Jump to content
  • 0

Jak zainstalować Windows 7 na tablecie z W10?

od7do10

Question

Recommended Posts

• 0

Kolega ma tablet Odys Wintab 8 i na nim jest zainstalowany Windows 8.1 i nie posiada do tabletu sterowników, więc zmiana windowsa nie wchodzi w grę? Da się skądś załatwić do tego tabletu sterowniki?

Powiem tak google nie boli, ja do swego Prestigio na windowsie też nie miałem, a wystarczyła kilkudniowa lektura rosyjskich forów i sterowniki mam :)

• 0

Powiem tak google nie boli, ja do swego Prestigio na windowsie też nie miałem, a wystarczyła kilkudniowa lektura rosyjskich forów i sterowniki mam :)

Rozumiem, spróbuję poszukać, a możesz mi napisać dokładnie jakie sterowniki są potrzebne do tabletu?

• 0

Wyglądem przypomina mój tablet, niech sprawdzi w menedżerze urządzeń jak sie nazywa sterownik od dotyku i czujnika ruchu czy jak to tam zwał.

Dzięki za chęć pomocy, ale orientujesz się jak ten sterownik może nazywać się po angielsku? Bo system 8.1 jest po angielsku na tym tablecie.

• 0

Wyglądem przypomina mój tablet, niech sprawdzi w menedżerze urządzeń jak sie nazywa sterownik od dotyku i czujnika ruchu czy jak to tam zwał.

Skontaktowałem się z firmą od tego tabletu i zapytałem, czy posiadają sterowniki dla Windows 10, ale niestety nie posiadają sterowników dla Windows 10. Zaoferowali mi sterowniki do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Napisali, że paczka zawiera wszystkie potrzebne sterowniki, także te niezbędne do instalacji sterowników opcjonalnych Microsoft. Sterownik G-Sensor odpowiada za dotyk. Napisali, że mogę zainstalować opcjonalne sterowniki, aktualizacje z Microsoftu.

Na tym tablecie pojawiła się aktualizacja do Windows 10, więc lipa z aktualizacją skoro nie ma sterowników dla dziesiątki. Czy po prostu jest jakaś szansa, że te sterowniki będą działać na Windowsie 10? Napisałem im, że pojawiła mi się ta aktualizacja do 10, to odpisali, że z ich doświadczenia wynika, że może być tak, że ten sterownik g-sensor nie będzie działał z aktualizacjami win10. Z tego powodu proponują naprawienie tego z g-sensor update tool.

Zapodaję te screeny:

e579a69492b6489d9ce65bc37627d7e2.png

a17f8418d13a4660bfe9ff609497c8f3.png

bcbe054e34ac4f97aec65b23ba2f80a1.png

• 0

Na tym tablecie pojawiła się aktualizacja do Windows 10, więc lipa z aktualizacją, skoro nie ma sterowników dla dziesiątki. Czy po prostu jest jakaś szansa, że te sterowniki będą działać na Windowsie 10? Napisałem im, że pojawiła mi się ta aktualizacja do 10, to odpisali, że z ich doświadczenia wynika, że może być tak, że ten sterownik g-sensor nie będzie działał z aktualizacjami win 10.

Ja też nie mam oficjalnych sterów do w10 dla swego tabletu a te od 8.1 spokojnie działają :)

• 0

Ja też nie mam oficjalnych sterów do w10 dla swego tabletu a te od 8.1 spokojnie działają :)

Czyli Mateusz można spokojnie spróbować zainstalować win10 i spróbować te sterowniki zainstalować? A można spokojnie zainstalować win10 x64 czy raczej x86? Bo z tego, co widzę to w paczce sterownik g-sensor jest pod x86.

• 0

Czyli Mateusz można spokojnie spróbować zainstalować win10 i spróbować te sterowniki zainstalować? A można spokojnie zainstalować win10 x64 czy raczej x86? Bo z tego, co widzę to w paczce sterownik g-sensor jest pod x86.

Na wszystkich urządzeniach z mniejszą ilością ramu niż 4gb zaleca się instalacje systemu x86 lepsza stabilność i praca,

Co do win 10 zalecam najpierw aktualizacje z 8.1 do 10

• 0

Na wszystkich urządzeniach z mniejszą ilością ramu niż 4gb zaleca się instalacje systemu x86 lepsza stabilność i praca,

Co do win 10 zalecam najpierw aktualizacje z 8.1 do 10

Rozumiem, a chciałbym się jeszcze doinformować o to:

Pamięć wewnętrzna tego tabletu to 9 GB i ta pamięć jest prawie cała zajęta, więc gdy rozpocznę aktualizację z 8.1 do 10 to czy pliki się podmienią i w ten sposób zrobi się miejsce dla dziesiątki?

Windows 8.1 jest po angielsku na tym tablecie, czy da się wgrać język polski, zanim rozpocznę aktualizację do 10? I czy w ogóle da się wgrać język polski dla 8.1? A podczas aktualizacji do 10 jest możliwość wyboru języka polskiego?

W system w części: Windows activation, product id: 00... to jest oryginalny klucz dla 8.1 i w razie czego można go wykorzystać ponownie do instalacji 8.1?

• 0

Pamięć wewnętrzna tego tabletu to 9 GB i ta pamięć jest prawie cała zajęta, więc gdy rozpocznę aktualizację z 8.1 do 10 to czy pliki się podmienią i w ten sposób zrobi się miejsce dla dziesiątki?

Usuń wszystko co się da, zrób oczyszczanie dysku, do aktualizacji przyda się karta pamięci minimum 16gb.

Windows 8.1 jest po angielsku na tym tablecie, czy da się wgrać język polski, zanim rozpocznę aktualizację do 10? I czy w ogóle da się wgrać język polski dla 8.1? A podczas aktualizacji do 10 jest możliwość wyboru języka polskiego?

Poszukaj Lang Packa dla 8.1 i go zainstaluj.

W system w części: Windows activation, product id: 00... to jest oryginalny klucz dla 8.1 i w razie czego można go wykorzystać ponownie do instalacji 8.1?

To nie jest klucz, klucz zapisany jest w biosie.

• 0

Usuń wszystko co się da, zrób oczyszczanie dysku, do aktualizacji przyda się karta pamięci minimum 16gb.

Sam windows zajmuje 6.46 GB, a resztę office. Więc jedynie co to mogę usunąć tego office. Kartę taką posiadam. Windows zainstaluje się na kartę pamięci czy na pamięć wewnętrzną?

Poszukaj Lang Packa dla 8.1 i go zainstaluj.

Skorzystam z tego sposobu: 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

To nie jest klucz, klucz zapisany jest w biosie

Da się jakoś przepisać ten klucz w razie powrotu do 8.1?

• 0

Sam windows zajmuje 6.46 GB, a resztę office. Więc jedynie co to mogę usunąć tego office. Kartę taką posiadam. Windows zainstaluje się na kartę pamięci czy na pamięć wewnętrzną?

Office masz pewnie już przypisany do konta M$, Zrób przywracanie systemu do ustawień fabrycznych, dla bezpieczeństwa zalecam zaopatrzyć się w klawiaturę do tabletu lub zwykłą usb z przejściówką.
System zainstaluje się na tablecie, masz mało pamięci bo w 8.1 tworzy partycje odzyskiwania która waży 4gb a windows podczas instalacji ją likwiduje bo odzyskiwanie ma w sobie.
Karta jest potrzebna do plików tymczasowych podczas instalacji.

Da się jakoś przepisać ten klucz w razie powrotu do 8.1?

Da sie lecz jest to zbędne ponieważ win 10 będzie aktywowany owym kluczem i ten klucz cały czas będzie w biosie.

• 0
Office masz pewnie już przypisany do konta M$, Zrób przywracanie systemu do ustawień fabrycznych, dla bezpieczeństwa zalecam zaopatrzyć się w klawiaturę do tabletu lub zwykłą usb z przejściówką.

System zainstaluje się na tablecie, masz mało pamięci bo w 8.1 tworzy partycje odzyskiwania która waży 4gb a windows podczas instalacji ją likwiduje bo odzyskiwanie ma w sobie.

Karta jest potrzebna do plików tymczasowych podczas instalacji.

Tak, jest przypisany do konta. Możesz napisać coś więcej, po co miałbym to zrobić? W zasadzie to nawet nie wiem jak to dokładnie zrobić. Rozumiem, dzięki za wyjaśnienie.

Da sie lecz jest to zbędne ponieważ win 10 będzie aktywowany owym kluczem i ten klucz cały czas będzie w biosie.

Rozumiem, dzięki za wyjaśnienie, a jak odbywa się powrót z 10 do 8.1? Załóżmy, że pobiorę 8.1 WinClub i zrobię instalkę na pendrive, włączę instalację i jak ten klucz tam wprowadzić?

• 0

Tak, jest przypisany do konta. Możesz napisać coś więcej, po co miałbym to zrobić? W zasadzie to nawet nie wiem jak to dokładnie zrobić. Rozumiem, dzięki za wyjaśnienie.

Wyczyści ci system i będziesz miał więcej miejsca wolnego jak dobrze pamiętam do aktualizacji potrzeba 3,5gb wolnego na dysku C i coś koło 12gb na karcie

Rozumiem, dzięki za wyjaśnienie, a jak odbywa się powrót z 10 do 8.1? Załóżmy, że pobiorę 8.1 WinClub i zrobię instalkę na pendrive, włączę instalację i jak ten klucz tam wprowadzić?

Nie musisz podawać wystarczy że zainstalujesz odpowiednią wersje systemu a wtedy aktywacja sama sie załapie

• 0

Wyczyści ci system i będziesz miał więcej miejsca wolnego jak dobrze pamiętam do aktualizacji potrzeba 3,5gb wolnego na dysku C i coś koło 12gb na karcie

Rozumiem, po usunięciu office teraz na dysku C jest 3.36 GB wolnego miejsca to wciąż za mało czy może tyle jakoś wystarczy? A jakbym miał zrobić przywracanie systemu do ustawień fabrycznych to drugą opcją ze screenu? To proces czasochłonny? Więc po takim resecie podczas konfiguracji nowego windowsa jak będzie działał dotyk, skoro nie będzie sterowników?

Usuń wszystko i przeinstaluj Windowsa
Jeśli chcesz ponownie przerobić swój PC albo całkowicie go zrestartować, możesz go zresetować do ustawień fabrycznych.

cc6cbe229e304e0fae7260ec403336a1.png

Nie musisz podawać wystarczy że zainstalujesz odpowiednią wersje systemu a wtedy aktywacja sama sie załapie

Rozumiem, dzięki za wyjaśnienie.

• 0

Rozumiem, po usunięciu office teraz na dysku C jest 3.36 GB wolnego miejsca to wciąż za mało czy może tyle jakoś wystarczy? A jakbym miał zrobić przywracanie systemu do ustawień fabrycznych to drugą opcją ze screenu? To proces czasochłonny? Więc po takim resecie podczas konfiguracji nowego windowsa jak będzie działał dotyk, skoro nie będzie sterowników?

Dobra zostaw to na razie w spokoju najpierw, zrób żeby był po Polsku

• 0

Dobra zostaw to na razie w spokoju najpierw, zrób żeby był po Polsku

Nie da się pobrać języka polskiego. Próbowałem zrobić tą metodą: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Próbowałem też zrobić tak:

I nie pojawiła się żadna aktualizacja do pobrania języka. Zrobiłem też tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i to też nie pomogło.

• 0

musisz ściągnąć plik językowy pod swój system z googla i ręcznie zainstalować

Szczerze nie mam pojęcia skąd to pobrać. Może byłbyś w stanie pomóc?

Znalazłem coś takiego: 

• 0

Szczerze nie mam pojęcia skąd to pobrać. Może byłbyś w stanie pomóc?

Znalazłem coś takiego: 

Pobierz zainstaluj i sprawdź :)