Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) W następnym tygodniu przyjdzie mi komputer który zamówiłem z moreli.

Oparty jest on tak po krótce o płytę Gigabyte GA-Z170-GAMING K3, i5 6500 oraz 1060. Pełny set mogę rozpisać jeśli będzie on konieczny ;p

No więc do rzeczy. Płyta ma problem z instalacją win 7. Dlaczego? Są tam tylko porty 3.0, 3.1.

Jestem rozdarty pomiędzy wyborem. Od lat siedzę na 7. 8 i 8.1 nie przypadły mi do gustu, a win 10 mimo, że ciągną się za nim opinie wzrostu wydajności względem 7, to też ciągle czytam o tym jak często coś się wysypuje.

Bawić się w integrację sterowników 3.0 do 7 oraz zrezygnować z UEFI? Jak się nie mylę w mbr'ze nie odpalę UEFI.

Może jednak zmusić się do przejścia na win 10? Jeśli dobrze pamiętam UEFI ma jakąś opcję szybkiego uruchamiania czy coś w te gusta :D Jakie jeszcze + przemawiają za UEFI? Łatwiejsza aktualizacja biosu, co jeszcze?

Opublikowano

Widziałem dzisiaj tą stronę, ale łapa w górę :D Czekam na resztę odp co do uefi i win 10 :D Może ktoś podpowie :D

/

Przetestuję tą wersję gdy przyjdzie pc.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przeczytałem cały temat, ludzie często piszą o problemach, ale zobaczymy. Mam od długiego czasu 7mki od Admina i jestem zawsze zadowolony :) 

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie