Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki system będzie najlepszy dla tego komputera?

Procesor : Intel Pentium® Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz 2.60GHz

Karta graficzna: 9600 gt

Ram: 4 GB

Płyta główna: Gigabyte: GA-G31M-ES2L Rev. 2.x

Dysk: Seagate 500 GB

Linuxy i XP odpadają, zastanawiam się między W7, 8.1 i 10.

Opublikowano

Na taki  "  złom " :L  to tylko widzę  MS DOS  i edytor TIG :D   a tak na poważnie  to tak jak Ci napisał już  INSIDER  a najlepiej LINUKS dobrze " uszyty "  i masz jak WIN  a będzie na pewno lepiej  działał.

Opublikowano

Zdecydowanie Windows 7 Home Basic/Premium (64bit), Ewentualnie XP Pro/Home, lecz szkoda RAMu na 32bit (oczywiście jest i Pro 64bit, lecz po angielsku, z polską się nie spotkałem - nawet chyba taka nie istnieje). 8/8.1 i 10 na ten sprzęt to będzie zwykły kat, tymbardziej że procesor C2D. Teoretycznie nie każdy system na sprzęt jest dobry, to już praktyka.

Opublikowano

Na W7 mogłem bez problemu grać w Wiedźmina 2 a na W10 są ściny i grać się nie da.

Do mojej płyty głównej nie ma sterowników do 10.

Do tego wyświetla mi się taki błąd w Menadżerze Urządzeń:

81573313383760508342.png

Opublikowano

Na W7 mogłem bez problemu grać w Wiedźmina 2 a na W10 są ściny i grać się nie da.

Czyli sam sobie już odpowiedziałeś co do wyboru systemu :)

Opublikowano

Powiem z własnego doświadczenia jak miałem z stacjonarką między AMD a Intelem.

C2D cieńko działał na 10, AMD chulało aż miło. Proste i na temat, a procesor też był wiekowy.

Pozostań przy 7.

Opublikowano

Jest jeszcze jedno pytanie na które musisz sobie odpowiedzieć - czy na ten procesor w ogóle ma sens pchać się w system 64 bit. Może lepszym wyjściem byłaby wersja 32 bitowa wraz z patchem umożliwiającym zobaczenie przez system 4 GB RAM. 32 jest lżejsza niż 64 co nie jest bez znaczenia w przypadku procesora dość leciwego. W końcu w czasach jego młodości w zasadzie mało kto używał systemu w wersji 64 bitowej a i posiadanie 4 GB RAM należało raczej do rzadkości na komputerach domowych. Przecież w czasach Dual - Core królował Win XP a jego wersję 64 bitową trudno określić mianem popularnej. 

Opublikowano

Będzie latał na Win7 32bity,czysta siódemka plus aktualizacje potraktowane UUAWU oraz RemoveSPY+ESET jako AV.

Tap Tap ... TapaTalk!

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie