LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 A sprawdź jeszcze tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Windows 10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 A sprawdź jeszcze tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ta płyta nie obsługuje zintegrowanej grafiki. Ten xeon którego chce kupić takową posiada. A ta płyta by pasowała? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A duża będzie różnica w poborze prądu między i5 a xeonem? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Powinna go obsłużyć, ale dla pewności napisz do nich i zapytaj dokładnie o tego xeona i właśnie tą płytę. PS. Tak ta z esc co podałem niema grafiki mój błąd przepraszam. Cytuj
zaba44 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 PS.Tak ta z esc co podałem niema grafiki mój błąd przepraszam. No tak nie ma grafiki zintegrowanej ale wg specyfikacji ze strony producenta obsługuję grafikę zintegrowaną w procesorze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Trochę by było głupie gdyby płyta za złączem DVI i HDMI nie obsługiwała wbudowanych w procesor grafik Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 A ta płyta by pasowała? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jednak jest w specyfikacji z tym procesorem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Intel® Xeon® E3-1200 v5 series processors [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Natomiast tutaj jeszcze nawiązując do tej obudowy co sobie tam na początku wybrałeś, to: ona ma tylko miejsce na dwa dyski HDD ,a z tego co widzę masz swoje już 3 plus nagrywarka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] więc sprawdź sobie dokładnie jeszcze inne w razie czego. Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 jak na vps ci zależy to tego xeona dawaj, tylko tdp ma większe, a jak tylko nas i monitoring to pentiuma (tylko weź mobo z obsługą ecc) Cytuj
Windows 10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 jak na vps ci zależy to tego xeona dawaj, tylko tdp ma większe, a jak tylko nas i monitoring to pentiuma (tylko weź mobo z obsługą ecc) Gdzie te pentium. Jak monitoring zużywa mi 100% Intel Core 2 duo E8300. Zastanawiam się ciagle czy xeon czy i5. Chyba wezmę i5, bo jeśli mam jeszcze dokupować pamięć ecc to przekroczye budżet. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jednak jest w specyfikacji z tym procesorem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Intel[emoji768] Xeon[emoji768] E3-1200 v5 series processors [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Natomiast tutaj jeszcze nawiązując do tej obudowy co sobie tam na początku wybrałeś, to: ona ma tylko miejsce na dwa dyski HDD ,a z tego co widzę masz swoje już 3 plus nagrywarka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] więc sprawdź sobie dokładnie jeszcze inne w razie czego. Ma miejsce na dwa 2.5 cala i dwa 3.5 cala. Więc starczy mi bez problemu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 to i3/xeon ,nie bierz i5. Pamięci ecc to ważny element ! Zwłaszcza w przypadku systemu plików zfs Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wystarczył by tutaj ten i3 i koszta mniejsze,a na wydajności nic nie stracisz. Cytuj
Windows 10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Między i3-6300, a i5-6400 jest 190zł różnicy. Pierwszy wspiera ECC, drugi nie. Kuszą mnie te 4 rdzenie, ale w I3 mam za to wyższe taktowanie. Duża jest różnica w wydajności? W benchmarkach wynosi około 20%-30%. Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 bierz i3 i ecc - tu nie tylko liczy się cena - tdp i5 to 65w ,a i3 to 51w. Ps.Do nasa bierz i3 6100 Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tylko do niego sobie (moim zdaniem) daj pamięci 2133MHz. Cytuj
Windows 10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 bierz i3 i ecc - tu nie tylko liczy się cena - tdp i5 to 65w ,a i3 to 51w. Ps.Do nasa bierz i3 6100 Dobra biorę i3-6100, a co z pamięciami ECC? Opłaca się w to inwestować? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dobra biorę i3-6100, a co z pamięciami ECC? Opłaca się w to inwestować? Pamięci daj zwykłe 2133 MHz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i nawet tutaj (jak oczywiście sam chcesz) brać 2x8 Cytuj
Windows 10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dobra, mam aktualnie taki zestaw: I mam jeszcze pytanie, czy warto brać te chłodzenie SilentiumPC? Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 pamięci do nasa tylko ecc ! inaczej prosisz się o problemy chłodzenie fabryczne jest ok Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jeśli ten komputer będzie chodził non stop plus/minus 12 godzin to to chłodzenie nawet nie teraz,a za jakiś czas warto brać. Natomiast nie wiem jak by to cenowo Tobie wyszło,ale dołożyłbym większego tego SSD. (kosztem chłodzenia. Pamięci obojętnie. Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Pamięci obojętnie. Używając pamięci non ecc narażasz się na utratę danych ,zwłaszcza przy systemie plików zfs Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 To żeby była zgodność z kolegami i w zgodzie byśmy zakonczyli ten ROK to daj te ecc Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok. Cytuj
Windows 10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jeśli ten komputer będzie chodził non stop plus/minus 12 godzin to to chłodzenie nawet nie teraz,a za jakiś czas warto brać. Natomiast nie wiem jak by to cenowo Tobie wyszło,ale dołożyłbym większego tego SSD. (kosztem chłodzenia. Pamięci obojętnie. Będzie chodził 24/7, dlatego chce jak najciszej i jak najmniejszy pobór prądu. Używając pamięci non ecc narażasz się na utratę danych ,zwłaszcza przy systemie plików zfs W aktualnym serwerze używam 4GB DDR2 non ecc i jakoś chodzi, tylko czasami jak termometr zerwie połączenie to program i / lub cały system potrafi wywalić. Wszystkiego najlepszego Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Będzie chodził 24/7, dlatego chce jak najciszej i To przy takich czasach godzinowych warto dołożyć to chłodzenie. A nawet mu zaaplikować lepszą pstę niż w zestawie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok. Wszystkiego najlepszego Nawzajem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] polecam się zapoznać Cytuj
Windows 10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Natomiast nie wiem jak by to cenowo Tobie wyszło,ale dołożyłbym większego tego SSD. (kosztem chłodzenia. Nawet 64GB by mi wystarczyło. W aktualnym serwerze mam tak: Oczywiście w nowym serwerze będzie o wiele więcej danych. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 A to jak starczy to oczywiście ,że bierzesz taki jak Tobie najlepiej odpowiada. Cytuj
Windows 10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pisze: • Supports ECC, un-buffered memory Czyli obsługuje ECC? O co chodzi z bez buforowymi pamięciami? Ta którą chce kupić też niby obsługuje: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] • Supports ECC, un-buffered memory- ECC UDIMM memory (non-ECC mode) Specification -> Detail Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Buforowanie to odczyt z wyprzedzeniem,często dotyczy to multimediów w sieci,gdzie dane muszą być dostępne natychmiast,gdy oglądasz np. klip na YouTube,to jego część jest wczytywana z wyprzedzeniem,ty oglądasz 10 sekundę filmu,a do pamięci ładowanych jest 30 następnych sekund,do tego właśnie użyty jest bufor,aby zapewnić płynne odtwarzanie audio,video dane muszą być wczytane z wyprzedzeniem,przy ograniczonym buforze,wyświetlone już klatki są usuwane,aby zrobić miejsce dla następnego kawałka filmu,bufor to zapasowy obszar pamięci dla tak doczytywanych danych. Cytuj
Windows 10 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Buforowanie to odczyt z wyprzedzeniem,często dotyczy to multimediów w sieci,gdzie dane muszą być dostępne natychmiast,gdy oglądasz np. klip na YouTube,to jego część jest wczytywana z wyprzedzeniem,ty oglądasz 10 sekundę filmu,a do pamięci ładowanych jest 30 następnych sekund,do tego właśnie użyty jest bufor,aby zapewnić płynne odtwarzanie audio,video dane muszą być wczytane z wyprzedzeniem,przy ograniczonym buforze,wyświetlone już klatki są usuwane,aby zrobić miejsce dla następnego kawałka filmu,bufor to zapasowy obszar pamięci dla tak doczytywanych danych. To wiem, ale nie wiedziałem, że jest bufor w ramie. Ten ram z ECC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] według listy na stronie MSI współpracuje z płytą główną MSI Z170-A PRO, ale martwi mnie napis: - ECC UDIMM memory (non-ECC mode), ale z kolei jak wezmę tańszą płytę z H170 bez tego dopisku to nie będzie obsługiwała mojego dysku. Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 ignoruj tę płytę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - crosdfire do nic i ew. dodatkoeego kontrolera sata Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi