Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siedzę sobie już od 2lat na w10 system jak system ma swoje wady i zalety jak dla mnie prawie idealny tuż po xp, ale może czas na zmianę bo już mi się trochę nudzi, kusi mnie instalacja xp ale ten niema trima i się obawiam o ssd, a wy jaki byście polecili system, przeanalizuje wszystkie propozycje:

SPECYFIKACJA:

Lenovo G700

CPU: Intel i3 3110M 2/4 2,4GHz

GPU: Intel HD 4000/ Nvidia GT 720M (2GB)

RAM: 16GB (2x8GB) DDR3

SSD: GoodRam Iridium Pro 240GB

PS. W gry gram od święta bardziej lapka używam do neta (forum, fb, yt)

P.S 2. Posiadam licke na w7 home i w10 home 

Opublikowano

Wsadź i7 i instaluj windows 7 x64 grudzień 2016 ;) Ew.8.1 up 2 (ważne żeby nie 3) x64. Pamiętaj w obu przypadkach o removeSpy od m4s ;)

Nie instaluj xp na tego pc ! On będzie ograniczał i ssd i cpu i wgl. wszystko.... I7 + virtualbox i masz xp :D

Xp nawet usb 3.0 nie ogarnie :P

Opublikowano

No to nirpotrzebne skreślić xD ,reszta się zgadza

i7 cena rzędu 300-400zł chwilowo nie osiągalna

XP? Panie, to nie te czasy. Co z wsparciem DX? No właśnie.

Kwestia gustu, dla mnie xp był jest i będzie ponad czasowy :)

Opublikowano

Jak pisałem w gry gram od święta, no ale czekam na więcej propozycji od innych użyszkodników :P

Ale tu chodzi chociażby o usb 3.0 ,chipset ,gpu,bezpieczeństwo... Pozatym już przeglądarek na xp nie będzie niebawem....

Opublikowano

Wstrzymaj się z mac os ,jak będziesz miałni7 to wtedy się za to zabierz ,w hAckintodhach chodzi o to aby jak najbardziej były zbliżone do org. pc appla

Koledzy z germanii na g700 z i3 i mniejszą ilością ram mają postawione macki :) i śmiga wyśmienicie

linuxa mint polecam

mint fajny miałem ale to linux jak dla mnie mało użyteczny

Opublikowano

ja bylem przeciwnikiem w10 x64, ale m4s mi na nowym sprzecie lenovo y50 zrobil system uzywalny i zapierdzialajacy fest poprze TVeiwer , wy.ebal caly shiet ,reszte sam jeszcze zrobilem czytajac u onkel google 

i win 10 na ssd  zapiernicza az milo narazie :)

Opublikowano

Jak nie miałeś Visty, to masz odpowiedź.

Nie będzie Ci się nudzić. :trollface:

A XP jak ostatni kontrolnie wgrałem...

To mi Opera nie chciała się zainstalować.

Także XP ma dni policzone.

Opublikowano

Po mojemu... Dycha jest fajna, jeśli mamy mocny sprzęt i oczekujemy wodotrysków związanych z DX12 (to akurat Twojego sprzętu nie dotyczy ;)) oraz nie straszne nam kafelki, czy połączenia z NSA ...no i lubimy naukę nowych systemów. Jeśli chodzi o maksymalną prostotę i kompatybilność to wybrałbym W7 (żaden mod, tylko żeby instalka była aktualna), który daje nam możliwość zmiany opcji rozruchowych już na starcie (F8), a nie poprzez restart. Poza tym niedawno pisałem o problemie z flashowaniem telefonu pod W10 - program nie widział portów USB w kompie, a nie robił problemów pod W7 na tych samych sterownikach i z tą samą wersją aplikacji.

Opublikowano

Po mojemu... Dycha jest fajna, jeśli mamy mocny sprzęt i oczekujemy wodotrysków związanych z DX12 (to akurat Twojego sprzętu nie dotyczy ;)) oraz nie straszne nam kafelki, czy połączenia z NSA ...no i lubimy naukę nowych systemów. Jeśli chodzi o maksymalną prostotę i kompatybilność to wybrałbym W7 (żaden mod, tylko żeby instalka była aktualna), który daje nam możliwość zmiany opcji rozruchowych już na starcie (F8), a nie poprzez restart. Poza tym niedawno pisałem o problemie z flashowaniem telefonu pod W10 - program nie widział portów USB w kompie, a nie robił problemów pod W7 na tych samych sterownikach i z tą samą wersją aplikacji.

"graficznie" win 10 znam na pamięć mimo wielu zmian przez dwa lata idzie sporo zapamiętać, co do telefonów nie miałem problemów z w10, mało w gry gram, ale najzwyczajniej w świecie system staje się być nudny już niczym nie zaskakuje, a windows 7 choć nie przepadam to jako główny system miałem wieki temu i troche kusi choć nie ukrywam bardziej bym wolał xp 

Opublikowano

ale najzwyczajniej w świecie system staje się być nudny

No to ja nadal upieram się przy Vista.

Ostatni instalowałem modyfikowaną od Mr.T i byłem mile zaskoczony. (poważnie)

Opublikowano

No to ja nadal upieram się przy Vista.
Ostatni instalowałem modyfikowaną od Mr.T i byłem mile zaskoczony. (poważnie)

Wiele razy instalowałem ludziom viste może im sie podoba dla mnie niestety nie

Opublikowano

Podoba do za dużo powiedziane. ;)

niestety mam specyficzny gust, zawsze uwielbiałem xp, w7 raczej z "przymusu", 8.1 szybki sys ale interfejs tragedia, w10 świetny przejrzysty i intuicyjny lecz mi sie przejadł  

Opublikowano

Nie ma sterowników dla Visty pod tego laptopa i w ogóle 3 gen. Dla XP brak sterowników do grafiki dedykowanej NV i nie działa technologia Optimus. Może być problem z USB 3.0 na XP - jedynie modowane sterowniki bez pewności, że zadziałają: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Kolejna sprawa, to brak TRIM dla XP i Visty - można za pomocą narzędzi uruchamiać ręcznie TRIM. W XP jeszcze trzeba wyrównać sektor początkowy.

@M4T - dla Ciebie tylko Win 10. Jako znudzony i z przeznaczeniem do neta, zainstaluj sobie stabilną wersję i zaglądaj do niego ze znudzeniem i obrzydzeniem tylko w razie potrzeby. :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie