Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na moje to do folderu po instalacji mógłbyś dodać skrypty do całkowitego usuwania OneDrive, XBOX, Sklepu itd :D Od kilku dni używam Lite (jak mnie natchnie, zainstaluję Ultra Lite) i działa bez problemu, zero problemów dotychczas, warto spróbować :D

Opublikowano

Jak na moje to do folderu po instalacji mógłbyś dodać skrypty do całkowitego usuwania OneDrive, XBOX, Sklepu itd :D Od kilku dni używam Lite (jak mnie natchnie, zainstaluję Ultra Lite) i działa bez problemu, zero problemów dotychczas, warto spróbować :D

Zgadzam sie

Opublikowano

W UL - XBOXa nie ma, jest tylko sklep, odinstalowujesz go z menu start (ppm na ikonie w menu -> Aplikacje), a one drive odinstalowuje się w Dodaj/usuń programy.

Do UL i Core dodałem dziś paczkę przydatnych skryptów - będą w TUNING/SKRYPTY

Opublikowano

No prawda, ale np. po usunięciu OneDrive u mnie zostały pozostałości [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] chyba, że coś źle zrobiłem :L a tak to pewnie są gotowe skrypty, które usuwają kompletnie wszystkie pozostałości po tym to tylko wrzucić do folderu i git :D Ale to już tylko takie moje widzi mi się :D Zaje.... robota ;)

Opublikowano

Na ultra lite i 60 procesów!? To na lite miałem już 45!

Na maszynie zajmował 6Gb na kompie 11...

Opublikowano

Jeden mały problem to wu nie pobiera aktualizacji mieli i mieli i nie może zainstalować. Ale mimo to system bomba. Działa to co ma działać więc 1 słowem ok.

Opublikowano

ale działa to wu czy nie w tym systemie? w core jest nadzieja na usunięcie wu?

No własnie odpaliłem w usługach na to aby wu itp. działało na ok a tu wu pobiera instaluje i tak w kółko. Albo ja coś nie tak robię albo jest tak jak mówię nie da rady zrobić aktualizacji. A tu nawet dużo nie jest wywalone bo sam prawie tyle wywalam poza aplikacjami ui. No pokombinuje jak znajdę te coś dam znać co to blokuje te wu ze pobiera a zainstalować nie może.

Opublikowano

No własnie odpaliłem w usługach na to aby wu itp. działało na ok a tu wu pobiera instaluje i tak w kółko. Albo ja coś nie tak robię albo jest tak jak mówię nie da rady zrobić aktualizacji. A tu nawet dużo nie jest wywalone bo sam prawie tyle wywalam poza aplikacjami ui. No pokombinuje jak znajdę te coś dam znać co to blokuje te wu ze pobiera a zainstalować nie może

Czyli może jest nadzieja na to że windows update nie bedzie 

Opublikowano

Czyli może jest nadzieja na to że windows update nie bedzie 

Tyle ze ja mówię o wersji lite nie o ultra lite. No możliwe ze wu działa tyle ze trzeba odpowiednio ustawić. Tez nie lubię wu, tyle ze jeśli mowa jest ze w aktualizacji jest jakaś poprawka co coś tam pomaga albo i nie to warto zainstalować ale ze nie da rady to trudno.

Opublikowano

Tyle ze ja mówię o wersji lite nie o ultra lite. No możliwe ze wu działa tyle ze trzeba odpowiednio ustawić. Tez nie lubię wu, tyle ze jeśli mowa jest ze w aktualizacji jest jakaś poprawka co coś tam pomaga albo i nie to warto zainstalować ale ze nie da rady to trudno.

Ja jestem przeciwny wu i przeciwny aktualiazcją bulida to najbardziej zaśmieca ten system

Opublikowano

WU - ściąga mniejsze poprawki np, flasha, definicje do defendera, sterowniki, ale jest faktycznie duża jak krowa poprawka o wadze 703 MB i ona tak się własnie zachowuje, że jednym się instaluje, a innym nie. Jest opisana w internecie z powodu tego problemu z jej instalacją nawet na czystych systemach. 

Moja modyfikacja 10 to dla mnie test i nauka jak z tym systemem się obchodzić, jak go ciąć i jakie tweaki/skrypty stosować. Za jakiś czas pewnie zrobię na RS4 3w1 i oczywiście będę chciał oswoić LTSB.

Opublikowano

Ja tak samo robię jak ty wywalam co się da a jeśli wu nie działa to go wyłączam i ok. Dzięki za system działa ok i nawet szybko się odpala jak i zamyka. teraz instaluje powoli programy, a potem gry pc dam znać jak to z grami jest za kilka dni. Testuje wersje lite pro. Ultra lite trochę nie dla mnie, za dużo wywalone.

Opublikowano

U mnie to samo co w poprzednich jg, mianowicie nie wyrabia skalowanie i po każdym restarcie muszę ręcznie zmieniać wielkość elementów lub rozdzielczość. Tak to gitara

Opublikowano

W UL - XBOXa nie ma, jest tylko sklep, odinstalowujesz go z menu start (ppm na ikonie w menu -> Aplikacje), a one drive odinstalowuje się w Dodaj/usuń programy.

Do UL i Core dodałem dziś paczkę przydatnych skryptów - będą w TUNING/SKRYPTY

Czy te skrypty są w tej wersji UL która teraz jest zlinkowana na MEGA? Czy na razie poczekać z pobieraniem?

Opublikowano

A ja dodałem trochę swoich dodatków do wersji lite. Działa juz ok ustawiłem tez wu działa ok zainstalowało już nawet aktualizacje i nie ma błędów nawet po wywaleniu onedrive i defendera.

Opublikowano

Witam mam takie pytanko odnośnie " Tryb Dla Gier " nigdy tego nie włączałem, a jak włączyłem to poza wyłączeniem przez usługę antywirusa co jeszcze wyłącza? I czy mieć tę usługę cały czas włączoną i mimo tego, że antywirus jest wyłączony to lepiej go włączyć?. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Opublikowano

Witam mam takie pytanko odnośnie " Tryb Dla Gier " nigdy tego nie włączałem, a jak włączyłem to poza wyłączeniem przez usługę antywirusa co jeszcze wyłącza? I czy mieć tę usługę cały czas włączoną i mimo tego, że antywirus jest wyłączony to lepiej go włączyć?. Z góry dzięki za odpowiedź :)

W oryginalnym systemie tryb ten wyłącza jak zauważyłeś zbędne usługi oraz efekty wizualne zwiększając wydajność systemu więc w jakimś stopniu jest on użyteczny ale w kastracie jest on raczej bezużyteczny bo twórca wyłączył zbędne usługi i zwiększył wydajność systemu tyle na ile się mu udało.

Opublikowano

Nie idzie zainstalować tego.:

29547624_2057147004554106_980100714_n.pn

A bardzo potrzebne do kilku gier pc najbardziej nie idzie zainstalować wer. 30 i 31 reszta ok. W tych 2 wer. wyskakuje ze brak jakiś plików a nie wiem czy to powiązane z dx czy z inną biblioteką. Jak by ktos to instalował a na pewno ktos z tego uzywa niech da znać.

Edit.:

Co do screena to jest z innego czystego systemu z laptopa przewalam instalatory na pc.

Z wielkim żalem zegnam systemy modowane niestety nie są dla mnie.

Opublikowano

Z wielkim żalem zegnam systemy modowane niestety nie są dla mnie.

Dla mnie też - Windows zwykły po zrobieniu kopii zajmuje ok. 7 GB a ja na C mam 600 GB (tak do du*y ustawili mi w sklepie) - więc 7 z 600 to nie dużo - fakt, że z czasem syf się nazbiera. No ale na początku tylko 7 GB.

Opublikowano

A ja proszę o te dodatki itp. co są pod ppm i nie tylko dodam to do swojej wersji okrojonej ale z tym ze wu działa ok i pobiera aktualizacje. Pozdro. Jak coś proszę o linka na pw jeśli można z tymi dodatkami itp.

Edit.

Szkoda ze tu coś mocno blokuje nawet po odpowiednim ustawieniu. No a tak system jest dobry tylko ze połowy programów nie da się zainstalować bo błędy z brakiem plików.