Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, stasimonuk napisał(a):

Pobralem jak nowej nie bylo jeszcze i teraz instalowalem. Jest jakis sposob zeby wlaczyc windows update? Potrzebuje systemu w angielskiej wersji na laptopa 😂

Będzie wersja angielska, ale nie prędko 

Opublikowano

To teraz Ja 👏🙂

18:31 10.01.2026

Witam ponownie - Teraz z JG 25H2 Pro Lite

Po kilkunastu godzinach a raczej kolejny dzień z testów  wersji 24H2 Iot LTSC z 7 01 br. odpuściłem i rozpoczęto test tego MODa jak wyżej 25Pro

W wczorajszych wpisach Achon napisał- cytat ---- 

Systemy modowane to w zasadzie nie powinno się aktualizować. Tak bynajmniej drzewiej bywało.

Chcesz mieć pewność prawidłowej aktualizacji, to tylko niemodyfikowany oryginał. koniec cytatu

I tu się zgadzamy gdyż każda aktualizacja jest NIE PRZEWIDYWALNA, ale zgodzimy się że czasem potrzebna......? Zawsze można poczekać i zrobić to zewnętrznie po weryfikacjach i opiniach  

No ale do brzegu .... Instalka TEGO MODa SZYBKA BEZ PROBLEMOWA

Czyli pobiera instaluje no ale mam pytanka i to co się rzuca na pierwszy plan

- Instalacja sterowników jakś dziwna i taka sama w Win24 trzeba ręcznie wskazać miejsce gzie znajduje się serownik, brak opcji czyli nie do końca działa  -- przeszukaj foldery i podfoldery ? -- a nie było by to dziwne gdyby przy instalce  segrgował  podfoldery wybiórczoczyli na 10 sterowników np. wybiera 5 a resztę szukaj ???

- po istalce DEFENDER w wer ENG. po przejęciu przez system kilku aktualizacji wraca PL

- jedyna aktualizacja ostatnia .....z końcówką 7462 czyli Grudzień oile pnie mylę nie weszła na system, ale dziś proszę drugi dzień praca systemu i od pierwszego uruchomienia aktualizacja zainstalowana. Tak dla nie cierpliwych spokojnie jak  -- Mistrz pisze że pobiera to pobiera -- bo jeśli się nie mylę to trochę  == ktoś -- 🙂🙂  tam wyżej decyduje kiedy i jaka na komp ! ! !

- teraz PLUSY  A jest ich jak ZAWSZE MULTUM -- PIERONISKO SZYBKI SYSTEM, SPRAWNIE DZIAŁAJĄCY, BEZ PRZYCIĘĆ, NIESAMOWITE ŻE PODCZAS PRAC CO DA SIĘ EWIDĘTNIA ZAUWAŻYĆ< KOMP JST SPOKOJNY CZYLI NIE SŁYCHAĆ WENTÓW - OBCIĄŻENIE PROCA TOĆ TO SZOK NIEWIARYGODNIE NISKI A TO SKOLEI WIELkI PLUS- ZUŻYCIE ENERGI ---- HA HA HA HA Ale sory taki klimat  Naprawdę jak SROMOTNIK TEGO DOKONAŁ ? SZACUN I BRAWKI. 
BRAWO MISTRZU JA OSOBIŚCIE JESTEM WDZIĘCZNY I ZADOWOLONY TO NAPRAWDĘ MAJSTER SZTYK
A i tak dodatkowo pozwolę Sobie  -- Niewierny Tomaszu zobaczyłeś Uwierzyłeś -- Także Bracia KOMPUTEROWCY UWIERZCIE I NIE WACHAJCIE SIĘ
Ja od zarania dziejów...…….. korzystam z tych MODów - NIGDY ALE TO NIGDY MNIE NIE ZAWIDŁY począwszy od NIESAMOWITEGO XP-ka pewnie wielu pamięta -- TY BYŁY CZASY --
I jeszcze np. win z stycznia o ile nie mylę ubiegłego roku, używam bez neta bo ma i jest do GIER. No cóż WIELKI SZACUNEK i BRAWA no a PRZEDE WSZYSTKIM  WIELKIEeeeeee  SERDECZNEeeeeeeeee  DZIĘKUJEeeeeeeeee
Pozdrawiam i PAMIĘTAJCIE Czasem bywa dziwnie i różnie  -- ALE TO TYLKO PECETY a i DZIŚ LAPTOPY --
DZIĘKUJE i POZDRAWIAM a i WSZYSTKICH TWORZĄCYCH ŚWIETNĄ ROBOTĘ no i oczywiście WSZYSTKICH WIERNYCH FORUMOWICZÓW TAK FANTASTYCZNEGO FORUM
POZDRAWIAM

A mam jeszcze maleńką może podpowiedź dla korzystających z MEGABASTERD_UPLOAD_LOGS pobierki z Mega  w Modzie 24 z 7 01 br nie działa, a tutaj jest DEBEST 

I dlatego zwróćcie czasem uwagę że niektóre progarmy dodatki skrypty nie w każdym systemie tykają. Ale to inna bajka

srom-otnik lubi to
Opublikowano

No to się groszek z puszki wysypał ,dużo prawdy grzybek robi świetna robota,fajne mody ale mu psuje wszystko windows,jak grzybek pisał każdy pliczek powiązany z innym policzkiem ,więc takie mocowanie się chyba skończy ,ja wyczytałem że opcja lot ltsc + niezależny antywirus robi robotę .każda aktualizacja niszczy ciężka pracę twórcy,uwielbiam orzniete windy,szybkość instalacji ,po prostu musicie wybrać aktualizować czy zawierzyć prostocie ,jeżeli chodzi o windę czas się kończy obrzydza nam wszystko całe szczęście że jestem już u kresu drogi i mam na to wyjeb..w,szacun dla wszystkich którzy walczą z win ,wszyscy marzymy za XP ale tego świata już nie uratujemy 

Opublikowano

Dawno bym się linuksem zajol ale producenci sterowników mnie olali,mam specyficzne zamiłowanie do rozwałki i dużo mnie to kosztowało ale producenci kierownicy,pedałów sterowników biegów,hamulców dlatego muszę siedzieć na windzie i sprawdzać czy może ktoś zrobi szybszy system żeby było lepiej z zabawkami

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

PANIE srom-otnik Co WAŚĆ ZROBIŁEŚ TEN Win TO ISTNE TORNADO - i myślę że nie tyko u mnie. Kopiowanie, paki i rozpaki przenoszenie nawet nie wiele albo wcale prawie Maszin mi nie poci nie szaleją wenty a nawet w Benchmarkach nie jest tak szeleńczo.

Zaraz przychodzi mi na myśl, swego czasu testowałem   -- Windows 11 LTSC Red Dragon v24H2 Build 26100.1457 -- to też było coś

Jeszcze raz DZIĘKUJE, a te maleńki poraweczki MISTRZ NANIESIE . ale nawet gdyby to i tak się da DZIĘKUJE ZA KAWAŁ DOBREJ  -  SUPER ROBOTY

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Mimo, że instalowanie tego systemu zgodnie z instrukcją autora bez Defendera to cała przyjemność, ale jednak przy aktualizacji Windows pojawiają się komunikaty jak na zdjęciu i wg mnie nie da się tego poprawić Czyszczeniem. Także Sklep Windows nie chce się instalować zgodnie z instrukcją. Może ktoś potrafi uruchomić poprawną aktualizację tego systemu?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
6 minut temu, aorz napisał(a):

Mimo, że instalowanie tego systemu zgodnie z instrukcją autora bez Defendera to cała przyjemność, ale jednak przy aktualizacji Windows pojawiają się komunikaty jak na zdjęciu i wg mnie nie da się tego poprawić Czyszczeniem. Także Sklep Windows nie chce się instalować zgodnie z instrukcją. Może ktoś potrafi uruchomić poprawną aktualizację tego systemu?

Poprawimy, to jest wersja testowa. Teraz zrob restart i przeprowadzić dwuetapowe czyszczenie i spróbuj ponownie zainstalować łatkę 

Opublikowano
30 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Poprawimy, to jest wersja testowa. Teraz zrob restart i przeprowadzić dwuetapowe czyszczenie i spróbuj ponownie zainstalować łatkę 

Bardzo dziękuję za błyskawiczną odp. Właśnie po raz czwarty zrobiłem, jak wyżej niestety efekt identyczny, jak poprzednio. Wygląda na brak jakichś komponentów Windows Update, które działają także na Sklep Windows.?

Opublikowano
8 minut temu, aorz napisał(a):

Bardzo dziękuję za błyskawiczną odp. Właśnie po raz czwarty zrobiłem, jak wyżej niestety efekt identyczny, jak poprzednio. Wygląda na brak jakichś komponentów Windows Update, które działają także na Sklep Windows.?

U mnie działa.... lata wchodzi  🫤

Groszek1962 lubi to
Opublikowano
28 minut temu, srom-otnik napisał(a):

U mnie działa.... lata wchodzi  🫤

U mnie niestety Windows Update cały czas to samo co na zdjęciu. Może brakuje jakiegoś komponentu, który wyciąłem rezygnując z Defendera?

Opublikowano

Sprawdziłem teraz - można zrobić szybciej i prościej, żeby zaoszczędzić czas. Jeśli łatka grudniowa nie wchodzi, wystarczy użyć tylko opcji nr2 w Czyszczeniu, nie potrzeba obu. 
Można też zrobić jeszcze szybciej, znacznie szybciej... - przed pobieraniem łatek z WU, najpierw użyć tylko trybu nr2 w Czyszczeniu i wszystko z WU się instaluje. SUPER!

Opublikowano

Krótko ta wersja HULA i HULA > Jest OK -- Potwierdzam iż wykonane testy na tyle ile staram się sprawdzić BY WIEDZIEĆ że to JEST TO ---- TO WSIO OK 👍

Poza tymi drobinkami o których pisałem powyżej, to jest nic W porównaniu z tym co można  ---  DZIAŁAĆ PANIE TOĆ TO  SZIOK  ----

Brawo Brawo i BARDZO DZIĘKYJE --- POLECAM TM KTÓRZY POTRZEBUJĄ  WERSJE PRO - JESZCZE RZA PODZIĘKOWAŁ 👍🙂🤠

FILAGOL lubi to
Opublikowano
5 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Krótko ta wersja HULA i HULA > Jest OK -- Potwierdzam iż wykonane testy na tyle ile staram się sprawdzić BY WIEDZIEĆ że to JEST TO ---- TO WSIO OK 👍

Poza tymi drobinkami o których pisałem powyżej, to jest nic W porównaniu z tym co można  ---  DZIAŁAĆ PANIE TOĆ TO  SZIOK  ----

Brawo Brawo i BARDZO DZIĘKYJE --- POLECAM TM KTÓRZY POTRZEBUJĄ  WERSJE PRO - JESZCZE RZA PODZIĘKOWAŁ 👍🙂🤠

Dzięki wielkie i pozdrowionka!

Groszek1962 i FILAGOL lubią to
Opublikowano

Cześć, 
Mam pewien problem, zainstalowałem wszystkie potrzebne aplikację. Zrobiłem wszystko jak natura chciała, ale problem mam z jedną aplikacją.
Zainstalowałem epicgames, pobrał aktualizację, robi tą weryfikację i nie chcę dalej odpalić aplikacji... co może być problemem? 

Opublikowano
7 minut temu, nudzija napisał(a):

@Klaudeek98 ja olałem epic games launcher i używam heroic games launcher

Dzięki, tyle że to nie komputer dla mnie, a dla syna mojej kuzynki - przez co, w głównej mierze potrzebny byłby mi ten ePic sku**..

Edit: Widzę że Heroic ma również dostęp do sklepu epic - także dzięki za pomoc ! :)

Opublikowano

Spojrzałem na:

1. Panie Grzybie, jak klikam w suwak, gdy jest przesunięty w skrajne położenie, to nie zahacza o tryb Optimum - trzeba przeciągnąć kursorem suwak inaczej przeskakuje:

QW8agJ0.gif

2. Optymalizator trochę za daleko wyjeżdża, jak nie zainstaluję dodatków VirtualBox, przez co przycisk ZASTOSUJ jest nieosiągalny do czasu wgrania dodatków, a klawisza ENTER okienko wydaje się nie przyjmować:

x3SQ28i.png

Pomyślałem, że wspomnę o tym, choć to drobnostki, a tak poza tym nie mam uwag - fajna rzecz.

3. Tak ma być, że Windows Security jest w j. angielskim?

b5vi338.png

Pan Grzybek widzę jakieś -38 procesów mniej na profilu Lekkim ma porównując z tym co mam u siebie - Extreme nie sprawdzam chwilowo, bo Sklep przywróciłem.

Jest dobrze. 💪

(Dzięki za nakłonienie wraz z Achonem do wyłączenia EdgeUpdate)

[Dodano]

1. Gdy wybieram Czyszczenie systemu...

oQ0S9lu.png

2. ...wisi w nieskończoność okienko...:

Iv9Mylm.png

3. Dopiero naciśnięcie klawisza ENTER odblokowuje proces oczyszczania:

tr8hl0S.png

Opublikowano

Dzięki @Kocurek za garść informacji.

Ad. 1 i 2 - panel  Performance jest cały czas u mnie na warsztacie, przecież to dopiero świeżynka i musi dorosnąć do pełnej dojrzałości, ma sporo jeszcze do udoskonalenia. Wiem od samego początku o wskazanych przez Ciebie detalach, ale teraz bardziej skupiam się  nad skróceniem czasu po kliknięciu "Zastosuj"

Ad. 3. Angielska wersja musi jeszcze poczekać i to sporo - teraz mam cykl testowy w11 pl i zaraz po nim wszystko co wypracujemy wspólnie z szanownymi Testerami w tym obszarze muszę zaadaptować do w10 LGBT, LTSC i Pro 

Ad. 4 - wiem, znam ten bug.

Dzięki jeszcze raz za rzeczowe uwagi, pozdrawiam i powodzenia na swoim podwórku ststemowym.

Opublikowano
W dniu 12.01.2026 o 12:42, Klaudeek98 napisał(a):

Cześć, 
Mam pewien problem, zainstalowałem wszystkie potrzebne aplikację. Zrobiłem wszystko jak natura chciała, ale problem mam z jedną aplikacją.
Zainstalowałem epicgames, pobrał aktualizację, robi tą weryfikację i nie chcę dalej odpalić aplikacji... co może być problemem? 

Ten HEROIC wiarygodny jest? Nie znałem wcześniej 🤔
EPIC chyba ma jakieś uczulenie na grzybki. Gdybyś chciał do niego wrócić, to instaluj go i pierwsze uruchomienie zrób na domyślnych ustawieniach optymalizatora. Potem dałem optymalizator, czyszczenie i już odpalał mi się normalnie. Sam miałem problem swego czasu. Teraz muszę sprawdzić jak to się sprawuje na ostatnich wydaniach 'grzybków', bo jeszcze nie sprawdzałem.