Marcin_89 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Gdzieś w południe zainstalowałem sobie czystego win10 i tragedia z tymi kafelkami i innymi opcjami. Poza tym pojawił się problem bo nie mogłem nic skopiować na dysk C gdzie jest system bo cały czas wywalało mnie do pulpitu i jakby się odświeżał... Zrobiłem na odwrót i skopiowałem coś z C na pulpit i ekran zaczął cały czas migać jakby na nowo ciągle się załączał.... Uruchamianie ponownie nic nie dawało, musiałem ponownie zainstalować win7... Chciałbym zainstalować ten ale niby nie jest pod gry, chociaż nie widzę w opisie by zostało coś pousuwane by szkodziło grom ;p I też chciałbym się przesiąść ze względu na niby lepszą obsługę CPU... Cytuj
vienio Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Sam system śmiga aż miło. Niestety wycięty jest narrator-lektor TTS próbowałem doinstalować ale niestety nie udało mi się tego uruchomić .Może ktoś z tym problemem się uporał i coś podpowie. Cytuj
bardrab Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 WItam, pewnie poleci grad hejtu lecz przyznam się nie ogarnąłem tematu. już wyjaśniam. Mam dysk w MBR i chciałem tego MODa zainstalować i wyświetlił się znany komunikat o tym, że Windows potrzebuje GPT. Tutaj moje pytanie czy da się Rufusem zrobić pen w MBR dla BIOS lub UEFI tak by chodził ten mod? Cytuj
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Mam tak ustawionego Rufusa i przy próbie instalacji systemy wyskakuje "Brak dostępnych obrazów". Laptop z UEFI, co mogę robić źle? Dołączam się do błędu mam to samo Cytuj
bardrab Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Dołączam się do błędu mam to samo Kolego sprawdziłem sumy kontrolne o czym nie pomyślałem wczoraj i okazało się, że wystarczyło pobrać jeszcze raz obraz. Lecz obstawiam, że to już robiłeś. Druga sprawa w BIOS przełączyłem BOOTowanie na LEGACY i wybrałem opcję by w pierwszej kolejności brał LEGACY nie UEFI i RUFUsem "Wypaliłem" obraz w Schemacie: MBR dla BIOS lub UEFI. Wrzuciłem na pendrive i poszło. Cytuj
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Kolego sprawdziłem sumy kontrolne o czym nie pomyślałem wczoraj i okazało się, że wystarczyło pobrać jeszcze raz obraz. Lecz obstawiam, że to już robiłeś. robiłem, wypaliłem 2 pendrive i 3 płyty wypaliłem Cytuj
squerol Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Co do grania na tejże edycji Win10... Po dymach związanych z Creators Update (spadki FPS'ów i ścinki u mnóstwa użytkowników Win10) i kilku tutejszych postach byłem trochę sceptycznie nastawiony. Ale zobaczyłem na to pewne sposoby na necie i spróbowałem przesiadki z Win 7 Ultimate x64 03.2017 by Mr.T Instalacja systemu z płytki, wszystkie sterowniki zainstalowane OK. Odpalam Wiesława 3, a tu zdziwienie, menu się tnie (to samo w Tekkenie 7). W grze losowe ścinki których na Win7 nie było. Jakieś overlaye windowsowskie się odpierdzielają. Z tego co wyczytałem na necie, winne ścinkom na Win10 są właśnie te nakładki. Start->Ustawienia->Granie. Powyłączane wszystko co się da. Opcja "DVR z gry" musi być dodatkowo wyłączona w rejestrze. Regedit i jedziem: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PolicyManager\default\ApplicationManagement\AllowGameDVR wartość wpisu "value" zmieniamy z 1 na 0 Emulator z Wii U (CEMU) wywalał też błędy że należy go zamknąć bo zabrakło windowsowi RAMu czy coś takiego (a posiadam 16 GB DDR4) + ścinki. Domyślnie miałem wyłączony plik stronicowania, ustawiłem go sobie na SSD (2x moja ilość RAMu) i jest OK. Po drodze jeszcze chyba wyłączałem jakieś pojedyncze opcje w ustawieniach Windowsowskich ale już nie pamiętam co. Wbijam teraz do Wieśka 3, menu się nie tnie. Co do grania na tej wersji Win10 - jest dobrze. Wiesław 3 - żadnej różnicy pomiędzy Win7 a Win10, Tekken 7 - brak losowych ścinek obecnych na Win7 w jednym stage'u (Twilight Conflict), testowane te same ustawienia graficzne, tymi samymi postaciami z tymi samymi wariacjami strojów, Zelda Breath of the Wild - na win7 27-30 fps, win10 28-30 fps w tych samych lokacjach/okolicznościach na 1080p (ten sam zapis gry), 1 fps ale zawsze coś, shader cache też szybciej się wczytuje, Oczywiście testy przeprowadzane z odłączonym netem i wyłączoną zaporą, zazwyczaj to robię gdy w coś pykam. Jak najbardziej Windows godny polecenia. Powywalane niepotrzebne śmieci a co potrzeba - jest. Śmiga że aż miło. Cytuj
Gość koper Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Druga sprawa w BIOS przełączyłem BOOTowanie na LEGACY i wybrałem opcję by w pierwszej kolejności brał LEGACY nie UEFI Ale przecież można w Rufusie ustawić tak żeby bootował się z UEFI? Cytuj
VACek Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Ale przecież można w Rufusie ustawić tak żeby bootował się z UEFI? Można ale po co ? jesli płyta nie ma jakiegoś kosmicznego wsparcia dla UEFI to różnica między uefi a bios jest niezauważalna Cytuj
Marcin_89 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Jakiegoś antywirusa instalować typu avast? Czy defender wystarczy? Oraz czy włączyć ten Smart Screen ? Rozumiem, że jak mam SSD to uruchomić ten rejestr w folderze pierwsze kroki ? I czy coś jeszcze muszę zrobić? Windows Update jest wyłączony domyślnie czy muszę wyłączyć? Cytuj
Gość koper Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Jeśli nie miałeś wcześniej Nod32 to możesz zarejestrować email i mieć 30 dni za darmo najlepszy antywirus Nod32. A mam pytanie ile zajmuje po instalacji ten system? Cytuj
squerol Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Ja polecam jechać bez antywirusa i win srefendera (na własną odpowiedzialność). Cytuj
Mr.T Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 A ja powiem tak od pierwszego 8.1 tylko defender i co macie jakiegos wirusa ode mnie Cytuj
Kolomanolo Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Czu u was program systemowy svchost.exe też łączy się z internetem i coś wysyła ? Cytuj
Mr.T Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 tak dane osobowe eh mi nic nie wysyła Jak ci nie pasuje zmieni na czysty org z MS ty bedziesz spokojniejszy a ja zdrowszy Cytuj
Kolomanolo Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 hehehe, nie kłamie, wysyła wysyła oto screen. Jak widać wysyła do Microshitu. Adres IP 13.107.4.50Lokalizacja: US Redmond Pozniej znalazłem tez jak wysyla na kolejny adres Microshitu, chyba to są adresy odpowiedzialne za windows update. Adres IP 134.170.165.249Lokalizacja: US Redmond Lokalizacja: US Redmond Ktoś miał podobny problem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zablokowałem na razie w firewallu comodo te dwa adresy 013.107.004.050 134.170.165.249 Na razie mam spokój, zobaczymy jak będzie dalej. A Windowsa mam świeżo po instalacji. Cytuj
Gość koper Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Czy w tej wersji Windowsa są sterowniki do drukarki Brother DCP-J132W czy mam pobrać z neta? Cytuj
randomport90 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Jak dla mnie system super jednak nie wiem skąd się biorą wysokie temperatury procka mam system oryginalny 10 i temperatury 34-40 stopni a na tej 44-48 i jakiś problem z grafiką bo czasami wyłącza ekran bez powodu nawet przy nie używaniu programów. Cytuj
Mr.T Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Czy w tej wersji Windowsa są sterowniki do drukarki Brother DCP-J132W od Brothera nie ruszałem skąd się biorą wysokie temperatury procka no ja nie mam problemow wiec trudno mi stwierdzic Cytuj
Gość koper Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 A możesz mi powiedzieć ile zajmuje ten Windows po czystej instalacji? Cytuj
Mr.T Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 dawno stawiałem nie pamietam Cytuj
Gość koper Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 A tak mniej więcej? Cytuj
Kolomanolo Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Jak dla mnie system super jednak nie wiem skąd się biorą wysokie temperatury procka mam system oryginalny 10 i temperatury 34-40 stopni a na tej 44-48 i jakiś problem z grafiką bo czasami wyłącza ekran bez powodu nawet przy nie używaniu programów. Kiedy Ci wyłącza ekran to czy zmienia się rozdzielczość ? Wczoraj raz u mnie tak było , na chwile zgasł ekran i po chwili włączył się ponownie z inną rozdziałką a karty graficzne nie były rozpoznawalne, dopiero po restarcie wróciło wszystko do normy. A tak mniej więcej? ok 13 GB Cytuj
vount12 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Jest jakiś sposób na usunięcie "Aktywuj system Windows"? Cytuj
Gość koper Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 LOL nieźle moja partycja systemowa zajmuje 46 GB. System + programy. Cytuj
Mr.T Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Jest jakiś sposób na usunięcie "Aktywuj system Windows"? Aktywować Cytuj
squerol Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Jest jakiś sposób na usunięcie "Aktywuj system Windows"? Ja aktywowałem przez AutoKMS z Windows Toolkit'a, działa elegancko, nawet pobiera aktualizacje (w sumie to niestety, najlepiej zablokować Windows Update). Niestety Windows Defender zaczął po tym odpierdalać ale wystarczy dodać wyjątek jak coś. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Trzeba się na tym forum zarejestrować. Na mydigitallife jeszcze nie spotkałem fałszywego aktywatora/programu. Szukając aktywatora w googlach można się naciąć. Jak nie chce ci się rejestrować to wrzucam magneta z tego tematu na tym forum magnet:?xt=urn:btih:FB59D3260575A6BFDE6880CE4FF8893D10F01B06 Pozdrawiam Cytuj
Mr.T Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Trzeba się na tym forum zarejestrować.Na mydigitallife jeszcze nie spotkałem fałszywego A myslisz ja skad mam z gwiazd czy nieznanych torrentow jak sie trzeba tam zarejestowac to nie wiem po co tu jestes [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] kazdy aktywator dodany przeze mnie jest ze sprawdzonego zrodla Cytuj
Marcin_89 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Mam problem. Do paska szybkiego dostępu dodają mi się foldery które często odwiedzam. Jak to wyłączyć by się nie dodawały same? Oraz jak z kosza usunąć przejmij/przywróć bo mi się często klika w to i tak błąd wyskakuje invalid coś tam... Cytuj
Warson Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Emulator z Wii U (CEMU) wywalał też błędy że należy go zamknąć bo zabrakło windowsowi RAMu czy coś takiego (a posiadam 16 GB DDR4) + ścinki. Domyślnie miałem wyłączony plik stronicowania, ustawiłem go sobie na SSD (2x moja ilość RAMu) i jest OK. Kolego a jak wyłączyłeś i gdzie powyższą opcję? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi