Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zainstalowalem , i wlasnie nie ma opcji aby wybrac 1 palcem scrolla :(

czy to na tym mod czy jg8.1

kiedys z tym walczylem ale to dawno bylo , i chyba bede musial zas , bo mnie urvica biere 2 palcami przewijac , co chwile mi sie cos innego wlancza bo czuly ten tochpad :/

Opublikowano
57 minut temu, G77 napisał:

zainstalowalem , i wlasnie nie ma opcji aby wybrac 1 palcem scrolla :(

czy to na tym mod czy jg8.1

kiedys z tym walczylem ale to dawno bylo , i chyba bede musial zas , bo mnie urvica biere 2 palcami przewijac , co chwile mi sie cos innego wlancza bo czuly ten tochpad :/

Program w najnowszej wersji? Jeśli tak - poszukaj w rejestrze. Ewentualnie możesz poszukać alternatywnego oprogramowania. Z tego co znalazłem masz touchpad Synaptics.

Opublikowano
22 minuty temu, marcelgg napisał:

Program w najnowszej wersji? Jeśli tak - poszukaj w rejestrze. Ewentualnie możesz poszukać alternatywnego oprogramowania. Z tego co znalazłem masz touchpad Synaptics.

a co mam poszukac  w rejestrze?

mam ver 19.17.128 02may17

Opublikowano
W dniu 6.11.2018 o 10:55, M4T  napisał:

Co do Wi-Fi wystarczy dwie usługi uruchomić.

Co do sterowników nie polecam instalacji programami bo miałem podobny efekt.

Bezpośrednio z exe lub inf i śmiga aż miło 

Proszę napisz, które usługi, próbowałem ale niic ni pomogło, widocznie złe usługi zmieniałem.

Opublikowano
1 minutę temu, jorgusek napisał:

Proszę napisz, które usługi, próbowałem ale niic ni pomogło, widocznie złe usługi zmieniałem.

Wielokrotnie to było wertowane w tym temacie

Opublikowano

Przeczytaj ze zrozumieniem:

Krótki poradnik by @M4T   co zrobić by wifi zapamiętywało hasło:

1.Odpalamy usługi.

2. Należy uruchomić i dać na automatyczne następujące usługi:

- Autokonfiguracja sieci WLAN

- Autokonfiguracja urządzeń podłączonych do sieci

- Automatyczne konfigurowanie bezprzewodowej sieci WAN

3. Robimy restart laptopa. Po restarcie wifi nadal prosi o hasło (wpisujemy)

4. Po wpisaniu hasła odczekujemy +/- 5min, robimy restart laptopa.

Tadam hasło jest zapisane 

Opublikowano
54 minuty temu, m4s napisał:

Przeczytaj ze zrozumieniem:

Krótki poradnik by @M4T   co zrobić by wifi zapamiętywało hasło:

1.Odpalamy usługi.

2. Należy uruchomić i dać na automatyczne następujące usługi:

- Autokonfiguracja sieci WLAN

- Autokonfiguracja urządzeń podłączonych do sieci

- Automatyczne konfigurowanie bezprzewodowej sieci WAN

3. Robimy restart laptopa. Po restarcie wifi nadal prosi o hasło (wpisujemy)

4. Po wpisaniu hasła odczekujemy +/- 5min, robimy restart laptopa.

Tadam hasło jest zapisane 

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, mam wszystko ustawione tak jak piszesz, ale dalej po ponownym uruchomieniu muszę wpisać hasło. Po połączeniu się z siecią mam komunikat "połączenie ograniczone" i to chyba będzie przyczyna każdorazowego wpisywania hasła, na innych Systemach to nie występuje. Ten System bardzo mi pasuje-jest rewelacyjny. Będę wpisywał hasło po uruchomieniu, jest to tylko chwila.

Opublikowano
6 godzin temu, m4s napisał:

czekałeś 5 minut i potem restart ?

Tak, nie rozumiem dlaczego mam "ograniczone połączenie".

Autokonfiguracja urządzeń podłączonych do sieci - Typ uruchomienia, Automatycznie (wyzwalane uruchamianie)

Pobrałem i zainstalowałem Windows x32 , i  wszystko jest ok, nie trzeba się logować za każdym razem po uruchomieniu i bez problemu łączy się z siecią.

Opublikowano

Apropos Wi-Fi i "ograniczone połączenie"/niezapamiętywanie hasła.

Problem był w usłudze "NlaSvc" (Rozpoznawanie lokalizacji w sieci) - usługa ta musi działać i przetestować połączenie, żeby zapisać hasło wifi itd itp. Problem w tej edycji to "nieco zmienione" wpisy w parametrach tej usługi. Z windows 10 wziąłem aktualne, podmieniłem i śmiga za każdym razem.

Poniżej poprawne parametry w rejestrze tej usługi (zaimportować i zrobić restart) - plik rejestru w załączniku:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

kwasior500 lubi to
Opublikowano

Instalujesz moda tylko dla wyglądu? To możesz się rozczarować - dodane ze dwie kompozycje, StartIsBack+ i tyle, poczytaj lepiej opinie o tym modzie - użytkownicy są w większości zadowoleni z wyniku

Opublikowano

Działa, wróciłem z windowsa 10 bo mnie niesamowicie irytował w codziennej pracy, ten chodzi i jest ósemką co jest jego największą zaletą.. ale 10 i tak będę musiał zainstalowac jeśli będę chciał grać. Ale na codzień tylko ten system!. 

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Na wstępie duże podziękowania dla autora systemu, używam od jakiegoś czasu i jest super!

Ale mam pytanko. Czy można gdzieś zmienić aby w podglądzie folderów pokazywało nazwę folderu zamiast ścieżki dostępu? 

Opublikowano

Ja również raz jeszcze dziękuję za genialną wstawkę i liczę, że za jakiś czas Pan Prezes zmieni zdanie i powróci z świeższą wstawką na pełnej pompie :D

PS: Na IRDM PRO Windows śmiga wyśmienicie :]

Opublikowano

System miód malina. Działa, aż miło. Mam tylko problem z wybudzaniem z uśpienia. Pokazuje, że wznawia, na moment ekran logowania i ponownie, że wznawia i tak do twardego resetu. Znacie może jakieś remedium?

Opublikowano
15 godzin temu, Jurek_S napisał:

System miód malina. Działa, aż miło. Mam tylko problem z wybudzaniem z uśpienia. Pokazuje, że wznawia, na moment ekran logowania i ponownie, że wznawia i tak do twardego resetu. Znacie może jakieś remedium?

Cofam pytanie. Udało się zwalczyć problem - to kwestia aktualizacji sterowników do laptopa HP.