MrPawlos345 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam, chciałbym wgrać nowy system do mojego myPhone VENUM, ale niestety nie mogę znaleźć nigdzie cwm ani sposobu roota, moglibyście mi pomóc? Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka
k3vin Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Bez szans, za mało znany, żeby ktokolwiek coś z nim robił. Co do roota to możesz co najwyżej spróbować jakąś aplikacją, np. Kingoroot itp.
MrPawlos345 Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 A nie wiesz gdzie mógłbym napisać, żeby stworzyli do tego modelu CWM?
k3vin Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Jak pisałem, bez szans, za mało znany, żeby ktoś na prośbę robił to. Tym bardziej, że ów osoba musiałaby mieć taki telefon, żeby sprawdzała błędy, a jeśli telefon 'noname' i niczym innym się nie wyróżnia, to brak supportu.
gDirt Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Możesz jeszcze zaryzykować i znaleźć np. Odpowiednik od MyPhone z innego tel.
MrPawlos345 Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Możesz jeszcze zaryzykować i znaleźć np. Odpowiednik od MyPhone z innego tel.Tzn. Pomożesz mi znaleźć ten odpowiednik? Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka
gDirt Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Tzn. Pomożesz mi znaleźć ten odpowiednik? Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka Chłopie - ty wszystko chcesz jak na tacy.. Poszukaj w google który tel. ma podobny rom i inne do Venuma i dopasuj..
MrPawlos345 Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Wpisywałem to w Google ale nic nie znalazłem. Nie, nasz jakiegoś podobnego? Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka
razor1995 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 To nie ma nawet SOC MediaTeka, nie mówiąc o Qualcommie. Korzysta z jakiegoś chińskiego układu Spreadtrum SC8830 - absolutnie zerowe szanse na jakikolwiek custom/recovery do tego. A jednak coś jest: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale z dopasowaniem musisz poradzić sobie sam, na liście widzę same chińskie klony telefonów. Znajdź taki, który wizualnie wygląda identycznie z Twoim (serio ) i sprawdź jego parametry, albo napisz tutaj, co to za model (ja tego szukał nie będę bo mi się nie chce ). Jeśli parametry będę się pokrywać - mniejsze szanse, że uceglisz telefon. Edit: CWM pod Twój SOC: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (myślę, że można wgrywać, ale lepiej zrób sobie backup) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] niby są jakieś ROMy, ale tym bym się nie sugerował - ważniejsza jest ta wizualna rozpiska telefonów na SOC Sredraum.
gDirt Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Wpisywałem to w Google ale nic nie znalazłem. Nie, nasz jakiegoś podobnego? Wysłane z mojego myPhone VENUM przy użyciu Tapatalka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Poszukaj tam lub napisz temat - to specjalny dział na forum androida.
MrPawlos345 Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Razor dzięki wielkie, zaraz będę próbował to wgrać, jakby co to będę pisał.
razor1995 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 @up, napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] :L Niestety, z chinolami jest jak jest. Ja mam tablet Manty, po modelu płyty głównej znalazłem sobie pasujące ROMy i wszystko działa Spróbuj zrobić root'a aplikacją KingRoot (kingroot,net), zainstaluj Terminal Emulator i wklep: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I podaj wynik polecenia. Uzyskasz coś podobnego do tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (mój temat, na forum Manty)
MrPawlos345 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Z tych wszystkich CWM na tej stronie jedno się uruchomiło, ale nie działał dotyk i nic nie mogłem zrobić, a ta komenda przyniosła taki efekt : shell@myPhone_VENUM_EN:/ $ su root@myPhone_VENUM_EN:/ # lsmod -l trout_fm 14186 0 - Live 0x00000000 mali 376200 10 - Live 0x00000000 (O) root@myPhone_VENUM_EN:/ # Znalazłem jakieś cwm z cherry mobile j1 i ono działa, MOUNT system chyba też, ale przy próbie zainstalowania jakiegoś custom rom wyskakuje błąd Instalation Aborted.
Miastowy Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Oddaj jakiemuś dziecku ten telefon do zabawy a kup sobie jakiegoś Galaxy S3 przynajmniej, do tego masz masę ROM'ów jak i wiele wersji CWM, z rootem nie ma żadnych problemów. Zrobiłem już takie coś w wielu SONY, LG, Samsungach... to są telefony warte uwagi, jeśli chodzi o możliwość modyfikowania oprogramowania.Venum to śmieć dla starszego Pana bądź Pani, nie baw się tym, bo tylko się wkurzysz albo i rozpłaczesz jak uwalisz go na dobre, zostaniesz bez telefonu. Może i nie stać Cię na nowy telefon, ale za takiego Galaxy S3 używkę w dobrym stanie zapłacisz z 250zł, raz wydasz i po bólu.
MrPawlos345 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Na razie muszę z tym się męczyć, nie dałbyś mi jakiegoś customrom do tego telefonu?
MrPawlos345 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Nexus 4 nie podoba mi się jego kształt, nie ma jakiś romów na Venum?
KaciPL Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 znalazłem coś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale szanse są praktycznie żadne żeby zadziałało. Ale warto spróbować. ROM na procesor SC 6820/6810 a ty masz 6830 Zrób backup lepiej.
razor1995 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 @MrPawlos345 widziałes ten post ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ciągle liczysz na to, ze dostaniesz wszystko na tacy. Niestety nikt tutaj nie ma tego telefonu, działamy tylko na postawie Google. Pominę to, że jesteś tak przeraźliwie leniwy, ze nie potrafisz skorzystać z Google i liczysz na to, że ktoś Ci tutaj wszystko wyśle. Ja to tylko tutaj tak zostawię, pokazuje wybitnie podejście autora tematu. Pomożesz mi znaleźć Nie, nasz jakiegoś podobnego? nie dałbyś mi jakiegoś customrom nie ma jakiś romów na Venum?
MrPawlos345 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 razor1995 tam są same romy.pac
Miastowy Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Ale raczej tu pomocy nie znajdziesz, bo nikt na takim szicie nie pracuje. Szukaj forum o Venum i może tam pomoc dostaniesz. Prędzej do Luna znajdziesz, ale do Venuma wątpię.
MrPawlos345 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 A jakiś stock rom do tego telefonu? Szukałem ale nic nie znalazłem.
VACek Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 A jakiś stock rom do tego telefonu? Szukałem ale nic nie znalazłem. Skoro szukałeś i nic nie znalazłeś to nie ma koniec tematu
Miastowy Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 A jakiś stock rom do tego telefonu? Szukałem ale nic nie znalazłem. Jak się nie chce, to się niczego nie znajdzie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Tutaj szukaj, ino się zarejestruj. Może coś znajdziesz, ewentualnie jakoś przywrócisz fabryczny ROM. Koniec tematu.
MrPawlos345 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Jak się nie chce, to się niczego nie znajdzie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Tutaj szukaj, ino się zarejestruj. Może coś znajdziesz, ewentualnie jakoś przywrócisz fabryczny ROM. Koniec tematu. Tam jest link do strony myphone, ale nie ma linka do pobrania stocka.
Miastowy Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 No to nie ma, więc temat uważamy za zakończony.
razor1995 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Łap, Węgierski stock firmware, pewnie Polski język ma: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](part 1) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](part 2) Żródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak nie ruszy, to napisz PW do tego gościa, ma podobno ROM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (zgodnie z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] )
MrPawlos345 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Łap, Węgierski stock firmware, pewnie Polski język ma: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](part 1) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](part 2) Żródło: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak nie ruszy, to napisz PW do tego gościa, ma podobno ROM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (zgodnie z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ) Tam są jakieś backupy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Miastowy Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Raczej, żeby przywrócić system. Skoro nie ma, to jedyny ratunek to backup.
gDirt Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Chłopie - już nie szukaj.. To Całkowity Chinol który nawet przekracza Chinoli . Oddaj komuś z swojej rodziny jeżeli go nie roz..
Rekomendowane odpowiedzi