Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam laptopa o następującej konfiguracji:

i5 2430m

8GB RAM

250GB SSD 

Radeon HD 6770 2GB GDDR5

Zastanawiam się jaki wrzucić na niego system, chciałbym trochę móc pograć z racji przyzwoitego GPU, aczkolwiek czytałem że Windows 10 średnio pasuje do Sandy Bridge i lepszym wyborem jest Windows 7.

Może ktoś pomoże co na niego wrzucić? 

Opublikowano

Radeon HD6xxx nie ma wsparcia dla DX12, więc ten aspekt odpada i Win 10 nie da tu żadnej nawet teoretycznej przewagi w nowych grach. Sterowniki integry do SB tylko z WU i muszą współdziałać w przełączaniu z kartą dedykowaną. Dosyć stary dedyk AMD w połączeniu z Win 10 też może robić problemy. Ale kto nie próbuje ten ... Masz bogactwo wyboru, bo na SB działa XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10

Opublikowano

Mam HP 8560p z i7 2720QM i Radeonem 6470M oraz Win10 Extreme od Mr. T - chodzi jak burza. Tylko że mnie gry nie interesują bo i pewnie tak nic by na tej grafice nie ruszyło.

@Tapatalk

Opublikowano

Radeon HD6xxx nie ma wsparcia dla DX12, więc ten aspekt odpada i Win 10 nie da tu żadnej nawet teoretycznej przewagi w nowych grach. Sterowniki integry do SB tylko z WU i muszą współdziałać w przełączaniu z kartą dedykowaną. Dosyć stary dedyk AMD w połączeniu z Win 10 też może robić problemy. Ale kto nie próbuje ten ... Masz bogactwo wyboru, bo na SB działa XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10

GTA V wyraźnie lepiej chodzi na W10 nawet na DX11 niż na W7, nie wiem dlaczego jest taka zależność ale u mnie na każdym sprzęcie jest o minimum 20% więcej FPSów 

To jest największy powód

Opublikowano

Żadnej różnicy w niczym - to samo obłożenie CPU, GPU, ta sama temp, ta sama ilość FPS. Bywają gry gdzie są zauważalne różnice, ale raz w jedną, raz w drugą stronę. Oczywiście w ciemno z 99,9% prawdopodobieństwem można obstawiać, że te same wyniki będą na Win 8/8.1, Viście czy XP - oczywiście dana gra musi być obsługiwana przez dany system. DX12 jest(będzie) pewnym przełomem w wydajności, ale nic nie zastąpi wydajności sprzętu. Sztuczki z Game Mode też niewiele dadzą:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Dobra, wrzuce mu czyściocha 10 z forum bo czytnik palca by się przydał i przestawie tryb przełączania grafiki w BIOSie i może będzie dobrze.

Mam licencje na Windows 7 więc zrobie upgrade do Windows 10 jako osoba niepełnosprawna i tyle.

Windows 10 ma troche szybszy boot na SSD niż Windows 7

Opublikowano

Zapytam jeszcze o jedną kwestię, bo nie mam w tym temacie własnych wniosków.

Na którym systemie jest najlepsze zarządzanie baterią?

Podejrzewam że Windows 7 nie jest mistrzem pod tym względem

Opublikowano

A to już raczej kwestia indywidualna sprzętu i sterowników. U mnie na MSI GT70 nie ma żadnego power managera. Mam 2 systemy na oddzielnych identycznych dyskach. Win 7 i Win 8.1 posiadają dokładnie te same sterowniki. dokładnie te same programy zainstalowane, identyczne ustawienia systemowe, identyczne ustawienia zasilania. Wszędzie zawsze pełna moc. Bateria na Win 7 wytrzymuje prawie 2 x dłużej niż na Win 8.1 - dzisiaj na 3 dysku postawię Win 10. Przy okazji przygotowałem już filmiki z bootowania Win 7 i Win 8.1, teraz jak dogram z Win 10, to wrzucę, aby każdy mógł zobaczyć i samemu wyciągnąć wnioski.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie