wr0clawianin Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Witam, przy próbie uruchamiania skype wyskoczył mi dziwny błąd pliku SHFolder.dll, przejrzałem już chyba setki stron i niestety nie udało mi się rozwiązać problemu, podmieniłem również plik SHFolder.dll ale problem nie ustąpił. Spotkał się ktoś z takim komunikatem i wie jak go rozwiązać? Zainstalowany system to: Windows 8
Eleks Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Zainstaluj Skype'a jeszcze raz - aż niemożliwe, by Skype wymagał zewnętrznych komponentów do tego stopnia.
wr0clawianin Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 niestety nic nie pomaga, instalowałem kilkukrotnie
Hells Angels Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Spróbuj odinstalować wraz ze wszystkimi pozostałościami i przeczyść rejestr, dopiero potem jeszcze raz instaluj.
wr0clawianin Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 rejestr wyczyszczony, program ponownie zainstalowany, dalej to samo
Hells Angels Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Znalazłem w sieci ten artykuł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z tego co widać może byc wiele przyczyn tego błędu jak i również jakieś zakażenie.
wr0clawianin Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Walczę z tym problemem od rana, próbowałem już tego DLL Suite i niestety to nie pomogło
wr0clawianin Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Kafelkowy podczas uruchamiania wyświetla komunikat że przestał być wspierany i przekierowuje na stronę skype w celu pobrania tradycyjnej wersji
nemo1960 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Polecam wersję portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ps. A system "czysty" czy może w jakiś sposób "usprawniany", wyłączone usługi, telemetria, HOST itd. Jeśli tak to możesz mieć problemy i z innymi programami.
wr0clawianin Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Dziękuję Wam za zainteresowanie tematem ale poddałem się. Próbowałem wielu sposobów, żaden się nie sprawdził. Pozostaje postawić od nowa system. Pozdrawiam:)
m4s Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Prawdopodobnie wirus, przeskanuj system ESET scanner online
Rekomendowane odpowiedzi