersji najnowszej (która pewnie weszłą z powodu problemami z aktualizacja) zauważyłem problem. Otóż pomimo iż moje konto jest Adminem, to nadal niektóre aplikacje muszę otwierać jako Administrator (rozwijać i klikać), nawet podczas instalowania podstawowych programów 2x zostałem poproszony aby zainstalował to administrator... W Poprzedniej wersji robiąc dokładnie to samo ani razu nie zostałem o to poproszony, coś znowu jest skopane ? Mogę to naprawić jakoś? Cytuj
BGT Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 17 godzin temu, mt17 napisał: Ogólnie w tej wersji najnowszej (która pewnie weszłą z powodu problemami z aktualizacja) zauważyłem problem. Otóż pomimo iż moje konto jest Adminem, to nadal niektóre aplikacje muszę otwierać jako Administrator (rozwijać i klikać), nawet podczas instalowania podstawowych programów 2x zostałem poproszony aby zainstalował to administrator... W Poprzedniej wersji robiąc dokładnie to samo ani razu nie zostałem o to poproszony, coś znowu jest skopane ? Mogę to naprawić jakoś? cmd jako admin i klepnij to net user administrator /active:yes Cytuj
mt17 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 W dniu 18.08.2019 o 12:07, kredacz napisał: cmd jako admin i klepnij to net user administrator /active:yes Nic to nie dało. Tak samo programy, które muszą otwrzyć z automatu plik z folderu "pobrane" i/czy podfolderów użytkownika np. ściągam piosenke, chce z automatu puścić ją w winampie to wyświetla mi błąd że nie może otworzyć bo plik nie istnieje... Tyczy się to kazdego programu który musi z automatu otworzyć swój format w tych folderach. Kiedy próbuje manualnie zaznaczyć to po wejściu w te foldery są one puste... tak jakbym miał zablokowane. Jedynie co mnie ratuje to kopiowanie tych plików w inne miejsce... Cytuj
tokacz Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 @mt17 w winaero tweaker najlepiej wyłączyć user accounts - > built in administrator i disable, ja jeszcze uac wyłączyłem, nic innego mi nie pomagało Cytuj
konuss Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 W dniu 19.08.2019 o 16:44, mt17 napisał: Nic to nie dało. Tak samo programy, które muszą otwrzyć z automatu plik z folderu "pobrane" i/czy podfolderów użytkownika np. ściągam piosenke, chce z automatu puścić ją w winampie to wyświetla mi błąd że nie może otworzyć bo plik nie istnieje... Tyczy się to kazdego programu który musi z automatu otworzyć swój format w tych folderach. Kiedy próbuje manualnie zaznaczyć to po wejściu w te foldery są one puste... tak jakbym miał zablokowane. Jedynie co mnie ratuje to kopiowanie tych plików w inne miejsce... tak wkradl sie maly problem z prawami admina mam juz nowa poprawiona wersje ale mam problem z uploadem przekroczylem limit na ten miesiac ;/ tombycz i eidur lubią to Cytuj
tombycz Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 @konuss no to czekamy cierpliwie. Oby wszystko szło dobrze Cytuj
zbychg Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 W Menu kontekstowym - Otwórz PowerShell okienko PowerShell pojawia się i znika w wersji 18362.295_15.08.2019 i 18362.267_06.08.2019 natomiast w wersji 18362.263_22.07.2019 działa prawidłowo za wyjątkiem dysku C:\ - przenosi do C:\Windows\system32 Cytuj
konuss Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 17 godzin temu, zbychg napisał: W Menu kontekstowym - Otwórz PowerShell okienko PowerShell pojawia się i znika w wersji 18362.295_15.08.2019 i 18362.267_06.08.2019 natomiast w wersji 18362.263_22.07.2019 działa prawidłowo za wyjątkiem dysku C:\ - przenosi do C:\Windows\system32 Dziwne ogólnie nie miałem żadnych problemów z tym. Sprawdzę ogólnie. Ale może wina tych uprawnień. W nowej wersji która wrzucę na czasie już nie powinno być takich problemów eidur lubi to Cytuj
konuss Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 AKTUALIZACJA W PIERWSZYM POŚCIE. - poprawki związane z prawami administratora - zmiana źródła do modyfikacji - użyto: pl_windows_10_consumer_edition_version_1903_updated_june_2019_x64_dvd_4ec3c2fc - postanowiłem sprawdzić inną metode aktualizacji system - orginalny obraz został odpalony w trybie Audytu gdzie zainstalowane zostały dodatki, Chrome, 7-Zip; Visual C++, Old Calculator; dopiero wtedy zostały zainstalowane aktualizacje po przechwyceniu obrazu oraz dokonane modyfikacje eidur lubi to Cytuj
swierszczu22 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zainstalowałem na HP Envy 360 na procku AMD 3500U. Wszystko działa wyśmienicie, brak problemów z aktywacją. Wszystkie stery działają bezproblemowo. W zasadzie nie mam się do czego przyyebać Świetna robota. Pytanko: jak będzie z ewentualnymi aktualizacjami? Ręcznie czy przez WU? Cytuj
grzesiekho Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Ludziska Testował ktoś moda razem z Xbox ultimate pass ? @konuss, czy da się jakoś przywrócić szybki start ? - Jestem z tych nielicznych co nie mają dysku SSD Cytuj
Joven Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 czy to jest ten najnowszy ? Cytuj
konuss Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, grzesiekho napisał: Ludziska Testował ktoś moda razem z Xbox ultimate pass ? @konuss, czy da się jakoś przywrócić szybki start ? - Jestem z tych nielicznych co nie mają dysku SSD Tak bez problemu. 16 minut temu, Joven napisał: czy to jest ten najnowszy ? Tak ogólnie powiem małych poprawkach w stosunku do poprzedniej wersji eidur lubi to Cytuj
Joven Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 to zasysam a to jest aktywowany czy mozna wlasnym kluczem akywowac Cytuj
BGT Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 7 godzin temu, Joven napisał: to zasysam a to jest aktywowany czy mozna wlasnym kluczem akywowac własnym Cytuj
Joven Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 nie moge aktywować tej wersji nie wiem dlaczego ,bede pobierac inna Cytuj
BGT Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Joven napisał: nie moge aktywować tej wersji nie wiem dlaczego ,bede pobierac inna ??? kolego moze komunikat podaj bo nikt tu nie wróży z fusów.... skąd masz klucz? Cytuj
Joven Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 orginalny klucz wyciegniety programem produkey komunikat ten klucz nie dziala z tą wersja systemu Cytuj
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 W tym modzie masz home i pro-wgrałeś dobrą wersję? Jak to z tego samego komputera i miałeś konto microsoft to powinien ci się sam aktywować. Cytuj
Joven Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 wiem ze sie powinno samo aktywowac. mialem wersje home ale wgrałem pro na próbe. i zonk jest. Cytuj
piosylant Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Odłącz od Internetu. Naciśnij Win+R, wpisz SLUI 3. Wpisz klucz Generic YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7 Komputer zażąda restartu. Po tym możesz znów połączyć z Internetem. Aktywuje się sam. Cytuj
epistemologia Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Joven napisał: wiem ze sie powinno samo aktywowac. mialem wersje home ale wgrałem pro na próbe. i zonk jest. Przy pomocy jakich czarów chcesz aktywować wersję PRO kluczem HOME? Nie ma żadnego ''zonka". Cytuj
Joven Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 myslalem ze to jest tak jak wnprzypadku 32 bit 64 bit ten sam klucz teraz juz wiem Cytuj
tombycz Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 @KoNuSS będzie kolejny mod? Cytuj
gorzkus Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Dwa problemy, Słuchawki po BT łączą się, ale pokazuje się błąd sterownika, testowane na 2 modelach tak samo. I pytanko, czy jest jakis skrypt czy coś, aby wyszukiwanie w menu start wróciło na miejsce? Cytuj
sebio Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, gorzkus napisał: Dwa problemy, Słuchawki po BT łączą się, ale pokazuje się błąd sterownika, testowane na 2 modelach tak samo. I pytanko, czy jest jakis skrypt czy coś, aby wyszukiwanie w menu start wróciło na miejsce? słuchawki Bt działają , trzeba stery wgrać a menu start : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Krzyslaw Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 będzie wersja .325 moda? Czy będzie działać tryb awaryjny w nowym modzie bo ostatnio wyrzucony był recovery? Wypadłem trochę z obiegu więc się pytam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi