Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie... spalona 1 kość ram tj. 1GB...
Myślałem o XP SP3 x32, ale 7 wydajniejsza. Co proponujecie?

LAPTOP DO INTERNETU I POBIERANIA FILMÓW.

Ściągnąłem Win 7 x32 bit z tego forum i błąd ze sterownikiem.....
Chyba wina obrazu ISO

Info o lapku: 

34y5kdt.png

Opublikowano

81lite lub XP od SxSa

A tak poza tym to na 1GB RAMu nic nie będzie Ci dobrze chodzić, możesz jeszcze próbować z jakimś linuxem jak tylko net, może być Lubuntu albo Manjaro Fluxbox

Opublikowano

81lite lub XP od SxSa

A tak poza tym to na 1GB RAMu nic nie będzie Ci dobrze chodzić, możesz jeszcze próbować z jakimś linuxem jak tylko net, może być Lubuntu albo Manjaro Fluxbox

Popieram jak do internetu to Manjaro Linux jest spoko jakieś 300mb na starcie RAMu pobiera co jest niczym w porównaniu do Windows'a albo 5.1 lite w sekcji XP ten to jeszcze mniej :)

Opublikowano

Jak na razie, zainstalowany mam Windows 7 czysty 32bit.
XP dobra opcja, ale czy by nie było problemu z wydajnością?
w sensie, czasami laguje system, np przy pisaniu w przeglądarce, bądź nagle wyskakujące "Brak Odpowiedzi"
i minuty czekania, aż się system ogarnie xd

Ewentualnie proszę o skierowanie do wątku z OS'ami, które proponujecie :)
Dzięki, pozdrawiam.

Opublikowano

Panowie, ten "historyczny" laptop jak już mówiłem,
będzie wyłącznie do przeglądania sieci i pobierania różnego typu rzeczy z sieci, głównie filmów :)

Jak na razie 7-emka sprawuje się dobrze, nie ma powikłań, od czasu do czasu, jakaś aplikacja się zetnie, 

ale zobaczymy jak to będzie, gdy dysk zacznie się zapełniać. 

Btw... używam programu Optymalizującego Wise Care 365 Tray w wersji Oryginalnej, dostałem jako bonus wraz z innymi przydatnymi narzędziami

z magazynu "Komputer Świat", dzięki niemu tak ładnie śmiga system, ale dręczy mnie jedno a mianowicie CPU, wacha się miedzy 60% a 80%
momentami, przeciążenie jest gdy odpale Kasperskiego i podnosi się do 96% jak można ochłodzić ten procesor by tak, nie skakał?

Pasty Termo nie będę na tego złomka tracił, a mam podstawkę chłodzącą tyle, że słabo wentyluje :/ co mógłbym zrobić?

I ostatnie pytanie z mojej strony, czy można legalnie jakiegoś Serial-Key'a do Kaspersky Anti-Virus 17.0.0 611 znaleźć w sieci?
Bo przeglądając witryny, napotykam same zawirusowane key-geny xd

Pozdrawiam Yuuki :)

Opublikowano

Współcześnie na 1 GB RAM to będziesz miał problem ze wszystkim. Owszem sam system może i ruszy ale jak odpalisz np. przeglądarkę internetową to Ci wszytko zdechnie. 

Opublikowano

Pierwsza sprawa to wrzuć jakąś lekką przeglądarke w wersji portable np Slimjet i wypie.... wyrzuć Kasperskiego i zamiast niego SecureAPlus w wersji online. Powinno być lepiej aczkolwiek nie oczekuj cudow, 5-7 kart i wszystko zamuli.

Opublikowano

Panowie, ten "historyczny" laptop jak już mówiłem,

I ostatnie pytanie z mojej strony, czy można legalnie jakiegoś Serial-Key'a do Kaspersky Anti-Virus 17.0.0 611 znaleźć w sieci?

Bo przeglądając witryny, napotykam same zawirusowane key-geny xd

Pozdrawiam Yuuki :)

Kpisz sobie z nas czy jak.

Program płatny co najwyżej czasem do gazet dodają klucze 90 dniowe kiedyś taki miałem z miesięcznika Chip.

Ale Kaspersky to zamulacz poszukaj innego antywirusa.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie