Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, kredacz napisał:

SnailDriver 2.1.2 z instalek,2 jesli wrzuciles iso do rufusa on zawsze przybiera nazwe iso a w twoim przypadku nie wiec zapobierz jeszcz raz iso ma miec dokladnie taką nazwe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  a na pendrivie zrobi sie taka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

na tym obecnym systemie wejdz w USTAWIENIA i zakladka system i daj screena :)

Wiec jak to jest?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
2 minuty temu, kubulwg napisał:

Wiec jak to jest?

21 minut temu, obnibus napisał:

nazwa sie sama skraca bo za dluga jest :E

Mi sie jakos nie skraca tak bardzo...... na kilku penach sprawdzalem. a tu dowód [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Teraz, kredacz napisał:

Mi sie jakos nie skraca tak bardzo...... na kilku penach sprawdzalem. a tu dowód [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I u mnie nie ma z dużych Liter HOME.........

Opublikowano
Teraz, kredacz napisał:

a czym ty sie przejmujesz ? nazwa moze byc byle jaka np Pendrak ,, co to za roznica? pliki sa wazne nie nazwa 

Opublikowano
5 minut temu, obnibus napisał:

a czym ty sie przejmujesz ? nazwa moze byc byle jaka np Pendrak ,, co to za roznica? pliki sa wazne nie nazwa 

Niczym odpowiedziałem tylko :)

Opublikowano
8 godzin temu, kubulwg napisał:

@konuss

Hm, nie wiem o co chodzi, system pobierałem z pierwszego postu, zakładka download, ten link [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pamiętam, że podczas instalacji w pierwszym okienku był Win 10 Home i data modyfikacji 7 lipca, zdziwiło mnie też to że waga 2.9 GB a 2 zakładce napisane 3.24 GB. Daje sobie rękę uciąć, że .iso po pobraniu miało taką nazwę jak mówisz, użyłem Rufus 3.6 do zrobienia pendrive z GPT, może inny program użyć, może pobrać z Mega?

pobierz os nowa iso czy z google czy z mega jeden ciul aby stworzyc usb uzyj Rufus-a

eidur lubi to
Opublikowano

@konuss

Patrz 4 posty wyżej, pobrałem nowe .iso i zbootowałem tym razem w Rufusie 3.1 efekt ten sam. System waży 11 gb, brak chrome, 7z i nadal nazywa się win 10 home w pendrive..

Może, coś mam w biosie poprzestawiane? Chociaż przywracałem ustawienia domyślne, ale podczas włączania mam jumper unlocked r1, poprzedni właściciel odblokował tdp na 15w, może w tym wina?

Opublikowano

Skoro zmienia nazwę iso do tego wywala setup tzn ze ty robisz coś nie tak tworzac USB. Nie ma innej opcji. Skoro lubisz screeny. Zrób tak. Odpal Rufusa wybierz iso ustaw rob screen. Dalej zrób pendrive. Odpal na działającym systemie oczywiście zrób screen. Wejdź we właściwości tego pendrive. Zrób screen. Wyświetl zawartość pendrive zrób screen wejdź w katalog source zrób screen. Cała ta praca pomóże namierzyć problem 

15 godzin temu, kredacz napisał:

Zalecam lepiej rufusa 3.1 pobierz z ich strony

Waży tyle co na screenie powyżej bo to z niego robiony

Mam jedno pytanie czemu ogólnie masz ustawione na tym screenie Schemat partycjonowania GPT i system plików FAt32 Przecież to "Jestem Idiotą" nie WiN 98

eidur i BGT lubią to
Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] problem najprawdopodobniej tkwi w tych ustawieniach rufusa tak jak napisał wyżej konuss.
Ja dodam jeszcze że jeśli posiadasz napęd DVD w swoim sprzęcie to wypal sobie dla pewności iso konussa na płytce (z najmniejszą prędkością) i z tej płytki instaluj ten system.

Opublikowano

Ok. Myślałem że to mała partycja do testów.

A u mnie jeśli chodzi o nazwy też wygląda to tak - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nagrywałem 2 razy rufusem 1.4.7 oraz 3.6 - nie wiem co zmienia nazwę systemu na penie - w rufusie jest prawidłowa podczas wgrywania, po skończeniu w widoku dysków inna.

Przy powtórnej próbie wgrywania rufus pokazuje już nazwę pena taką jak w widoku dysków.

Po nagraniu przez UltraIso to samo - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
1 godzinę temu, zbigniew59 napisał:

kredacz-na Twoim screnie widać że ten system zajmuje na dysku 3 GB - jak to zrobiłeś?

Chyba 6gb a nie 3.....

Godzinę temu, zbigniew59 napisał:

Ok. Myślałem że to mała partycja do testów.

A u mnie jeśli chodzi o nazwy też wygląda to tak - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nagrywałem 2 razy rufusem 1.4.7 oraz 3.6 - nie wiem co zmienia nazwę systemu na penie - w rufusie jest prawidłowa podczas wgrywania, po skończeniu w widoku dysków inna.

Przy powtórnej próbie wgrywania rufus pokazuje już nazwę pena taką jak w widoku dysków.

Po nagraniu przez UltraIso to samo - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Bo robicie pendriva w facie32 i dlatego króci nazwe az o tyle...................

Opublikowano
41 minut temu, kubulwg napisał:

@konuss

W takim razie jaki system plików mam wybrać dla GPT? Rufus 3.6 czy 3.1?

W instalce te partycje Odzyskiwanie, System oraz MSR mogę usunąć, czy muszą być?

Rufus 3.1 GPT i NTFS, wszystko usuń!!

Opublikowano
Godzinę temu, kubulwg napisał:

@konuss

W takim razie jaki system plików mam wybrać dla GPT? Rufus 3.6 czy 3.1?

W instalce te partycje Odzyskiwanie, System oraz MSR mogę usunąć, czy muszą być?

Może od dwóch dni wolno myślę bo na głowie mam potężny projekt który robię dla klienta. Ale czemu GPT. Chodzi o Uefi czy mi się na głowie już mietosilo. Co chcesz uzyskać. Po twojej wypowiedzi znowu czytam że chcesz modyfikować moja prace i tu masz pretensje że coś nie działa. 

eidur lubi to
Opublikowano
2 minuty temu, konuss napisał:

Może od dwóch dni wolno myślę bo na głowie mam potężny projekt który robię dla klienta. Ale czemu GPT. Chodzi o Uefi czy mi się na głowie już mietosilo. Co chcesz uzyskać. Po twojej wypowiedzi znowu czytam że chcesz modyfikować moja prace i tu masz pretensje że coś nie działa. 

@konuss on chce uzyskac maly rozmiar wraz z tym by obraz dzialal poprawnie, mam takiego jumpera jak on i na gpt ladnie siadlo i max 10gb caly windows wraz z dodatkami

Opublikowano

@konuss

Absolutnie nie chcę modyfikować Twojej pracy, aczkolwiek chciałbym mieć tak jak wszyscy mały rozmiar systemu oraz w standardzie Chrome, ja wiem, że to można sobie w kilka sekund dograć, ale przecież nie o o chodzi, bo coś ewidentnie jest nie tak albo z moim laptopem, albo z pendrivem lub sposobem instalacji. Zaznaczam GPT, ponieważ @kredacz tak polecił ;) Dobra, to zrobię GPT z NTFS na Rufus 3.1 i podeślę wszystkie screeny. ogólnie już ponad tydzień walczę z tym laptopem, bo chcę mieć dobry system..

Opublikowano
3 minuty temu, kubulwg napisał:

@konuss

Absolutnie nie chcę modyfikować Twojej pracy, aczkolwiek chciałbym mieć tak jak wszyscy mały rozmiar systemu oraz w standardzie Chrome, ja wiem, że to można sobie w kilka sekund dograć, ale przecież nie o o chodzi, bo coś ewidentnie jest nie tak albo z moim laptopem, albo z pendrivem lub sposobem instalacji. Zaznaczam GPT, ponieważ @kredacz tak polecił ;) Dobra, to zrobię GPT z NTFS na Rufus 3.1 i podeślę wszystkie screeny. ogólnie już ponad tydzień walczę z tym laptopem, bo chcę mieć dobry system..

Mozliwe ze cos z lapkiem bo zainstalowalem u siebie znowu system od nowa na innym penie i gpt i fat32 i sie zj*balo cos bo nie ma chroma...

Opublikowano
2 minuty temu, kredacz napisał:

Mozliwe ze cos z lapkiem bo zainstalowalem u siebie znowu system od nowa na innym penie i gpt i fat32 i sie zj*balo cos bo nie ma chroma...

Bo zmienia to obraz w sensie takim że giną pliki które odpowiadają za instalację dodatków ale i nie tylko. Rozwala to cała modyfikacje. Szło by temu zaradzić lecz wiązało by się to z powiększeniem obrazu iso o 300mb. Musiałbym przerzucić wszystkie pliki do obydwóch obrazów. 

eidur lubi to
Opublikowano

@konuss

Screeny o które prosiłeś, a ja zabieram się za wgranie tego os. Btw. dlaczego oprócz zbootowaneo pena zrobiła się kolejna partyja UEFI_NTFS, tak powinno być?

Resztę ss wstawiam tutaj, bo maja za duży rozmiar [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
44 minuty temu, konuss napisał:

Szkoda ze dopiero teraz o tym piszemy ponieważ skompilowalem właśnie nowa wersje którą za chwilę będę wygrywał. 

Czego można się spodziewać w nowej wersji ? Ja póki co jestem na tej z 10.07 i działa pięknie. Jedyne co to ten xbox ale nie męcze hehehe:D

Opublikowano

U mnie wazy niecale 10GB czyli prawie o polowe mniej niz po zainstalowaniu pełnej wersji 1903, wiec co tu narzekac. Dla mnie jak na razie rewelacja. Zobaczymy jaka ma "stabilność". Zero problemow przy instalacji. Dzieki za kawał dobrej roboty.

@kubulwg nie mozesz sobie zainstalowac tego "chrome" sam i 7z??? Przeciez to kilka sekund.

BTW. Pena instalacyjnego zrobilem najprostszym progsem jaki moze byc: universal UsB Instaler i wszytsko poszlo jak ta lala

BGT lubi to
Opublikowano
17 minut temu, kubulwg napisał:

@leonis

Gdybyś przeczytał wyżej to byś wiedział.. Oczywiście, że mogę, ale nie o to chodzi!!! mam skopaną instalkę i nie wiem jak to ogarnąć.. fat32 czy ntfs/gpt czy mbr?

Zainstaluj na próbe ntfs/gpt Ale wersje pro

Bo ja mam luźne spostrzeżenia ze swojego laptopa @konuss Luknij pv