Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Walczę od dwóch dni ze sterownikami muzycznymi do Lenovo Y520 i nie mogę doprowadzić do działania Dolby Home :|. Po prostu nie chce się zainstalować, niezależnie jakie sterowniki zainstaluję, wciąż krzyczy o brakujące API albo Dolby driver. Jestem na Ultra Lite. Nie wiem co już zrobić, jakieś pomysły, komuś udało sie doprowadzić ten dodatek do działania?

Opublikowano
49 minut temu, stens napisał:

Masz tutaj Patcher odblokowujący.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nic to nie daje, odblokowuje zakładkę tylko, ten laptop obsługuje natywnie ten pakiet, patcher nie jest potrzebny, podczas instalacji sterowników po prostu się ta paczka nie instaluje, a reszta wraz ze sterownikami już tak. Co ciekawe, na windows 8 nie miałem problemów mimo że sterowniki dedykowane dla 10 :). Mam nawet zakładkę Dolby Audio w właściwościach urządzenia głośniki. Tylko to dodatkowa aplikacja się nie chce zainstalować z presetami które dużo robiły jak się je ustawiało..

Opublikowano

Tak to nic nie dało. Dorzuce grafikę żeby rozjaśnić. Próbowałem dosłownie ponad 10 różnych sterowników. Uwielbiam to jak ten system szybko chodzi i nie chciałbym już reinstallować na nowo za jedną głupotą. Jedyne okno gdzie jest coś związanego z Dolby z natywnych sterów. image.png.f868e79054554cad90131828f8f26f29.pngimage.png.b156ebf051ae265d8fb02cae2266c667.png

Opublikowano
12 godzin temu, shepard napisał:

Tak to nic nie dało. Dorzuce grafikę żeby rozjaśnić. Próbowałem dosłownie ponad 10 różnych sterowników. Uwielbiam to jak ten system szybko chodzi i nie chciałbym już reinstallować na nowo za jedną głupotą. Jedyne okno gdzie jest coś związanego z Dolby z natywnych sterów. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Siema właśnie widzę że masz ten sam system i tego samego lapa i u mnie to działa. Stery zassałęm DriverMax'em i szczerze polecam, jest niezawodny.

Jesli chodzi o karte muzyczna to aktualnie mam 'Realtek HD Audio' sterownik ver. 6.0.1.8451

z 22.05.2018 więc świeżutkie i u mnie opcja Dolby Audio działa, jednak mi jakoś pupy nie urwała..

Odezwij się na priv bo mam kilka pytań o tego lapa..

shepard lubi to
Opublikowano

Dokup sobie karte dźwiękową np Audiotrak Prodigy Cube Black Edition USB to wtedy będzie efekt ,,wow" 

Opublikowano
13 godzin temu, Attendd napisał:

Dokup sobie karte dźwiękową np Audiotrak Prodigy Cube Black Edition USB to wtedy będzie efekt ,,wow" 

nie wykorzystuje karty dzwiękowej aż tak bardzo, i nie bawię się obróbka dzwieku więc wystarcza mi to co mam. Na laptopie nie słucham przeciez muzyki..

Opublikowano
12 godzin temu, majkool napisał:

Przydałby się inny upload niż ten na mega z uwagi, że są jakieś limity transferowe i nie można pobrać, dzięki z góry.

Po co inny serwer, z Mega można w ciągu 24 godz. pobrać 5 GB. Ja używam do pobierania programu  "MEG Async 3.6.0.0", i mam transfer 6 Mb/s.

shepard lubi to
Opublikowano
7 godzin temu, Kuziemmo napisał:

Mały tip, jak chcecie pobierać duże pliki z Mega bez limitów to wystarczy użyć jednej z przeglądarek: Chrome, Opera, Slimjet.

Powyżej 5 Gb nie ściągnie się bez opłat niczym.

Opublikowano

Witam, czy w systemie Core, ew. Ultra lite, działa poprawnie Youtube i Instagram ? Mówie o odtwarzaniu wideo, bo jak zainstalowałem ostatnio Windows pro N, to bez pakietu Media Feature Pack nie dało rady nic zrobić, chyba że autor zrobił tak, że działa bez tego dodatku, co byłoby dla mnie mega zadowalające.

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ta wersja nie jest robiona na obrazie N, więc powinno śmigać (aczkolwiek pewności nie mam, używam Lite)

mam natomiast pytanie dot. WindowsUpdate, czy w wersji Lite/UltraLite (w Core WU wycięte więc pomijam) śmiga automatyczna instalacja sterowników? (mam "do-modzoną" wersję a nie sprawdziłem wcześniej)

Opublikowano

System jest rewelacyjny, ale mam problem z paskiem zadań, zrobiłem nowe konta użytkowników i nie działa pasek menu, czy to nacisnę na logo Windows, żeby menu się otworzyło, czy to nacisnę na zegar to nie reaguje, jedynie jak daje prawy przycisk na pasek to mam tam opcje. 
Ps. Wersja Core. Pasek w Użytkowniku, który był stworzony jeszcze w konfiguracji Windows działa, ale kiedy tworze nowych użytkowników to pasek na tych kontach nie działa. Domyślam się, że trzeba stworzyć konto innym sposobem, niż panel sterowania

Ps2. Zrobiłem konto przez zarządzanie komputerem i pasek działa, ale są jakieś bugi i tak samo nie działa zegar i systemowe ikony w pasku obok zegara, będę wdzięczny za pomoc jak zrobić drugiego użytkownika bez bugów

ps.3 Zrobiłem jeszcze raz formata i od razu założyłem konta użytkowników, wiec uprzedzam innych zróbcie konta użytkowników, dopiero później zróbcie to co jest w TUNNIG, widocznie coś blokowało poprawne założenie konta. Jeszcze raz dzięki za ten obraz, system działa perfekcyjnie w każdym punkcie !!! <3

Opublikowano

Witam świetny system.

Zawsze trzymałem się modów prezesa, Ale pamiętam twoje stare mody.

Jestem kompletnie zielony w tym temacie

System ma mi głównie służyć do grania, Wybrałem wersję core (jaka jest różnica między wszystkimi wersjami ? )

Pozdrawiam :)

Opublikowano

@Geralt Z Rivii - przeczytaj pierwszy post, są opisane różnice między poszczególnymi wersjami.

Zależy w jakie gry będziesz grał, niektóre np. wymagają WMP w systemie, a w wersji Core tego nie ma, - wszystko wyjdzie w użytkowaniu

Opublikowano

Witaj Franc

Zazwyczaj gram w nowe tytuły gier. Osobiście na razie na tym systemie nie dostrzegłem czegoś co by przeszkadzało mi w dalszym użytkowaniu.

Jak mówiłem słabo się orientuje, Nie bardzo wiem o czym dokładnie piszesz

Core vs Lite na tej zasadzie nie wiem który byłby lepszy :)

Pozdrawiam cieplutko !

Opublikowano

Który mod będzie lepszy - musisz sam potestować/zdecydować - każdy z nas ma inny sprzęt, używa innych programów/gier, to co dla jednego będzie dobre, u kolejnego użytkownika może stwarzać problemy (sam zainstalowałem ostatnio Win 10 LTSB w wersji lite, ponieważ w bardziej "odchudzonych" wersjach miałem problem z zainstalowaniem jednego potrzebnego mi programu). Tak więc testuj CORE, jak nie będziesz miał problemów zostań przy tej wersji, jak jakieś będą - zmień wersję moda