Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy Windows będzie na nim hulał jak wiatr, gdy zapakujesz mu SSD. ;) Jednak w kwestii wydajności w grach różnice będą na poziomie błędu pomiarowego.

7 jest znacznie wygodniejszy

To akurat kwestia gustu.

Opublikowano

Łukasz (też jestem Łukasz :E),

w zasadzie system to kwestia swojego upodobania. Temu pasuje 10, drugiemu 7 zaś trzeciemu XP bądź 98. 

Jeżeli twierdzisz, że na 10 Ci wszystko fajnie chula (jeszcze jeśli masz SSD) to nie widzę sensu zmiany, chociaż Windows 7 (64bit) lepiej się by zgrał niż 10 - na ten system mało sterowników znajdziesz pod swój sprzęt, jedynie WU coś tam dopasowuje od siebie.

Skoro korzystasz tylko z internetu i YT, to nie widzę przeszkód, aby zostawić.

Pozdro.

Opublikowano

zainstalowałem windows 10 :) i można powiedzieć ,że znakomicie hula :)

Skoro tak twierdzisz  :g: .. choć myślę, że jeszcze tu zajrzysz po brakujące drivery. Chyba, ze z pewnych urządzeń nie korzystasz lub protezy systemowe ci nie przeszkadzają.   

Opublikowano

dlaczego ? wszystko działa oprócz ,skanu lini papilarnych których nie używam:)

Działa ale na driverach systemowych a to jak to kolega ujął protezy i tyle a nie normalne drivery.

Do czytnika linii u mnie driver na W10 znalazł Windows Update w sumie fajna sprawa logować się za pomocą skanu palca.

Zainstaluj Win7 tam masz wszyskie potrzebne sytery wtedy będzie działać na pewno lepiej niż ta ułomna w twoim wypadku 10.

Opublikowano

Kolego Miastowy... podejrzewam, że sam byś na to nie poszedł. Jeszcze jak byś koledze podesłał jakieś linki do driverów pod 10-kę to bym zrozumiał ale Ty proponujesz aby został na systemowych sterownikach (bo hula) ... przecież nawet dźwięk ma systemowy a nie od Realteka, nie mówiąc o reszcie. Ale cóż, jeden smaruje masłem a inny Ramą  :)

Opublikowano

Kolego Miastowy... podejrzewam, że sam byś na to nie poszedł. Jeszcze jak byś koledze podesłał jakieś linki do driverów pod 10-kę to bym zrozumiał ale Ty proponujesz aby został na systemowych sterownikach (bo hula) ... przecież nawet dźwięk ma systemowy a nie od Reale wiekszoścalteka, nie mówiąc o reszcie. Ale cóż, jeden smaruje masłem a inny Ramą  :)

ale wiekszośc sterowników zadziałało:) z "7" ....więc myśle ,że niejest to ułomne :)zaraz zainstaluje win 7 i zobaczę ocenię:)

Opublikowano

przecież nawet dźwięk ma systemowy a nie od Realteka

Co takiego potrafią stery Realteka (pomijam to, ze są dostepne dla W10), czego nie potrafią protezy od MS, jeśli kompa wykorzystujemy głównie do Internetu?

Opublikowano

Co takiego potrafią stery Realteka (pomijam to, ze są dostepne dla W10), czego nie potrafią protezy od MS, jeśli kompa wykorzystujemy głównie do Internetu?

Bez urazy ale nie widzisz różnicy.

Jest ogromna, na systemowych typowe trzaski w głośnikach których nie ma na dedykowanych..

Opublikowano

Ja chyba zaraz uciszę tą gunwoburzę, czemu nikt z w/w nie wspomniał że sterowniki może znaleźć po ID sprzętu w sieci ?? nawet głupi driverbooster wynajdzie lepsze niż te z WU :)

Opublikowano

Bez urazy ale nie widzisz różnicy.

Jest ogromna, na systemowych typowe trzaski w głośnikach których nie ma na dedykowanych..

różnica w dzwięku jest na dobrych słuchawkach

Panowie dajmy spokój bo jeszcze się okaże, że wszystko co trzeba daje MS a dedykowane drivery są zbędne :tooth:

Trzy wpisy i trzy bełkoty. Oczywiście nie potępiam waszych niczym nie potwierdzonych teorii w kwestii różnic pomiędzy dekodowaniem audio przez stery od MS a tymi od producenta. Rozumiem, ze Wasze uszy potrafią więcej, niż specjalistyczna aparatura pomiarowa. To tylko moja opinia. Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem obcowania z osobami, które słyszą różnicę w sterownikach. Osobiście polecam Wam zakup gadżetów, których jest mowa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Autorzy wpisów podchodzą doń dość niepoważnie (nie wiem, jak oni mogą), jednak na pewno znajdziecie tam coś dla siebie. Coś, co wydobędzie pełnię dźwięku na każdych słuchawkach.

Teraz tak poważnie...

1. Jaka jest różnica w dźwięku ze sterów od MS i producenta?
  2. Z czego wynikają trzaski na sterach od MS?
  3. Co potrafią stery od MS, a czego nie potrafią te od producenta (i nie chodzi mi o brak opcji w panelu sterowania, tylko o rzeczy bezpośrednio związane z dźwiękiem)?

Kolejny bełkot spotka się z właściwą reakcją z mojej strony.

Opublikowano

Panowie - przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby autor założył sobie nowy temat z prośbą o sterowniki do tego laptopa pod dany system. Tak w ciemno stawiam, że wiele będzie pod Win 10, a reszta zadziała od Win 7 lub 8.1 w trybie zgodności albo z pliku inf. ;) 

Opublikowano

Temat raczej był o czym innym:) niż sterowniki ,tak jak pisałęm sterowniki z "7" działają pod 10 więc zero problemów zainstalowałem 7 jak i 10 i sterowniki działają tu i tu :) więc temat do zamknięcia:) dziękuje wa za sugestie 

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany :)

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie