Gość Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Aktualnie Pracuję na Windows 7 czystym styczeń 2016 / A-Team. Nie wiem czy jest sens zmiany na modyfikację aby po prostu system był bardziej wydajny i okrojony. Pełna Specyfikacja: Nvidia GF 920M Intel Core i3-5005u 4gb DDR3 Dysk 1tb
tom-asz Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Nie ma sensu jak muli to dysk na SSD zamień na sam system
m4s Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Nad czym pracujesz ? bo to też informacja ukierunkowująca wybór systemu? Rozproszone badania cząstek nuklearnych w czwartym wymiarze? To za słaby sprzęt. Ale do pracy w biurze - OS nada się jak najbardziej.
Gość Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Wiem,że to słaby sprzęt ale na razie nie mam innego. Obróbka wideo,grafika itd... Ma służyć do nauki nad tym a jak już ogarnę mniej więcej programy to wtedy pomyślę nad lepszym sprzętem. Wiem,że sony vegas i photoshop to wymagające programy dlatego chcę modyfikację aby iść na wydajność. Tylko,że Gaming Extreme to nadaje się do pracy amatorskiej?
m4s Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Poczekaj, jedni śpią, inni pracują albo się uczą, przyjdą do domu zjedzą obiad i coś napiszą Na forum czas płynie inaczej niż w rzeczywistości.
Gość Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Nie ma sensu jak muli to dysk na SSD zamień na sam system Jeśli chodzi o to laptop na gwarancji. Kupiony w mediaexpert gościu co sprzedawał mówił,że wszystko "zintegrowane" i nic nie da się wymieniać więc wychodzę na to,że nie mogę wymienić dysku?? Chciałbym właśnie zamiast dvd romu dać na to miejsce dysk a rom byłby z kieszenią pod usb. Chciałbym też ram dać 16gb albo 8gb ram lecz nie wiem czy nie ma tam plomb....
xkx Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Dysk da się wymienić, RAM - u też da się dołożyć lub wymienić kości na większe, podobnie jak procesor bo funkcjonują modele w bogatszych wersjach z większą ilością RAM -u i z mocniejszym procesorem. Pozostaje kwestia czy dostęp jest możliwy via klapkę serwisową czy też trzeba ściągać całą tylną pokrywę. O ile w pierwszym przypadku gwarancja nie stanowi problemu to w drugim a i owszem bo być może są plomby. Wtedy tak jedno jak i drugie musi robić serwis bo inaczej mogą być problemy z gwarancją. To gdzie kupiłeś komputer nie ma większego znaczenia.
Gość Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Dysk da się wymienić, RAM - u też da się dołożyć lub wymienić kości na większe, podobnie jak procesor bo funkcjonują modele w bogatszych wersjach z większą ilością RAM -u i z mocniejszym procesorem. Pozostaje kwestia czy dostęp jest możliwy via klapkę serwisową czy też trzeba ściągać całą tylną pokrywę. O ile w pierwszym przypadku gwarancja nie stanowi problemu to w drugim a i owszem bo być może są plomby. Wtedy tak jedno jak i drugie musi robić serwis bo inaczej mogą być problemy z gwarancją. To gdzie kupiłeś komputer nie ma większego znaczenia. Niby, byłem nie dawno znów tam gdzie kupowałem no inny gościu był i mówił,że nie można odkręcać bo tracisz gwarancje i trzeba jedynie do producenta sie skontaktować i oni dodają ram itp... mówił o tym czy na to pozwala płyta główna... Co do modyfikacji ściągnąłem to i jak będę miał czas sprawdzę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Obuch Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Nawet jak będą osmarowane śrubki trzymające klapki pod spodem, to przy delikatnym kręceniu nie będzie nic widać, że były wykręcane, gorzej jak zmieni się specyfikacja. Doczytaj warunki gwarancji.
xkx Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Niby, byłem nie dawno znów tam gdzie kupowałem no inny gościu był i mówił,że nie można odkręcać bo tracisz gwarancje i trzeba jedynie do producenta sie skontaktować i oni dodają ram itp... mówił o tym czy na to pozwala płyta główna... Co do modyfikacji ściągnąłem to i jak będę miał czas sprawdzę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Poczytaj warunki gwarancji. Nie mniej zawsze jest tak iż jeżeli masz wolny dostęp via klapki serwisowe (np. do dysku czy do RAM) to ich wymiana rozbudowa jest możliwa bez utraty gwarancji. Pozostaje kwestia przeniesienia zawartości dysku wraz z partycją recovery o ile takową masz. Bo jeśli odstałeś nośnik instalacyjny to problemu nie ma. Na wszelki wypadek sugeruje popytać w serwisie bo teoria to jedno a życie to drugie i moze być tak iż co prawda nie jest rozbudowa zabroniona ale nie jest też wprost dozwolona i szarp się potem z serwisem jak postawi veto.
Gość Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Recovery usunąłem ale klucz oryg. windowsa 10 jest przypisany do biosa więc recovery nie potrzebne było. Co do odkręcania nie odkręcam aż do końca gwarancji.
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Pytanie miałem win 7 czysty od mr.T. Teraz pytanko, chcę jakiegoś kastrata tylko, którego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ? czy może kastrat 10 lub 8.1 ?
razor1995 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 W takich wypadkach zawsze polecam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nic nie będzie mulić
DanieI Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Polecam 8.1 v3 od Mr.T ) Na Lenovo Y580 z SSD śmiga jak rakieta, boot trwa kilka sekund
VACek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi