Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam lenovo e540 z dwoma dyskami. Jeden 1tb HDD oraz drugi 16GB SSD, chciałbym na tym szybszym zainstalować jakiś system lecz większość jest za duża. Możecie mi coś polecić? 

Żeby gry dobrze hulały i cały system chodził płynnie.

Opublikowano

Nie ma sensu stawiać tam systemu. Windows 7 po czasie zajmie więcej, 10 to samo (czysty Windows 7 po instalacji 7GB bez niczego). Dysk nadaje się jako cache albo dla jakiegoś Linuxa. Sam mam WIndows 10 na partycji 60GB i po 3 miesiącach korzystania brakuje miejsca i muszę czyścić :) 

Opublikowano

SSD jako systemowy to dla mnie minimum 128 GB. Choć to tak jak kiedyś z ramem jest.. 4-8 GB miało być już OK, a dziś i 16 i 32 GB się ma i się przydaje spokojnie. Dlatego ja 128 GB już zmieniłem na 256 GB.. i nawet już powoli widzę, że 512 GB by się przydał.. a 1 TB SSD byłbym marzeniem.

Wgl to 1 TB SSD na system i gry, programy + 1 TB SSD osobno na backup, zdjęcia, muzykę i filmy.. to było by coś .....

Opublikowano

Ale banały piszecie. Mam SSD 64gb na nim Windows 7 x64 kilkanaście programów i 30 GB wolnego. Oczywiście wyłączona hibernacja, ochrona systemu, plik strony na sztywno 1gb. Do tego 4gb do Internetu spokojnie wystarczy. Tylko drobna uwaga, systemu trzeba używać z głową a to wcale dla niektórych nie jest takie oczywiste.

Opublikowano

Owszem, do korzystania z internetu się nada, do jakichś lekkich programów też, ale instalowanie Office czy jakichś wiekszych gier na tak małym dysku już spowoduje, że szybko pożegnasz się z wolnym miejscem - piszę to, mając 5GB wolnego na 60GB partycji z Windows 10. 

Zauważ, że autor tematu ma dysk SSD 16GB gdzie komfortowo przy w miarę normalnym użytkowaniu wejdzie pełny... Windows XP :E

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie