marzab Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2017 Witam jestem studentem i szukam wydajnościowego systemu do mojego laptopa - Thinkpad T420 z 4 gb ramu i dyskiem SSD. Laptop służy mi głównie do internetu (duża ilość zakładek) filmów, muzyki, przeglądania zdjęć itp. Dużo korzystam z pakietu MS Office 2013. Poszukuje systemu który nie bedzie się zwieszał, bedzie kombatybilny z laptopem. Nie zależy mi na dodatkach microsoftu, wyglądzie (możę być podstawowy win 7). Fajnie jakby miał powyłączane zbędne usługi, z których nie będe korzystał. Po prostu potrzebuje szybkiego systemu dla 4 gb ram do internetu(duża ilość zakładek, w tym youtube 1080p)/filmów oraz pakietu MS Office 2013. Pozdrawiam
razor1995 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2017 Fajnie jakby miał powyłączane zbędne usługi, z których nie będe korzystał. Z jakich usług korzystasz, tego my nie wiemy Skorzystaj z mojego skryptu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zobacz sobie, co wyłącza, ewentualnie pisz w temacie, wyjaśnię wszystkie wątpliwości, jestem w tym dobry A system - czysty Windows 7 z aktualizacjami, jest na forum, zgodny z licencją jaką posiadasz.
marzab Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2017 Z jakich usług korzystasz, tego my nie wiemy Skorzystaj z mojego skryptu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zobacz sobie, co wyłącza, ewentualnie pisz w temacie, wyjaśnię wszystkie wątpliwości, jestem w tym dobry A system - czysty Windows 7 z aktualizacjami, jest na forum, zgodny z licencją jaką posiadasz. brzmi interesująco, widzialem na forum jakies wersjie thin pc albo notebook 2015 i zastanawialem sie czy nie pobrac ktorejsc z nich bo sam nie umiem tak zooptymalizowac czystego systemu windows 7, czy ten twoj skrypt pomoże w pelni zooptymalizować system ze zbednych usług i ogółem ze zbednych śmieci?
annonying_anoni Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 7 czyścioch + removespy_aio polecam
marzab Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 7 czyścioch + removespy_aio polecam a mam pytanie, jest gdzieś na forum jakis poradnik lub coś podobnego do zoptymalizowania 7 po zainstalowaniu? np które usługi można wyłaczyć, jakies pliki stronnictwa itp?
peerik Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 a mam pytanie, jest gdzieś na forum jakis poradnik lub coś podobnego do zoptymalizowania 7 po zainstalowaniu? np które usługi można wyłaczyć, jakies pliki stronnictwa itp? Dział poradników
Tupak Amaru Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 a mam pytanie, jest gdzieś na forum jakis poradnik lub coś podobnego do zoptymalizowania 7 po zainstalowaniu? np które usługi można wyłaczyć, jakies pliki stronnictwa itp? Skoro masz SSD to na Windows 7 wyłączasz indeksowanie plików i Windows Search. Nic poza tym dosłownie nic. Przecież ten laptop ma co najmniej i5 2520M a to bardzo dobry procesor i system powinien działać na nim doskonale. Wiem bo widziałem jak działa HP 8460p z tym prockiem i na SSD-ku. Tylko należy zainstalowac system i wszystkie sterowniki ze strony Lenovo pod dany system czyli W7 x64. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
marzab Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 Skoro masz SSD to na Windows 7 wyłączasz indeksowanie plików i Windows Search. Nic poza tym dosłownie nic. Przecież ten laptop ma co najmniej i5 2520M a to bardzo dobry procesor i system powinien działać na nim doskonale. Wiem bo widziałem jak działa HP 8460p z tym prockiem i na SSD-ku. Tylko należy zainstalowac system i wszystkie sterowniki ze strony Lenovo pod dany system czyli W7 x64. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] właśnie do tej pory działałem na HDD ale kupilem siostrze Della E6420 i on ma te same bebechy ale dysk SSD i po prostu jest mega zauważalna różnica. Zastanawiałem sie tez nad WIN 10 ale chyba nie ma sensu skoro nie ma oficjalnych sterów do T420. To polecasz z dyskiem SSD tylko wylaczenie indeskowania i W. Search do optymalizacji tak?
Tupak Amaru Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 1.zamontuj ssd, tylko wypnij akumulator 2.zainstaluj prawidłowo system oryginał nie żaden mod, może być taki ze zintegrowanymi aktualizacjami ale żaden kastrat 3.zainstaluj wszystkie potrzebne sterowniki4.zainstaluj inne konieczne dodatki jak java, flash czy directX 5.zainstaluj wszystkie poprawki z Windows update 6.zrób oczyszczanie dysku narzędziem systemowym albo doskonałym programem Dism++ 7.wyłącz indeksowanie plików i windows search 8.nie przeżywaj żadną optymalizacją system W7 jest sam doskonale zoptymalizowany, pomijając problem z windows update.
redbull90 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 doskonałym programem Dism++ wepnę się w temat ... co to za program????
Tupak Amaru Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
marzab Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 1.zamontuj ssd, tylko wypnij akumulator 2.zainstaluj prawidłowo system oryginał nie żaden mod, może być taki ze zintegrowanymi aktualizacjami ale żaden kastrat 3.zainstaluj wszystkie potrzebne sterowniki 4.zainstaluj inne konieczne dodatki jak java, flash czy directX 5.zainstaluj wszystkie poprawki z Windows update 6.zrób oczyszczanie dysku narzędziem systemowym albo doskonałym programem Dism++ 7.wyłącz indeksowanie plików i windows search 8.nie przeżywaj żadną optymalizacją system W7 jest sam doskonale zoptymalizowany, pomijając problem z windows update. a moge wiedziec o jakie poprawi z WU chodzi? czy po prostu pełna akutalizacja wszystkiego z Windows Update? i jeszcze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] warrto to robic?
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi