karol78 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Obudowa po komputerze vobis digital vd e4600 .Nie stety bez zasilacza. Z tego co już ustaliłem to jest to obudowa miniTower. Wiem że zwykły atx nie pasuje, bo jest za duży. Problem w tym że nie wiem jaki zasilacz do tego dobrać. Jedynie czego bym oczekiwał, to minimum 350W Poniżej linki do zdjęć budy. Krótki opis Jak widać na zdjęciach, napęd jest osadzany bokiem, u góry jest tylko miejsce na czytnik kart, lub stacje fdd. nic więcej. Mobo jakie tam idealnie pasuje, to wersja matx. Wentylator od zasilacza , na pewno będzie skierowany w dół. Wentylator widoczny na zdjęciu, jest odchylany w górę. Na zasadzie zawiasu. Cytuj
BartAcid Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Wiesz co to są wymiary? Wypadało by podać bo jak ci nie wchodzi ATX, bo ze zdjęć to ci nikt nie pomoże chyba, że ma taką bude. Rozumiem że tam ATX próbowałeś dać? Na zdjęciach wygląda jak by tam było miejsce na ATX właśnie. Cytuj
piosylant Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Już po otworach na śruby widać, że nie jest to normalny ATX. Cytuj
karol78 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 Wymiary. Być może mylę się. Ale coś mi to wygląda na sfx. Ale pewny nie jestem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Jeśli aktualne wymiary;gł.306 mm, szer.143 mm, wys.336 mm http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/jak-wybrac-zasilacz-komputerowy/strona/25623.html Cytuj
MadDragory Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 No to prawdopodobnie musi szukać zasilacze z standardem SFX? Np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
karol78 Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2018 Z braku czasu nie było mnie na forum trochę czasu. Ale zapoznałem się z stroną o zasilaczach. Za podanie jej serdecznie dziekuję. Wniosek jaki mi przychodzi. To zasilacz SFX lub SFX-L. Z podanej strony od usr->Laguna. Wynika że ten będzie pasował. Chodź by z powodów wymiarów 63,5 x 125 x 100 mm. Następnie zapoznałem też linki twoje MadDragory. I w końcu wiem czego szukać. Tylko cena ostrasza.:P W każdym razie. Serdecznie dziękuję za zainteresowanie tematem, i odpowiedzi. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Wymiary zasilaczy SFX standardowo wynoszą 100×125×63.5 mm (szerokość × długość × wysokość). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wymiarowo są takie same,różnca jest w zamontowanym wentylatorku. SFX-posiada wentylator 80mm SFX-L mają wystarczająco duże wnętrza, które pozwalają na zamontowanie wentylatora o średnicy 120mm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi