sombrero Posted January 27, 2018 Report Posted January 27, 2018 Poszukuję modyfikacji Windows XP Disney Edition. Ta modyfikacja została stworzona przez Asus-a, specjalnie dla ich linii laptopów dla dzieci, ale zdaje się że moderzy wyciągnęli pliki i zrobili z tego nieoficjalna modyfikację XP. Pomyślałem że wartoby zachować to dla potomności, ewentualnie powyciągać ciekawe pliki i wrzucić do bazy WinClub — jakby ktoś chciał sobie ubarwić pulpit starego grata/komputera dla dziecka, na którym nowsze wydania Windows już niedomagają. Gdyby ktoś miał działające linki do ściągnięcia obrazów tego moda lub zachował gdzieś na dysku ISO, byłbym wdzięczny za podzielenie się. Quote
Sayidov Posted January 27, 2018 Report Posted January 27, 2018 5 sekund szukania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
podlos Posted January 27, 2018 Report Posted January 27, 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
selekt1 Posted January 31, 2018 Report Posted January 31, 2018 5 sekund szukania:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] obraz bez informacji boot trochę się po męczyłem i dałem spokój. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a tu pisze chwilowo nie można pobrać... Quote
kamiloxf Posted January 31, 2018 Report Posted January 31, 2018 a tu pisze chwilowo nie można pobrać... W momencie gdy został dodany link działało Quote
podlos Posted January 31, 2018 Report Posted January 31, 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
selekt1 Posted February 1, 2018 Report Posted February 1, 2018 Pobraniem zawartosc linku i proszę o pomoc lub wyjaśnienie. To jest folder nie obraz iso jak to zainstalować? A może to jest nakładka na zainstalowanego xp? Przyznam że pomysły mi się skończyły. Quote
Guest Posted February 1, 2018 Report Posted February 1, 2018 UltraISO i zrobić z tego obraz systemu ISO Quote
LAGUNA Posted February 1, 2018 Report Posted February 1, 2018 Kliknij na tym pobranym prawym klawiszem myszki i wybierz wypakuj pliki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
selekt1 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Ale chodzi o to że klikam prawym wypakuj tutaj i otrzymuje zwykły folder z plikami bez informacji boot czyli ani płyta ani usb nie startuje. Quote
Guest Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Już mówiłem, UltraISO i zrób z tego obraz systemu ISO, później nagraj na płytkę tak jak się nagrywa obrazy płyty. Nie wiem dlaczego to od razu nie jest obraz systemu ISO Quote
LAGUNA Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Ale chodzi o to że klikam prawym wypakuj tutaj i otrzymuje zwykły folder z plikami To pobierz sobie jak radzi Kolega, program UltraISO Kliknij prawym przyciskiem myszy i z menu wybierz Ultra iso Dodaj do windows xp utworzy się iso i nagraj to iso na płytkę. Quote
selekt1 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Pobraniem sobie ultraiso zrobiłem z tego iso ale w programie piszę nośnik nie bootowalny. Programem folder2iso również wychodzi bez plików boot. Quote
Guest Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 To może zainstalować zwykłego XPeka a później Disney XP Theme >>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
selekt1 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Z tej płyty co pobrałem raczej nie wystartuje z już zainstalowanego systemu bo już próbowałem a do tego co podałeś zaraz zrobię testy. Quote
LAGUNA Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 zobacz tym programem Ashampoo Burning Studio 18 Klikasz obraz dysku i nagraj obraz. chyba,że Disney się zbuntował Quote
Guest Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Tu masz patch theme do XP >>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
selekt1 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Tu masz patch theme do XP >>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aż boję się zapytać jak go użyć bo xp Disney edition nie poszedł to na zwykłym mam go odpalić czy jak? Quote
Guest Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Uruchomić, kliknąć chyba OK i zrestartować system. Quote
selekt1 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Uruchomić, kliknąć chyba OK i zrestartować system. Pogratulowało mi pomyślnej operacji i ... tyle żadnych efektów. Quote
Guest Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Te pliki stąd >>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] musisz skopiować w odpowiednie miejsce. Po zastosowaniu patcha zrestartować system. Quote
selekt1 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Te pliki stąd >>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] musisz skopiować w odpowiednie miejsce. Po zastosowaniu patcha zrestartować system. Po skopiowaniu tych plików od razu zmieniło mi wygląd okien i menu start bez żadnego patch-a a po zastosowaniu patch-a tak jak by nic się ni stało ale postaram się jeszcze trochę z tym xp po męczyć chociaż daję powoli za wygraną disneya który nie jest prostym folderem do zainstalowania. Quote
Guest Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Patcher jest po to żeby inne style działały, obce style nie od Microsoftu. Quote
Dziadek13 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 A ja nie wiem dlaczego mam ten z drugiego linku http://down.rapids iso botowalne. Quote
selekt1 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobrałem z tond dwa razy obraz 1 otworzyłem obraz 2 i wypakowałem obraz 3 ani iso ani nic. Kolego wyżej jak możesz wyślij mi plik boot z Ultraiso. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Dziadek13 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Cały obraz iso [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
selekt1 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Może VB jakoś inaczej to czyta ale u mnie wygląda to tak jak na załączniku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
selekt1 Posted February 2, 2018 Report Posted February 2, 2018 Bootowalny jest ale nie to co trzeba... zobacz post wyzej Quote
Recommended Posts