Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy ty wiesz jaka jest różnica między wind7 a wind10?

I masz pretensje że na 10 nie można zrobić tego samego co na 7?

A jeśli chodzi o usuwanie komponentów - na wielu SPECJALISTYCZNYCH  forach wręcz zalecają WYŁĄCZANIE komponentów, a nie usuwanie - w wind 10 - a w szczególności w ostatnich kompilacjach.

Te komponenty są w wielu przypadkach powiązane z innymi i ich usunięcie może powodować różne błędy.

POZA TYM PO CO WAM W TYM MODZIE UPTADE - PRZECIEŻ KAŻDA MIESIĘCZNA AKTUALIZACJA ZNISZCZY WAM TEGO MODA!

movishmooth i inni - PRZECZYTAJCIE pierwszy post i cały temat - wcale nie jest tego tak dużo - a dowiecie się dlaczego nie działa psek wyszukiwania i jak temu zaradzić.

Opublikowano

Ogólnie w tej wersji najnowszej (która pewnie weszłą z powodu problemami z aktualizacja) zauważyłem problem. Otóż pomimo iż moje konto jest Adminem, to nadal niektóre aplikacje muszę otwierać jako Administrator (rozwijać i klikać), nawet podczas instalowania podstawowych programów 2x zostałem poproszony aby zainstalował to administrator... W Poprzedniej wersji robiąc dokładnie to samo ani razu nie zostałem o to poproszony, coś znowu jest skopane ? Mogę to naprawić jakoś?

Opublikowano
17 godzin temu, mt17 napisał:

Ogólnie w tej wersji najnowszej (która pewnie weszłą z powodu problemami z aktualizacja) zauważyłem problem. Otóż pomimo iż moje konto jest Adminem, to nadal niektóre aplikacje muszę otwierać jako Administrator (rozwijać i klikać), nawet podczas instalowania podstawowych programów 2x zostałem poproszony aby zainstalował to administrator... W Poprzedniej wersji robiąc dokładnie to samo ani razu nie zostałem o to poproszony, coś znowu jest skopane ? Mogę to naprawić jakoś?

cmd jako admin i klepnij to net user administrator /active:yes

Opublikowano
W dniu 18.08.2019 o 12:07, kredacz napisał:

cmd jako admin i klepnij to net user administrator /active:yes

Nic to nie dało.

Tak samo  programy, które muszą otwrzyć z automatu plik z folderu "pobrane" i/czy podfolderów użytkownika np. ściągam piosenke, chce z automatu puścić ją w winampie to wyświetla mi błąd że nie może otworzyć bo plik nie istnieje... Tyczy się to kazdego programu który musi z automatu otworzyć swój format w tych folderach.

Kiedy próbuje manualnie zaznaczyć to po wejściu w te foldery są one puste... tak jakbym miał zablokowane.

Jedynie co mnie ratuje to kopiowanie tych plików w inne miejsce...

Opublikowano
W dniu 19.08.2019 o 16:44, mt17 napisał:

Nic to nie dało.

Tak samo  programy, które muszą otwrzyć z automatu plik z folderu "pobrane" i/czy podfolderów użytkownika np. ściągam piosenke, chce z automatu puścić ją w winampie to wyświetla mi błąd że nie może otworzyć bo plik nie istnieje... Tyczy się to kazdego programu który musi z automatu otworzyć swój format w tych folderach.

Kiedy próbuje manualnie zaznaczyć to po wejściu w te foldery są one puste... tak jakbym miał zablokowane.

Jedynie co mnie ratuje to kopiowanie tych plików w inne miejsce...

tak wkradl sie maly problem z prawami admina mam juz nowa poprawiona wersje ale mam problem z uploadem przekroczylem limit na ten miesiac ;/

tombycz i eidur lubią to
Opublikowano

W Menu kontekstowym - Otwórz PowerShell okienko PowerShell pojawia się i znika w wersji 18362.295_15.08.2019 i 18362.267_06.08.2019 natomiast w wersji 18362.263_22.07.2019 działa prawidłowo za wyjątkiem dysku C:\ - przenosi do C:\Windows\system32

Opublikowano
17 godzin temu, zbychg napisał:

W Menu kontekstowym - Otwórz PowerShell okienko PowerShell pojawia się i znika w wersji 18362.295_15.08.2019 i 18362.267_06.08.2019 natomiast w wersji 18362.263_22.07.2019 działa prawidłowo za wyjątkiem dysku C:\ - przenosi do C:\Windows\system32

Dziwne ogólnie nie miałem żadnych problemów z tym. Sprawdzę ogólnie. Ale może wina tych uprawnień. W nowej wersji która wrzucę na czasie już nie powinno być takich problemów 

eidur lubi to
Opublikowano

AKTUALIZACJA W PIERWSZYM POŚCIE.

- poprawki związane z prawami administratora

- zmiana źródła do modyfikacji - użyto: pl_windows_10_consumer_edition_version_1903_updated_june_2019_x64_dvd_4ec3c2fc

- postanowiłem sprawdzić inną metode aktualizacji system - orginalny obraz został odpalony w trybie Audytu gdzie zainstalowane zostały dodatki, Chrome, 7-Zip; Visual C++, Old Calculator; dopiero wtedy zostały zainstalowane aktualizacje po przechwyceniu obrazu oraz dokonane modyfikacje 

eidur lubi to
Opublikowano

Zainstalowałem na HP Envy 360 na procku AMD 3500U.

Wszystko działa wyśmienicie, brak problemów z aktywacją.

Wszystkie stery działają bezproblemowo.

W zasadzie nie mam się do czego przyyebać :D 

Świetna robota. 

Pytanko: jak będzie z ewentualnymi aktualizacjami? Ręcznie czy przez WU?

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiekho napisał:

Ludziska 
Testował ktoś moda razem z Xbox ultimate pass ? 

@konuss, czy da się jakoś przywrócić szybki start ? - Jestem z tych nielicznych co nie mają dysku SSD :)

Tak bez problemu. 

16 minut temu, Joven napisał:

czy to jest ten najnowszy ?

Tak ogólnie powiem małych poprawkach w stosunku do poprzedniej wersji 

eidur lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, Joven napisał:

nie moge aktywować tej wersji nie wiem dlaczego ,bede pobierac inna

??? kolego moze komunikat podaj bo nikt tu nie wróży z fusów....

skąd masz klucz?

Opublikowano

W tym modzie masz home i pro-wgrałeś dobrą wersję?

Jak to z tego samego komputera i miałeś konto microsoft to powinien ci się sam aktywować.

Opublikowano

Dwa problemy,
Słuchawki po BT łączą się, ale pokazuje się błąd sterownika, testowane na 2 modelach tak samo.

I pytanko, czy jest jakis skrypt czy coś, aby wyszukiwanie w menu start wróciło na miejsce? ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, gorzkus napisał:

Dwa problemy,
Słuchawki po BT łączą się, ale pokazuje się błąd sterownika, testowane na 2 modelach tak samo.

I pytanko, czy jest jakis skrypt czy coś, aby wyszukiwanie w menu start wróciło na miejsce? ;)

słuchawki Bt działają , trzeba stery wgrać a  menu start : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]