VACek Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Siedzę sobie już od 2lat na w10 system jak system ma swoje wady i zalety jak dla mnie prawie idealny tuż po xp, ale może czas na zmianę bo już mi się trochę nudzi, kusi mnie instalacja xp ale ten niema trima i się obawiam o ssd, a wy jaki byście polecili system, przeanalizuje wszystkie propozycje: SPECYFIKACJA: Lenovo G700 CPU: Intel i3 3110M 2/4 2,4GHz GPU: Intel HD 4000/ Nvidia GT 720M (2GB) RAM: 16GB (2x8GB) DDR3 SSD: GoodRam Iridium Pro 240GB PS. W gry gram od święta bardziej lapka używam do neta (forum, fb, yt) P.S 2. Posiadam licke na w7 home i w10 home
annonying_anoni Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Wsadź i7 i instaluj windows 7 x64 grudzień 2016 Ew.8.1 up 2 (ważne żeby nie 3) x64. Pamiętaj w obu przypadkach o removeSpy od m4s Nie instaluj xp na tego pc ! On będzie ograniczał i ssd i cpu i wgl. wszystko.... I7 + virtualbox i masz xp Xp nawet usb 3.0 nie ogarnie
VACek Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Wsadź i7 Brak funduszy na i3 na razie może na wiosnę
annonying_anoni Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 No to nirpotrzebne skreślić xD ,reszta się zgadza
Miastowy Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 XP? Panie, to nie te czasy. Co z wsparciem DX? No właśnie.Windows 7 the best! Czysta 7 i gitarka.
annonying_anoni Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Piona Tylko do vb i7 to byłoby jak chipsy i mecz xD
VACek Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 No to nirpotrzebne skreślić xD ,reszta się zgadza i7 cena rzędu 300-400zł chwilowo nie osiągalna XP? Panie, to nie te czasy. Co z wsparciem DX? No właśnie. Kwestia gustu, dla mnie xp był jest i będzie ponad czasowy
Miastowy Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Kwestia gustu, dla mnie xp był jest i będzie ponad czasowy XP na takim sprzęcie... grzeszysz. Na miejscu tego laptopa bym się zefreezował na Amen przy instalacji XP
annonying_anoni Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
VACek Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 XP na takim sprzęcie... grzeszysz. Jak pisałem w gry gram od święta, no ale czekam na więcej propozycji od innych użyszkodników
annonying_anoni Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Jak pisałem w gry gram od święta, no ale czekam na więcej propozycji od innych użyszkodników Ale tu chodzi chociażby o usb 3.0 ,chipset ,gpu,bezpieczeństwo... Pozatym już przeglądarek na xp nie będzie niebawem....
Miastowy Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Aż sobie chyba sam zainstaluję XP...
annonying_anoni Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 @miastowy na jakim sprzęcie ?
razor1995 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Postaw Windows 10, dorzuć Aero i będziesz miał odmianę Ja bym zakombinował i stawiał Maca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
annonying_anoni Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 mac to tylko i7 A pozatym mac os nie wspierałby geforce....
VACek Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Ja bym zakombinował i stawiał Maca krótką walkę ze stawianiem maca przegrałem ale tak z ciekawości bym jak najbardziej postawił
annonying_anoni Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Wstrzymaj się z mac os ,jak będziesz miałni7 to wtedy się za to zabierz ,w hAckintodhach chodzi o to aby jak najbardziej były zbliżone do org. pc appla linuxa mint polecam
VACek Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 Wstrzymaj się z mac os ,jak będziesz miałni7 to wtedy się za to zabierz ,w hAckintodhach chodzi o to aby jak najbardziej były zbliżone do org. pc appla Koledzy z germanii na g700 z i3 i mniejszą ilością ram mają postawione macki i śmiga wyśmienicie linuxa mint polecam mint fajny miałem ale to linux jak dla mnie mało użyteczny
annonying_anoni Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 tak tylko nie ma sensu instalować macos ,jak i7 będziesz wkładał ,a wiemy jak mac os może znieść taki upgrade
G77 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2016 ja bylem przeciwnikiem w10 x64, ale m4s mi na nowym sprzecie lenovo y50 zrobil system uzywalny i zapierdzialajacy fest poprze TVeiwer , wy.ebal caly shiet ,reszte sam jeszcze zrobilem czytajac u onkel google i win 10 na ssd zapiernicza az milo narazie
VACek Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 win 10 na ssd zapiernicza az milo o tym dobrze wiem ale troche mi sie znudził już
Gość kmito Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jak nie miałeś Visty, to masz odpowiedź. Nie będzie Ci się nudzić. A XP jak ostatni kontrolnie wgrałem... To mi Opera nie chciała się zainstalować. Także XP ma dni policzone.
VACek Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jak nie miałeś Visty, to masz odpowiedź. Nie miałem i mieć nie będę już bym wolał win 3.11
piosylant Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Po mojemu... Dycha jest fajna, jeśli mamy mocny sprzęt i oczekujemy wodotrysków związanych z DX12 (to akurat Twojego sprzętu nie dotyczy ) oraz nie straszne nam kafelki, czy połączenia z NSA ...no i lubimy naukę nowych systemów. Jeśli chodzi o maksymalną prostotę i kompatybilność to wybrałbym W7 (żaden mod, tylko żeby instalka była aktualna), który daje nam możliwość zmiany opcji rozruchowych już na starcie (F8), a nie poprzez restart. Poza tym niedawno pisałem o problemie z flashowaniem telefonu pod W10 - program nie widział portów USB w kompie, a nie robił problemów pod W7 na tych samych sterownikach i z tą samą wersją aplikacji.
VACek Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Po mojemu... Dycha jest fajna, jeśli mamy mocny sprzęt i oczekujemy wodotrysków związanych z DX12 (to akurat Twojego sprzętu nie dotyczy ) oraz nie straszne nam kafelki, czy połączenia z NSA ...no i lubimy naukę nowych systemów. Jeśli chodzi o maksymalną prostotę i kompatybilność to wybrałbym W7 (żaden mod, tylko żeby instalka była aktualna), który daje nam możliwość zmiany opcji rozruchowych już na starcie (F8), a nie poprzez restart. Poza tym niedawno pisałem o problemie z flashowaniem telefonu pod W10 - program nie widział portów USB w kompie, a nie robił problemów pod W7 na tych samych sterownikach i z tą samą wersją aplikacji. "graficznie" win 10 znam na pamięć mimo wielu zmian przez dwa lata idzie sporo zapamiętać, co do telefonów nie miałem problemów z w10, mało w gry gram, ale najzwyczajniej w świecie system staje się być nudny już niczym nie zaskakuje, a windows 7 choć nie przepadam to jako główny system miałem wieki temu i troche kusi choć nie ukrywam bardziej bym wolał xp
Gość kmito Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 ale najzwyczajniej w świecie system staje się być nudny No to ja nadal upieram się przy Vista. Ostatni instalowałem modyfikowaną od Mr.T i byłem mile zaskoczony. (poważnie)
VACek Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 No to ja nadal upieram się przy Vista.Ostatni instalowałem modyfikowaną od Mr.T i byłem mile zaskoczony. (poważnie) Wiele razy instalowałem ludziom viste może im sie podoba dla mnie niestety nie
Gość kmito Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Podoba do za dużo powiedziane.
VACek Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Podoba do za dużo powiedziane. niestety mam specyficzny gust, zawsze uwielbiałem xp, w7 raczej z "przymusu", 8.1 szybki sys ale interfejs tragedia, w10 świetny przejrzysty i intuicyjny lecz mi sie przejadł
Nieobecny Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 Nie ma sterowników dla Visty pod tego laptopa i w ogóle 3 gen. Dla XP brak sterowników do grafiki dedykowanej NV i nie działa technologia Optimus. Może być problem z USB 3.0 na XP - jedynie modowane sterowniki bez pewności, że zadziałają: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kolejna sprawa, to brak TRIM dla XP i Visty - można za pomocą narzędzi uruchamiać ręcznie TRIM. W XP jeszcze trzeba wyrównać sektor początkowy. @M4T - dla Ciebie tylko Win 10. Jako znudzony i z przeznaczeniem do neta, zainstaluj sobie stabilną wersję i zaglądaj do niego ze znudzeniem i obrzydzeniem tylko w razie potrzeby.
Rekomendowane odpowiedzi