Tupak Amaru Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Vistę tak samo naprawi WSUS offline Ale na razie nie chce naprawic a pobrałem z podanej strony już kilka razy poprawki. Zainstalowało na początku 7 poprawek, laptop sam sie zrestartował i wisi kilka godzin. 1.z dogranym polskim pakietem tak jak w Windows 7, zawiesza sie w podanym wyżej miejscu 2.bez polskiego pakietu 3.tylko poprawki Windows bez żadnych tam net czy silverlight czy defender W zasadzie nie zawiesza sie tylko szuka w nieskończoność kilka godzin Oczywiście IE9 zainstalowany z pliku, system restartowany sporo razy. Jak piszę W7 mam opanowane na 100% a Visty nie daję rady. Cytuj
jannek Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Vistę tak samo naprawi WSUS offline Jakoś mnie nie naprawił i MS też odpuścił WSUS offline Cytuj
Nieobecny Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 W ciągu ostatnich kliku dni 2 razy aktualizowałem Vistę SP2 HP x86 - odpaliłem WU i po góra 10 minutach wyskoczyły aktualizacje. Aczkolwiek problemy są, bo piszą o tym na wielu również zagranicznych portalach. Sytuacja przypomina tą sprzed kilku miesięcy, która dotyczyła Win 7. Wtedy też jedni mieli aktualizacje dostepne niemal od ręki inni czekali w nieskończoność. Nie chcę tu nic wyrokować, ale MS bez przerwy coś zmienia w usłudze WU i na swoich serwerach. Cytuj
m4s Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 @jannek dziwne mi na każdym komputerze i każdym systemie w przypadku problemów WSUS offline działa doskonale. No ale cóż widocznie mało się znam.... Wielki Brat patrzy! Cytuj
boxingfan89 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 myślicie, że ten nieszczęsny ids wkońcu zostanie przegryziony w oknie wierszy...? staruszek acer intel 1.86 GHz do spółki z 1,50GB ramu na Viscie 32ce. Cytuj
adam.ap Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 myślicie, że ten nieszczęsny ids wkońcu zostanie przegryziony w oknie wierszy...? staruszek acer intel 1.86 GHz do spółki z 1,50GB ramu na Viscie 32ce. U mnie ids przegryzło po godzinie i dziesięciu minutach a cała aktualizacja trwała dwie godziny i czterdzieści pięć minut na procesorze Intel core 2 duo 2,53 GHz i 4GB DDR2 i Vista x86 Cytuj
Jerzyk Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2017 Chciałem mieć Vistę na pamiątkę, zainstalowałem na starym laptopie, męczyłem się tydzień. Kilka instalacji "na czysto" i Vista ciągle nie pobierała aktualizacji, to znaczy poberała 79 i później nic.Wczoraj uruchomiłem WSUS i instalacja stanęła jak u poprzedników na Ids...Miałem jednak informację z poprzedniego postu,że trwa to ponad godzinę a konfigurację miałem podobną. U mnie ruszyło po godzinie i czterdziestu minutach. W tym czasie dwa razy procesor osiągał na krótko 100% zajętości co zdopingowało mnie do czekania.Instalacja systemu z płyty recovery Fujitsu, laptop Esprimo Mobile 9510, procesor 2,53 core 2 duo. Jestem bardzo zadowolony, dziękuję wszystkim za rzeczowe wypowiedzi. Cytuj
gregor2302 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2017 Vista 32bit Po 4 godz.dałem za wygraną ids-om. Core-2 duo E4500, 2Gb Ram,net 30Mbit. Jutro od rana powtórka. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2017 W kwietniu na pewno Mr.T wyda w pełni zaktualizowaną final. Cytuj
Dawidus520 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Niestety, problem powrócił, a wsus mieli mieli i przemielić nie może, mimo że konfiguracja sprzętowa lepsza niż u użytkowników udzielających się w wątku Jutro podejdę do tematu ponownie, zobaczę czy coś się uda.Nadmienię jedynie, że ostatni raz swoją Vistę (na tym PC) aktualizowałem 1 marca i wszystko było cacy.Czyżby celowo coś "ubili"? A może WSUS się pochrzanił Dam znać jutro co i jak Ahh, bym był zapomniał. Wybaczcie mi niemożebnie długą nieobecność - sprawy prywatne jak i robocze Cytuj
razor1995 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Wsus mieli, ale tylko na x86. Na x64 poszło mi wczoraj od strzała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
m4s Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Vista X64 - mieli WSUS, mieli WU, mieliła cały dzień , dziś drugie podejscie Cytuj
Dawidus520 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Wsus mieli, ale tylko na x86. Na x64 poszło mi wczoraj od strzała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No właśnie ja mam 64bit i mieli mieli nic nie rusza. Z resztą, w pierwszym poście jest podana konfiguracja sprzętu i system, nic nie zmieniałem od tamtego czasu. Vista X64 - mieli WSUS, mieli WU, mieliła cały dzień , dziś drugie podejscie No ja właśnie będę próbował, dam znać czy coś ruszy i po jakim czasie Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] U mnie pomogło to czyli ręczna instalacja poprawek do Visty z marca 2017 roku. Co prawda było to jeszcze przed kwietniowymi poprawkami ale może teraz też bedzie działać. Czyli pobieracie i ręcznie instalujecie poprawki najpierw z marca po restarcie z kwietnia tego roku. Sam instalowałem skryptem z tego forum bo znacznie wygodniej nie trzeba restartować laptopa. Cytuj
m4s Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Vista zaktualziowana: Ręczna instalacja aktualizacji z katalogu WSUSoffline\client\w60-x64\glb Na pierwszy ogień poszły poprawki najnowsze ale to i tak nic nie dało. U mnie ostani raz Vista była zaktualizowana we wrzesniu 2016. Puściłem aktualizację od września do grudnia 2016. Po wszystkich restartach po półtorej godziny znalazł jeszcze kilka brakujących i jest ok! Cytuj
Dawidus520 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Vista zaktualziowana: Ręczna instalacja aktualizacji z katalogu WSUSoffline\client\w60-x64\glb Na pierwszy ogień poszły poprawki najnowsze ale to i tak nic nie dało. U mnie ostani raz Vista była zaktualizowana we wrzesniu 2016. Puściłem aktualizację od września do grudnia 2016. Po wszystkich restartach po półtorej godziny znalazł jeszcze kilka brakujących i jest ok! To cacy, sam tak zrobię. Niestety, WSUS wczoraj poległ. Pobieranie brakujących rozpoczął o 16:57, zakończył o 17:07, więc bardzo szybko. Natomiast od 17:07 do 23:00 rzeźbił próbę aktualizacji, stojąc na "listing ids of missing updates". Jak można się domyślić, o 23:00 po prostu odpuściłem, nie chciało mi się tyle siedzieć. Póki co użyję Twojego rozwiązania, jednak z niecierpliwością czekam na finalną wstawkę od @Mr.T ze wszystkimi update To powinno rozwiązać wszystkie kłopoty. Nie wiem jak reszta userów, ale ja uważam, że jako użytkownik sam chcę i będę decydował o tym gdzie i jakiego systemu używam, a nie tak, jak chce Microsoft. Zakończenie wsparcia kompletnie mnie nie rusza. Jak wirusa mam złapać to i tak złapię, aczkolwiek nawet na XP instalowanym kilka lat temu, jeszcze przed zakończeniem wsparcia, syfu nie ma. Wystarczy używać z głową Cytuj
intermis Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 W jaki sposób instalujecie ręcznie aktualizacje w plikach *.cab z katalogu WSUSoffline\client\w60-x64\glb? Cytuj
NiKKA.Labs Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Helou ALL! No i? Wiemy które aktualizacje odpowiadają za "naprawę" WU w Vista? Bo bez sensu instalować wszystko co daje np. WSUS Offline, bo za dużo zapodaje, od razu widzę. Przejrzałem różne tematy i piszą że ich Visty SP2 świeże cudownie uzdrawia 5 aktualizacji (żeby się dobrać do WU) co zawierają Win32k.sys w środku. Nie wiem, u mnie coś nie działa. Albo jestem niecierpliwy jak po godzinie nic się nie dzieje. Wrzuciłem 1: KB3078601 KB3087039 KB3109094 KB3191203 KB4015195 i restart (przepatrzyłem windows catalog, tak, żeby była każda najnowsza, która którą zastępuje). Na drugi dzień: Wrzuciłem 2 (nowy snapshot): KB3078601 KB3087039 KB3109094 KB4039384 KB4339854 (te 2 ostatnie od W2008Server), restart i tez nic. W ok. 10min pobrał listę ok. 1004 adresów URL i tak wisi 3h i nic, procesor 50% i svchost.exe ok. 300M pamięci. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja już to wiedziałem w 2015 roku, MS celowo zepsuł WU (nadchodzący Win10). Pozmieniał coś u siebie na serwerach WU, tak, żeby to co jest wbudowane WU w ISO Visty, Win7 nie zadziałało z WU. Tylko w miarę zaktualizowane systemy dalej pobierają aktualizacje przez WU. Któraś KB albo kilka KB jest potrzebnych żeby to zaskoczyło (albo pewna ich korelacja). Vista nie ma czyszczenia (cleanmgr.exe) takiego jak ma Win7 i bardzo ważne jest, aby do czystego SP2 dodać tylko te łatki które są po SP2 potrzebne, bez dublowania. Cytuj
m4s Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Spróbuj taki trik z WSUS OFFLINE on na bank nie wgra wszytkich od razu tylko zaproponuje w pierwszym podejściu łatki naprawcze lub wymagane i wtedy powinieneś wiedzieć które potrzebne. 15.10.2018 aktualizacja narzędzia Windows Update troubleshooter: warto sprawdzić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
NiKKA.Labs Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 2 godziny temu, m4s napisał: 15.10.2018 aktualizacja narzędzia Windows Update troubleshooter: warto sprawdzić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niestety link do Fixa dla Visty i XP nie istnieje, kasują żeby przypadkiem nie naprawić. Ma ktoś ten plik? Wiem że kiedyś pobierałem i gdzieś mam, ale trzeba znaleźć... Instalowałem też : Narzedzie System Update Readiness Tool dla systemu Windows Vista (KB947821) [październik 2014] - to taki service stack jak dla Win7 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Ingoooo Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 na windows nie ma zadsnej sily , cale te systemy od MS to kaszanka Cytuj
NiKKA.Labs Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Nie na windows tylko na tych co tam pracują. W 2015 jeszcze wszystko elegancko działało jak wydawałem zupdatowaną Vista, to zepsuli w Vista i Win7 WU, celowo i świadomie. Normalnie na gołą Vista SP2 aktualizacje pokazywały się w 10min. Ma ktoś zaktualizowaną Vista SP2 do ostatnich aktualizacji? Chodzi o wersje plików odpowiedzialne za WU z folderu c:\Windows\System32\wu*.* , np. wuaueng.dll v7.6.7600.256 z 2012.06.03, czy ktoś ma nowsze? P.S. Coś już wiem. Windows Server 2008 SP2 32bit zainstalowałem i normalnie pobiera łatki w ~ 8minut gotowy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 6 sekund po wylistowaniu wszystkich URL pojawiły się aktualizacje do wybrania - 235. Po restarcie PC - WU wchodzi w 4min. To jest na 100% MS blokuje WU w Vista, Win7. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi