thomsen Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca Witam wszystkich jestem tutaj nowy I mam takie pytanie. Bo kupiłem na gvgmall klucz do windows 11 LTSC i pobrałem tenże windows ze stronki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kierowałem się poradami TechManiacHD i on twierdzi że te obrazy windy z tej stronki są bezpieczne bez wirusów i innych robaków. Ale chciałbym się was spytać o zdanie. Czy są bezpieczne? Jeszcze dodam że niby cały ten [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jest open source więc można sprawdzić czy czegoś tam nie ma. Cytuj
FILAGOL Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca Dzień Dobry @thomsen Proszę Obejrzyj: Pozdrawiam TechManiacHD to bym uważał na jego wypowiedzi, gdyż moim zdaniem jest to, "specjalista", który mimo wszystko mówi farmazony delikatnie mówiąc. Pisałem do niego kilka razy zadając mu pytanie o treść jego filmów i to czy ich treść jest jest prawdziwa i proponowane przez niego rozwiązania są legalne. Niestety nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam Druga część: Pozdrawiam Cytuj
thomsen Opublikowano 26 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca No wychodzi na to że nie jest to legalna subskrypcja tego windows 11 LTSC. Ja to się zastanawiam że ten TechmaniacHD ma z tego kase. Z gvgmall. Cytuj
FILAGOL Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca (edytowane) LTSC jest przewidziany dla firm i instytucji. jako prywatna osoba nie ma możliwości LEGALNEGO nabycia licencji do użytku osobistego. takie licencje są przypisywane do KONKRETNEJ firmy bądź organizacji. Gdyby to było możliwe to LTSC sprzedawały by sklepy typu X-Kom, Komputronik, Media Expert itd. Lecz jednak nie Znajdziesz takich licencji w ofercie tych i innych sklepów dziwne prawda ? Moim zdaniem LICENCJE LTSC sprzedawane na różnych stronach NIE SĄ legalne zwłaszcza dla osób prywatnych. Lecz zapewne ile osób tyle opinii. Pozdrawiam Kup licencje Windows 11 Pro i Przetestuj: Lub: Nie Pożałujesz Świetne mody Panowie @srom-otnik i @Kocurek znają się na tworzeniu modów i działają one lepiej niż LTSC z licencją z nieznanego źródła. Pozdrawiam Edytowane 26 Marca przez FILAGOL Literówka :-) Kocurek lubi to Cytuj
podlos Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca Tak z tej strony są bezpieczne bo są to oryginalne obrazy od microsoft (do sprawdzenia po sumie kontrolnej sha-256) kwasior500, swiniarobert69 i FILAGOL lubią to Cytuj
thomsen Opublikowano 26 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca Bardzo zależy mi na prywatności i bezpieczeństwie a jako że nie gram w gry i nie pracuje w żadnych poważniejszych aplikacjach to zainstalowałem Linux Mint natomiast na lapku mam oryginalny windows 11 home kupione za ciężkie 400 pare zł. I nie żadne LTSC. Cytuj
FILAGOL Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca 1 godzinę temu, thomsen napisał(a): Ja to się zastanawiam że ten TechmaniacHD ma z tego kase. Z gvgmall. Dogadali się TechmaniacHD ma zasięgi, a zasięgi to zysk dla obu stron. Pozdrawiam swiniarobert69 lubi to Cytuj
thomsen Opublikowano 26 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca A jeszcze przy okazji się zapytam. Bo mam na lapku windows 11 legalny home i czy korzystanie z narzędzia winutil w celu dostosowania do własnych potrzeb obrazu windowsa jest legalne? Bo jakbym zrobił sobie instalke windy według własnych potrzeb i aktywował ją legalnym kluczem (kupionym za te 400 pare zł) to chyba nie łamie prawa? Cytuj
Widzior Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca Bądź grzecznym chłopcem jak do tej pory i nie grzeb w kodzie źródłowym panów z MicroSzrotu, bo cię w nocy odwiedzą smutni panowie w ciemnych okularach FILAGOL lubi to Cytuj
thomsen Opublikowano 27 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca Wole być grzecznym chłopcem ale nie złodziejem jakich w Polsce jest cała masa. Dlatego wybuliłem te 400 pare zł na winde. A co do legalności to chatgpt mi powiedział że jeśli obraz do modyfikacji był oryginalny z serwerów microsoftu, i oryginalny klucz to wszystko jest ok. Nie złamałem prawa. Także moge spać spokojnie. swiniarobert69 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi