Skocz do zawartości
  • 0

Jak zainstalować Windows 7 na tablecie z W10?

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Pobierz zainstaluj i sprawdź :)

Niestety to nie działa. Ciągle jest tak:

c1ba9131eec94511991709e7c67ea930.png

A w poprzednich sposobach tak:

f423c3c5e99845b8b542b903a9fb0d28.png

6d99182d378f44b1aefffcd4c5fc6813.png

9b98676795654af1945bed8f19b7ae09.png

Nie musisz podawać wystarczy że zainstalujesz odpowiednią wersje systemu a wtedy aktywacja sama sie załapie

Najlepiej chyba będzie zrobić format i zainstalować na nowo 8.1, więc skorzystam z waszej wstawki, ale którą wersję windowsa wybrać, by aktywacja z oryginalnego klucza się utworzyła?

- Core
- Professional
- Professional WMC
- Professional VL
- Enterprise
  • 0
Opublikowano

Tę z posiadanego COA

Nie rozumiem o co chodzi, możesz jaśniej napisać?

Ma ktoś pojęcie, jaką wersję mam wybrać 8.1, żeby aktywacja z oryginalnego klucza się utworzyła? Na tablecie jest Windows 8.1 with Bing, więc muszę użyć Windows 8.1 Bing with update 3 Core Connected z winclub czy mogę użyć Windows 8.1 with update 3 kwiecień 2016?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

• 0
Opublikowano

Musisz użyć wersji Bing Core inaczej Home 

A co do zmiany języka to jest banalnie proste [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Po dłuższej chwili pobrał się język, ale niestety nie dało się go zainstalować, bo wystąpił jakiś błąd.

Tak, musisz tego obrazu użyć, żeby aktywował Ci się 8.1 with Bing z klucza.

Dzięki za informację.

Albo olej to wszystko aktualizuj do w10 a później dyche se w mig spolszczysz

Udało się wykonać aktualizację do Windows 10. Musiałem wymusić komendą pobranie windowsa. Dziesiątka ładnie się prezentuje, o wiele lepiej się korzysta z tabletu niż na 8.1 :) Sterowniki z 8.1 działają, nawet ich nie instalowałem ponownie, ponieważ zostały po aktualizacji z poprzedniego windowsa.

Przydatne linki:

Jedno co mi nie pasuje to słowo niemieckie lautsprecher, które oznacza głośnik. Chciałbym to zmienić na polskie słowo i chciałbym się zapytać, jakie u Ciebie na tablecie jest słowo, głośnik czy głośniki?

eb47d6a5528940319efa029998458f17.png

f0593d5679d3485a88fbff55236cef27.png

030d82a90e0b4f0eb40394110f2d48cf.png

• 0
Opublikowano

Dziesiątka ładnie się prezentuje, o wiele lepiej się korzysta z tabletu niż na 8.1

Wielokrotnie to mówiłem ale mało kto słuchał.

P.S. Co do linków i wymuszania aktualizacji wystarczy przeszukać nasze forum bo było wielokrotnie :)

• 0
Opublikowano

Wielokrotnie to mówiłem ale mało kto słuchał.

P.S. Co do linków i wymuszania aktualizacji wystarczy przeszukać nasze forum bo było wielokrotnie :)

W porządku. Nie da się zmienić grafiki ekranu blokady? A na twoim tablecie, jaka nazwa występuje głośnik czy głośniki? Bo jak robię test głośności to u mnie po lewej i prawej słychać dźwięk. Jeśli byłbyś tak miły, to proszę o pomoc. :)

• 0
Opublikowano

Co do blokady to odpalasz jakąś grafike i ustawiasz jako ekran blokady.

Co do dźwięku nie pamieętam bo tablet rozładowany 

Faktycznie. :)

Jak naładujesz tablet i jakbyś mógł mi to napisać, to byłbym Ci wdzięczny, bo nie mam gdzie tego sprawdzić. :unsure:

• 0
Opublikowano

W razie problemów z w10 na tablecie pisz śmiało postaram się pomóc :)

Dziękuję. Nad jednym się zastanawiam czy jest sens zainstalować sterownik Intel BayTrail-T Driver Package, w którym są stery do dźwięku, kamery. To jest sterownik z tej paczki do win 8.1, do którego dodałem link na pierwszej stronie tego tematu.

• 0
Opublikowano

Dziękuję. Nad jednym się zastanawiam czy jest sens zainstalować sterownik Intel BayTrail-T Driver Package, w którym są stery do dźwięku, kamery. To jest sterownik z tej paczki do win 8.1, do którego dodałem link na pierwszej stronie tego tematu.

Czy ja wiem, ja do sterów używam driver boostera, ale trzeba uważać na ten program bo potrafi czasem wysypać stery od dotyku.

• 0
Opublikowano

Czy ja wiem, ja do sterów używam driver boostera, ale trzeba uważać na ten program bo potrafi czasem wysypać stery od dotyku.

To był zły pomysł. Nie wiem po co za to się wziąłem, podczas końcowej instalacji na tablecie pojawił się biały ekran, to chyba stan recovery, przytrzymałem przycisk z 15 sekund i się wyłączył, po włączeniu pojawił się komunikat o zresetowaniu PC, bo wystąpiły jakieś błędy, więc to zrobiłem, windows działa, ale nie działa dźwięk, gdy próbuję przetestować dźwięk to "nie można odtworzyć dźwięku testowego" i nie wiem co teraz zrobić. Czy da się przywrócić tablet sprzed instalacji Intel BayTrail-T Driver Package? Proszę o pomoc.

• 0
Opublikowano

A więc tak odpal menedżer urządzeń i usuń następujące sterowniki:

b1ba490f119f4c85bfbbcbd91a40cf49.png

Najpierw "Realtek I2S Audio Codec" po usunięci pojawi się komunikat żeby zrestartować tablet ty to pomijasz i usuwasz "Intel SST Audio Device (WDM)" i dopiero teraz z menu start restartujesz tablet i dźwięk działa już po restarcie 

• 0
Opublikowano

Teraz zaktualizuj sterownik Intel ssT Audio klikając "Zaktualizuj sterownik"

Pomyślnie zaktualizował się sterownik, uruchomiłem ponownie wedle zalecenia, ale dźwięku nadal nie ma. :O

• 0
Opublikowano

Na słuchawkach też brak, i czym sprawdzasz czy jest dźwięk ?

Na słuchawkach dźwięk jest. Z tabletu nie słychać dźwięku. Sprawdzam plik mp3 na Windows Media Player i robię też test głośności głośników i nie słychać dźwięku.

• 0
Opublikowano

Na słuchawkach dźwięk jest. Z tabletu nie słychać dźwięku. Sprawdzam plik mp3 na Windows Media Player i robię też test głośności głośników i nie słychać dźwięku.

A więc zainstaluj te sterowniki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Instaluj z pliku Setup.exe jako administrator, może wyskoczyć komunikat że sterowniki już są zainstalowane i czy na pewno chcesz instalować to klikasz TAK i lecisz dalej a później restart i powinno działać, a jak nie to pokombinujemy dalej :)

• 0
Opublikowano

A więc zainstaluj te sterowniki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Instaluj z pliku Setup.exe jako administrator, może wyskoczyć komunikat że sterowniki już są zainstalowane i czy na pewno chcesz instalować to klikasz TAK i lecisz dalej a później restart i powinno działać, a jak nie to pokombinujemy dalej :)

Też nie działa dźwięk. :wacko:

• 0
Opublikowano

Też nie działa ten dźwięk.

To jeszcze raz powtórz:

Usuń najpierw "Realtek I2S Audio Codec" po usunięci pojawi się komunikat żeby zrestartować tablet ty to pomijasz i usuwasz "Intel SST Audio Device (WDM)" i dopiero teraz z menu start restartujesz