Gesiu_15 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Witam . Mam problem czasami na nie których stronach pojawia mi się One more Step i trzeba wpisać kod . Wie ktoś jak to usunąć wirusów nie ma [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
razor1995 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Przeleć kompa AdwCleaner'em. Usuń wszystkie dodatki z FireFox'a. Pokaż też, co to za strona, bo nie ułatwiasz nam zadania, zamazując. Obstawiam stronę zabezpieczoną CloudFlare, która nie lubi się z Twoim dostawca internetu.
Gesiu_15 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Przeleciałem kompa czysto Dodatków nie mam jakiś specjalnych reinstalowałem firefoxa to samo .[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
razor1995 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Przeskanuj go jeszcze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i spróbuj połączyć się z tą stroną, z którą chcesz się połączyć inną przeglądarką/przez proxy.
Hells Angels Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Może być zainfekowanie wirusem Sality, poczytaj tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale pewniejsze jest to: CloudFlare jest wolnym globalnym dostawcą CDN i DNS, które mogą przyspieszyć i zabezpieczyć każde miejsce w Internecie. Wikipedia mówi, co następuje: CloudFlare jest firmą, która zapewnia sieci dostarczania zawartości i rozproszonego serwer nazw domen, siedzi między gościem a dostawcą usług hostingowych użytkownika CloudFlare, tym samym działając jako reverse proxy dla stron internetowych. Usługa jest sprzedawana jako zapewnienie bezpieczeństwa, jak również poprawę wydajności i szybkości internetowej. CloudFlare to nie jest infekcją systemu. Możesz zgłosić problem dostawcy internetu, bo nic innego nie możesz zrobić w tej sprawie. Mam to samo na tej stronie więc może inni użytkownicy ją przetestują [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i myślę, ze u wszystkich będzie to samo. Tak to wygląda:
Gesiu_15 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Mam to samo na tej stronie więc może inni użytkownicy ją przetestują [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i myślę, ze u wszystkich będzie to samo. Testowałem tą stronę i to samo co u ciebie Wirusów nie ma żadnych skanowałem kilkanaście razy i nic
Hells Angels Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 a może to wina wirusa w10 . Miałem to od razu na świeżym systemie W 8.1, winny może tu być dostawca internetu.
Gesiu_15 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 sprawdzałem na innym kompie u mnie i to samo
Hells Angels Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Testowałem tą stronę i to samo co u ciebie Wirusów nie ma żadnych skanowałem kilkanaście razy i nic A korzystasz z VPN? ja już dokładnie nie pamiętam czy nie zaczęło mi to wyskakiwać po użyciu CyberGhost, czy było od początku.
WinSxS Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 a może to wina wirusa w10 U mnie na 10 wskakuje od razu bezbłędnie.
Hells Angels Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Przeszedłem na VPN i połączyło bez problemu od razu ze stroną PEBx.
razor1995 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Może macie jakiegoś feralnego dostawcę internetu ?
Gesiu_15 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Przeszedłem na VPN i połączyło bez problemu od razu ze stroną PEBx. Jak przeszedłeś na VPN ? bo nie za bardzo kumam tematu
Hells Angels Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Co lepsze wyłączyłem VPN i zrestartowałem Firefoxa i teraz z mojego normalnego IP jest wszystko OK, otwiera od razu stronę. Zobaczę po ponownym uruchomieniu kompa i napiszę. Jak przeszedłeś na VPN ? bo nie za bardzo kumam tematu Programy typu CyberGhost czy jakieś mask IP, które zmieniają adres IP, serwery Proxy.
k3vin Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Czasami trafiam tak korzystając z AERO2, po restarcie inne IP, brak komunikatu. Jeśli masz neostradę=orange/netia to restart łącza i powinno pomóc.
Gesiu_15 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Czasami trafiam tak korzystając z AERO2, po restarcie inne IP, brak komunikatu. Jeśli masz neostradę=orange/netia to restart łącza i powinno pomóc. Spróbuję zrobić restart routera . ## Zrobiłem reset i to samo . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Od nich mam neta bezprzewodowego .
Gesiu_15 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zrobione wsio działa wina po stronie dostawcy coś tam pogrzebał i działa wszystko Dzięki wszystkim zainteresowaniem tematu
razor1995 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: zamykamy, rozwiązny Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi