Mrs.K Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam Czy korzysta ktoś z programow do optymalizacji ? Jeśli tak, to napisz jaki i dlaczego Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Ja korzystam tylko z CCleanera + Wyłączanie zbędnych aplikacji od producenta + odinstalowywanie od tych apek aktualizacji + wyczyszczenie pamięci podręcznej + w opcjach programistycznych wyłączam animacje. Cytuj
Franc Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Po aktualizacji antka powyłączałem/odinstalowałem zbędne moim zdaniem apki Teraz mam All-In-One i mniej więcej raz na miesiąc robię czyszczenie - ale jakiegoś przyśpieszenie na A5 nie odczuwam Cytuj
Miastowy Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Clean Master jest dość dobry, jak na starsze i nowsze wersje Androida. Czyści dokładniej w porównaniu do CCleanera, druga sprawa więcej opcji. Cytuj
Mrs.K Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Ja wgralam RootCleaner + RootBooster animacje off Cytuj
DanieI Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Te wszystkie CleanMastery i inne "przyśpieszacze" nie mają najmniejszego sensu. Root + Amplify + Greenify żeby telefon wchodził w tryb Doze i usypiał zasobożerne apki w tle, zależnie od telefonu można jeszcze wgrać np. Nova Launcher który jest dość mocno konfigurowalny i lekki Dodatkowo warto wrzucić custom kernel gdyż często są lepiej zoptymalizowane od stocka, no i okresowo wipe w TWRP. W przypadku Samsungów jest jeszcze Package Disabler Pro gdzie można usuwać zbędne systemowe aplikacje. Poza tym teraz podstawa to 2GB RAMu, chybaże nie korzystasz z Messengera, Facebooka czy Snapchata. Mam obecnie LG G2 na czystym 7.1.1 + trochę własnych tweaków, telefon chodzi piekielnie szybko i mam 6-7 godzin pracy na ekranie więc temat trochę ogarniam. Cytuj
jimmson21 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Jeżeli chcesz naprawdę przyżydzić na ramie to polecam tego lauchera Freaky Launcher nie jest dostępny w google play i polecam Hacker's Keyboard nie ma pl słownika ale piszę się 1000 razy lepiej niż na jakiejkolwiek innej jak masz kolosalnie mało ramu to jak znalazł ale tak apropos android i tak to dziadostwo instaluje się te tweaki a w rzeczywistości nie wiadomo czy nie ma dosmarowanego jakiegoś bacdoora Cytuj
Mrs.K Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Mam 1 gb ram, Galaxy grand Prime g531f Cytuj
h4r Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 miui od xiaomi ma fajną wbudowaną apke(Panel Sterowania) cleaner+antywir+optymalizacje bateri aplikacji itd. ale nie wiem czy znajdziesz coś takiego all in one Cytuj
Gość Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Ja popieram Daniel'a Greenify + Root + Xposed możesz jeśli chcesz pobrać sobie wersje z "Paczką donatorów" Cytuj
Gesiu_15 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Root i wywalić nie potrzebne apki Moja stara Xperia S po tym zabiegu odżyła Cytuj
peerik Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Proponuje wspólnymi siłami przygotować jakąś listę zbędnych apek do wyrzucenia, użytecznych apek wartych zainstalowania wraz z opisem do czego służą i jak skonfigurować. Oczywiście jakoś ogólnie aby pasowało do większości telefonów. Dla mniej doświadczonych się przyda, a może i Ci bardziej doświadczeni skorzystają. Ja osobiście bo zrootowaniu zainstalowałem apke Amplify i praktycznie na tym zakończyłem Nie mogę się zebrać do większego czyszczenia z zbędnych apek, P9 Lite w tej chwili nie daje mi ku temu powodów. Cytuj
Gość Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Root i wywalić nie potrzebne apki Moja stara Xperia S po tym zabiegu odżyła Ja na swojej Xperii SP dałem XOSP 6 rom Greenify + Xposed i śmiga jak nowa Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Dokładnie bez roota sie nic nie po mota Wywalić balast i już jest oki . Do modów znaleść odpowiedniego kernela i apke do dostrajania . Kernel auditor jest całkiem całkiem . Czyszczenie ja używam sd maid . Moza się pobawić wpisami do build.prop . Taka podstawa . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi