Vexaz Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Czy robienie bootowalnego pendrive narzędziem Windows 7 USB/DVD download tool w czymś przeszkadza? Może to powodować na przykład wyświetlanie prośby o sterowniki do CD/DVD podczas kreatora instalacji? Cytuj
Miastowy Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Czy robienie bootowalnego pendrive narzędziem Windows 7 USB/DVD download tool w czymś przeszkadza Nie. Każdy program kopiuje wszystkie pliki z obrazu, jak np. Rufus. Ja zawsze robię instalki na pendrive oryginalnym programem od Microsoftu. Może to powodować na przykład wyświetlanie prośby o sterowniki do CD/DVD podczas kreatora instalacji Nie powinno. Cytuj
kop524 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Witam czy można to użyć żeby zaktualizować ed. Pro N do zwykłej Pro bez pełnej reinstalki??? Zależy mi na tym bo mam problem z aktualizacjami na oryginale Pro N gdyż non stop mam aktualki i nie chce nic mi zainstalować ;( Pozdro Cytuj
razor1995 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zbootuj instalacje z płyty wersji Pro i skorzystaj z opcji "Uaktualnienie". Bądź odpal setup.exe spod systemu, z włożoną płytą/zamontowanym ISO. Cytuj
kop524 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zbootuj instalacje z płyty wersji Pro i skorzystaj z opcji "Uaktualnienie". Bądź odpal setup.exe spod systemu, z włożoną płytą/zamontowanym ISO. Dzięki za szybką odp. Mam nadzieję, że tak pójdzie bo z tego co wiem nie każdą przeróbkę tak można. I jeszcze pytnko czy jak mam jakąś rzecz w nowszej wersji(np..NET Framework) to instalacja tego mi ją podmieni, doinstaluje czy pominie instalację tego?? Cytuj
NiKKA.Labs Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2016 Za skorzystanie z opcji "Uaktualnienie" nie odpowiadam (robisz to na własne ryzyko; wcześniej zgraj dane/backup zró . Jest napisane w 1 poście. Tylko czysta instalacja. [Po tak dużej dawce aktualizacji ~ponad 220 względem SP1, nie mówiąc już o SP0, nie wiadomo jaka będzie reakcja na to co masz zainstalowane. SP1 wyszedł w 2011, a SP0(RTM) 2009]. Lepiej wcześniej zgrać swoje dane z partycji gdzie masz Windows 7 i postawić na nowo system (mam nadzieję, że nie masz kompa tylko z jedną partycją C: z systemem i trzymasz wszystko na pulpicie; jeśli tak, to nie bierz się za to, poczytaj o partycjonowaniu, albo kup drugi dysk, a stary będzie backupem). Windows 7 USB/DVD download tool nie nadaje się, jeśli install.wim(esd, swm) przekroczy 4GB. Tutaj zdaje się żaden plik (wewnątrz ISO) nie przekracza 4GB, więc nagra USB poprawnie. Po zainstalowaniu, aktualizuje się normalnie, max. do 15min. za pierwszym razem; potem do max. 5min. (zawiera już potrzebne łatki do szybkiego wyszukania). Cytuj
revoxer Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Witam. Ile czasu trzeba czekać żeby poszło dalej już z 20 min stoi na: "Instalator aktualizuje ustawienia rejestru"? Cytuj
qwqwq Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 Witajcie. Moje pytanie jest nastepujace: co mi daje instalka win7 na instalatorze win 10? Czy to jest oprocz zgodnosci z UEFI, rowniez pod procki intela 7 generacji, czy moze sie myle? Cytuj
piosylant Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 Instalator W10 obsługuje kompresję do ESD przez co gotowy obraz zajmuje mniej miejsca. P.S. Instalator Win7x64 jest zgodny z UEFI. Cytuj
darek11560 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) domaga sie klucza podczas instalki Edytowane 7 Lutego 2018 przez FAFAŁ po co cytat całego postu Cytuj
razor1995 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 domaga sie klucza podczas instalki Czegoś ty oczekiwał? Nikt Ci klucza nie poda Kliknij nie mam klucza i instaluj, potem przeleć aktywatorem. I nie cytuj całego pierwszego posta!!!! Cytuj
SokolakTV Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Ja pobieram tą wersje i mam pytanie czy będzie jakaś inna lepsza wersja tego systemu czy już nie i na tej wersji windows7 siedzieć. Cytuj
Gość Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Od więcej jak roku Nikka jest nieaktywny więc nie ma się co spodziewać nowej wersji a co do czystej wersji siódemki poszukaj w "Modyfikacje 7" tam znajdziesz nowe wersje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi