filip0905 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Witam, po uszkodzeniu dysku byłem zmuszony wymienić dysk na nowy,posiadam laptopa hp pavilion g6 z windowsem 8. Przy próbie instalacji systemu wyskakuje komunikat o następującej treści 'System Windows nie może odnaleźć postanowień licencyjnych dotyczących oprogramowania firmy Microsoft. Upewnij się, że źródła instalacji są poprawne, i uruchom instalację ponownie.' Windows pobrany w oficjalnej strony. Nie wiem jaka była wersja systemu 8 czy 8.1 , możliwe,że to wina tego? Jeśli tak jak zainstalować 8.1 na 8.0?. System win 8.1 pobrany z oficjalnej strony. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Jaki miałeś Win 8? - Pro czy Core i czy pobrałeś odpowiedni? Użyłeś narzędzia MCT do instalacji z pendrive? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na wszelki wypadek wydobądź klucz z biosu. Cytuj
filip0905 Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Jaki miałeś Win 8? - Pro czy Core i czy pobrałeś odpowiedni? Użyłeś narzędzia MCT do instalacji z pendrive? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na wszelki wypadek wydobądź klucz z biosu. Szczerze jest to laptop dziewczyny, sama nie wie ale myślę ze core, jeśli chodzi o botowanie z pena, z jakiegoś powodu nie mogę botować z niego, laptop szaleje ekran miga i sie nie uruchamia, wszystkie opcje w biosie zmienione i dalej to samo, dlatego próbuję z płyty Cytuj
Nieobecny Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Zmień pendrive, zmień port USB. MCT utworzy pendrive dla obydwu wersji i sam powinien wybrać odpowiednią podczas instalacji na podstawie klucza w biosie. Tu nie jestem pewny, bo dawno nie zdarzyło mi się aktualizować Win 8 do 8.1 na czysto, dla tego zaproponowałem wydobycie klucza z biosu. Dodatkowo MCT utworzy pendrive, który nie powinien mieć problemów z żadnymi ustawieniami biosu. Cytuj
Wili Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Ewentualnie pobierz i załaduj na pena albo wypal płytkę z tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Następnie uruchom z tego systemu lapka, pobierz sobie program ProduKey 1.86 i tym wyciągniesz klucz z biosa. Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 MCT utworzy pendrive dla obydwu wersji i sam powinien wybrać odpowiednią podczas instalacji na podstawie klucza w biosie. Tu nie jestem pewny, bo dawno nie zdarzyło mi się aktualizować Win 8 do 8.1 na czysto, dla tego zaproponowałem wydobycie klucza z biosu. Dodatkowo MCT utworzy pendrive, który nie powinien mieć problemów z żadnymi ustawieniami biosu. To dopiero od Windows 10 tak jest że można pobrać wersję 32 i 64 bity na raz na 8.1 musisz wybrać czy ma być 32 czy 64 do tego musisz wybrać czy wersja Core czy Pro. W tym HP w BIOS powinna być pozycja-Windows Licence już widziałem coś takiego w HP 250 z Windows 8.1 i było to Core także i u Ciebie pewnie też jest. Poza tym można odczytać z pudełka po laptopie ostatecznie zadzwonić do HP i po numerze seryjnym od razu powiedzą czy była licencja i jaka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi